Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Mamusia 4 miesięczniaka

MLEKO BEBILON PEPTI CZY NAN ACTIV?????

Polecane posty

Gość Mamusia 4 miesięczniaka

Witam wszystkie mamy, czy ktoś ma podobny problem i nie wie co zrobić???? . Mój 4-miesięczny synek przez dwa pierwsze miesiące karmiony był mieszanie: piersią i dokarmiany Nan Pro, a następnie z powodu małej laktacji, tylko Nan Pro. Występowały u niego kolki i ulewanie, aczkolwiek przeszły. Pojawiły się jednak małe i nieliczne krostki na policzkach i tułowiu. Wtedy to pediatra zaproponował Bebilon Pepti, z myślą o możliwej alergii. Synek przeszedł na nie bez problemu, ładne się rozwija, ale....zastanawiam się nad powrotem do Nan, teraz Activ, bo przecież nie wiadomo czy jest alergikiem, przejście na to mleko było tylko profilaktyką, a krostki, które przeszły, mogły być objawem np. uczulena na proszek czy kremik. Moje pytanie dotyczy kwestii na którą nie mogę otrzymać jasnej odpowiedzi na infoliniach, wszyscy odpowiadają, nazwę to dookoła. Czy jeśli mój synek nie jest uczulony na białko mleka krowiego, to czy może pić mleczko dla alergików, które teraz pije i które mu smakuje, zresztą co mnie dziwi? Wszyscy odpowiadają: ALE PO CO DAWAĆ MU TO MLECZKO JEŚLI NIE JEST CHORYM DZIECKIEM, A DLA TAKICH PRZEZNACZONE JEST TO MLEKO. Więc wtedy pytam czym różni się pepti od zwykłego mleczka, że lepiej go nie podawać??? I otrzymuję odpowiedź:'' chodzi o hydrolizę białka, reszta składu jest taka sama '', więc nadal nie rozumiem dlaczego należy dzieciom zmieniać z powrotem mleczko jeśli chodzi tylko o białko, skoro nie jest gorsze składem. Czy w mleku Nan Activ są składniki, które wpływają lepiej na maleństwa niż mleko dla alergików?? Sama nie wiem czy powracać do Nan, czy jeśli Pepti niczym się nie rózni oprócz białka i refudowanej części !!!, to pozostać przy ''pokrojonym'' biału, czy warto podawać synkowi mleczko np Nan Activ jeśli nie jest alergikiem czy lepiej nie mieszać dziecku w główce i pozostać przy obecnym. pozdrawiam wszystkie mamy

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować