Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Stokrotka smutna

Pomocy!!

Polecane posty

Gość Stokrotka smutna

Kochani pomozcie! Wiem, że to może wydać się poniektórym dość śmieszne i żenujące. Ale mam już 20 lat jak ten czas leci, mam także chłopaka od 2 lat, tylko raz się z nim kochałam. Głownie to ja nie chce, ponieważ boję się o ciąże, w moim przypadku byłaby to katastrofa. On mi mówi, że prezerwatywa ma 98 % skuteczności, i że nie ma szansy na dziecko. Jego siostra używała z męzem przez 7 lat, tylko prezerwatyw i nie wpadli. Ale ja ciągle boję się tych 2 %. Tabletek nie moge zażywać. Co o tym myślicie?? Jak mogę się dodatkowo zabezpieczać jeszcze oprócz gumek i skutecznie?? Może macie tutaj większe doświadczenie. Dziekuje z góry za pomoc.

Gość dapoaodapd
heh, naucz swojego chłopa logicznego myślenia. Jak ma 98% skuteczności to jak może nie być szans na zapłodnienie? Może połącz NPR i gumki?

Gość Inga87
Możesz pomyśleć o spirali bez hormonów. Generalnie lekarze nie chcą jej zakładać kobietom które jeszcze nie rodziły ale jeśli chodzisz do ginekologa prywatnie i się uprzesz to będziesz ją mieć. Jest jeszcze diafragma lub kapturek naszyjkowy + jakiś środek plemnikobójczy ale skuteczność jest tu dyskusyjna.

Gość kkkalalaa
jeżeli nie chcą jej zakładać kobietom przed porodem to znaczy że muszą mieć jakiś powód;)

Gość kkkalalaa
gumki mają 97% skuteczności.

hej jestem tu nowa pomozecie mi?? kochalam sie z moim facetem 3 dni po @ jakie jest prawdopodobienstwo ze jestem w ciazy?? bardzo bym chciala miec juz dzidziusia:)

Gość no nie jest bo nie była
a dlaczego nie możesz brac tabletek? Jaki jest powód?

Gość aaaasssssaaaaassssa
po miesiączce możesz mieć dni niepłodne. Obserwuj śluz, mierz temperaturę i będzie łatwo

ile powinna wynosic temperatura?? i jak powinien wygladac sluz?? tak bardzo bym chciala miec dzidzusia to jest moje najwieksze marzenie. kiedy sie zaczynaja dni plodne???

ejj ale po co wam te spirale?? wystarcza tabletki anty , dobre gumki troche odpowiedzialnosci i to wszystko

Gość ndkjfirejfeir
mila10025 a czy Twój lekarz sam Ci zaproponował spirale? i stwierdził, że to bezpieczne dla kobiety, która nie rodziła?

Gość ccccccaaaaavvvv
agaciaczek, przeczytaj sobie ten artykuł: http://npr.pl//index.php/content/view/29/43/ powinien ci wiele wyjaśnić. Jeśli cie to zainteresuje to poprzeglądaj tamtejsze artykuły, do zaplanowania poczęcia taka wiedza wystarczy, do odłożenia niebardzo. o spiralach znalazłam ciekawy fragment: Polscy lekarze na ogół polecają spirale tylko tym kobietom, które już rodziły. Podyktowane jest to dwoma względami: po pierwsze, w ich przypadku ginekologom łatwiej jest założyć spiralę. Po drugie, w wypadku gdyby doszło do przewlekłych stanów zapalnych, kobieta mogłaby mieć potem kłopoty z zajściem w ciążę. Takie postępowanie spirala tylko dla kobiet, które mają dzieci nie jest ścisłą medyczną zasadą. Z wkładek mogą korzystać także te kobiety, które jeszcze nie rodziły, choć przed podjęciem decyzji powinny zostać poinformowane o wszystkich zagrożeniach. Obowiązkiem lekarza nie jest decydowanie za pacjentkę, ale dokładne uprzedzenie jej o możliwym ryzyku. Lekarz powinien też poinformować pacjentkę, że spirala zwiększa ryzyko powstawania stanów zapalnych, tak więc intensywne życie seksualne i częste zmiany partnerów mogą narażać ją na zakażenia bardziej, niż kobiety nie korzystające ze spirali. http://www.pfm.pl/u235/navi/199181

agaciaczek W dniach plodnych raczej nie ma szans bys zaszla w ciaze. Jesli masz cykl miesiaczkowy rowny 28 dni to pierwsze 7 do 10 dni po okresie masz dni nie plodne potem masz dnia mlodne przez okres okolo 5 dni do 7 dni, a potem masz dni nie plodne Jesli chcesz miec dziecko to kochaj sie bez zabezpieczenia od 7 dnia po okresie, wtedy jest duza szansa :)

Gość ccccccaaaaavvvv
"Jesli masz cykl miesiaczkowy rowny 28 dni to pierwsze 7 do 10 dni po okresie masz dni nie plodne potem masz dnia mlodne przez okres okolo 5 dni do 7 dni, a potem masz dni nie plodne" nie pisz tak bo 99% nastolatek uzna to za pewnik.