Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Love Me

studia psychologia

Polecane posty

którą powinnam najlepiej wybrac specjalizacje na psychologii? : Psychologia organizacji i zarządzania Psychologia Społeczna Psychoprofilaktyka i pomoc psychologiczna po ktorej specjalizacji mogę znalezc bardziej prace?

Ja bym wybraa tą, która najbardziej Cię interesuje. Co z tego że dostaniesz po którejś pracę jak na studiach znienawidzisz temat tak że je rzucisz.. I wtedy ani pracy ani studiów. Poczytaj o każdym z tych tematów i wybierz ten który wydaje się dla Ciebie ciekawy :) pozdrawiam.

Gość to pierwsze albo drugie
­

tylko nie bardzo wiem dokladnie cco po kazdej specjalizacji moge dokaldnie robic.. najbardziej by mnie interesowala taka miedzy ludzmi, dziecmi czy cos takiego no niestety na uczelni sa tylko te trzy najbardziej bym chciala kliniczna... no ale coz...

Moja mama jest psychologiem klinicznym :) Może mogłabyś popytać? Ewentualnie znaleźć jakieś książki na temat każdej specjalizacji. Widzisz, chodzi o to że ja prawie popełniłam ten sam błąd - chciałam iść na studia po których będę miała pracę ale w ostatniej chwili uświadomili mi o czym się tam będę uczyć i na szczęście wybrałam inny kierunek :)

no bylabym wdzieczna gdybys mi pomogla.. no bo ja mam do wyboru te specjalizacje... a wogole to mysle czy po psychologii latwo o prace,,

Gość stigma
Specjalizacja tak naprawdę nie otworzy Ci drzwi do kariery, więc wybierz tę, która najbardziej Cię kręci. Z tego co widzę, to najlepsza byłaby ta ostatnia. Żeby zostać psychologiem klinicznym trzeba zrobić po studiach specjalizację, odbyć staże (dopiero wtedy zdobywasz naprawdę potrzebną wiedzę i praktykujesz). Przejrzyj przedmioty na każdej z tych specjalności i wybierz Twoim zdaniem najciekawsze. Dla mnie psychologia zarządzania to flaki z olejem np.

Gość stigma
Właśnie - na studiach nie ma prawdziwej specjalizacji tylko specjalności, profile specjalizacyjne itp. No ale wszystkim się myli ;)