Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakie dostałyście

jakie macie pierścionki zaręczynowe ?

Polecane posty

Gość a ja mam pierścionek za 100zł
z licytacji, i co mam być gorsza??tak samo kocham mojego J. jak bym dostała za 5tys

A dlaczego masz być gorsza?? Ja bym wolała taki pierścionek za stówę, przynajmniej mogłabym go spokojnie nosić a nie myśleć że go nie daj boże zgubię a żeby "odpracować" jego wartość musiałabym pracować ze dwa lata :o Głupio bym sie czuła gdyby mi zginął :o

Gość AsiaHad
mi się bardzo podoba ten pierścionek zaręczynowy i zdecydowanie taki chciałabym dostać. Może nie ma wielkich brylantów ani kosztownych kamieni jednak urzekł mnie swą prostotą.. do tego jest z białego złota które uwielbiam. Cena myślę, że też nie jest zła. :) http://impressimo.pl/pierscionki-z-brylantami/71-pierscionek-impressimo-z-szafirem-i-brylantami.html a wy, co sądzicie?

Gość gość
Ja mam w takim stylu oczojebnym i wszystkie koleżanki mi go zazdroszczą ;-D

Gość gość
Ja mam duży, owalny pierścionek, w środku jest owalna cyrkonia, a wkoło niej się szafirowe kółeczka.

Gość gość
A ja mam pierścionek z białego złota z cyrkonią za 600 zł zakupiony był w aparcie. Wisi mi to że mam tandetę na palcu najważniejsze że to mój jedyny mężczyzna. Jesteśmy razem 7 lat mamy kochanego synka. A i zaręczyny nie były banalne bo pierwszy raz widziałam jak mój mąż się wzruszył i popłakał ! (widziałam łzy jeszcze tylko jak zobaczył po raz pierwszy Tomaszka)

Gość gość
Za 6 stówek to na pewno porządny pierścionek, tym bardziej jak z apartu.

Gość gość
http://www.yes.pl/36594-pierscionek-z-brylantem-amore-BB-Z-000-025-0344W3G ja mam taki, ale nie jestem pewna co do wielkości diamentu ani jego klasy, bo się nie znam i nie sprawdzałam. Nie wiem dokładnie, ile kosztował. Kocham Męża i jakby mi dał jakiś z cyrkonią to też bym go kochała i za niego wyszła, ale jednak miło mi, że z okazji oświadczyn kupił mi coś pięknego i na cale życie bo takie są pierścionki z diamentem. Uważam, że sie postarał i o tym myślę, jak patrzę na pierścionek, a nie o jego wartość.

Gość niektóre babska to wredne są
:O nie wiem jak kobieta może być taka wredna i chamska dla drugiej kobiety:/ a jak już jest temat o zaręczynach i pierścionkach to w ogóle się zaczyna:/ jedna napisze, że ma pierścionek za więcej niż 500zł to inne skaczą jej do tętnicy, że materialistka, że to nie miłość tylko zachłanność itp.:O nie pomyślała żadna z was zazdrośnic, że może kobiety, które dostały pierścionki nie za 200 czy 300zł ale droższe nawet nie ingerowały w kupno tego pierścionka, a tym bardziej w jego cenę?:O ja jestem np. tego przykładem, nawet o zaręczynach nie miałam pojęcia, dwa razy może "przypadkiem" zostałam zapytana o to jaki by mi się podobał przy okazji jak np. oglądałam sobie bransoletki czy kolczyki w sklepie i to był koniec tematu z mojej strony i koniec rozmyślań czy dostane kiedykolwiek pierścionek, czy będzie drogi bo MUSI być drogi i takie tam inne:/ jeśli chodzi o sam pierścionek dla mnie było ważne jedno - żeby mój facet wybrał go sam, bez niczyjej pomocy, żadnych matek, koleżaneczek itd. bo już o takich przypadkach słyszałam a to by mi się nie podobało, bo mój facet ma znać mój gust a nie radzić się innych:) i nie powiem, trafił w 100% w moje gusta, uważam że masz najśliczniejszy pierścionek na świecie i najcudniejszego mężczyznę;) jedyne co bym zmieniła to cenę pierścionka żeby była kilkukrotnie niższa, ale jak kiedyś mi przy okazji narzeczony powiedział, że chciał kupić 2x droższy niż dostałam to od tego czasu już nie martwię się, że zbyt dużo wydał na pierścionek dla mnie bo zawsze mogło być jeszcze drożej:O i skończcie z kłótniami bo to nic nie daje, są niestety takie osoby które muszą mieć pierścionek za kilka tysięcy i bez tego ani rusz, dziwne to jest ale tak chcą to ich sprawa i problem ich partnerów a zazdrościcie co dostały z cyrkonią za 50zł nie skaczcie tak i nie ujadajcie na te co dostały droższe pierścionki bo jad wam uszami wyłazi:D

Gość gość
Popieram. Ja się cieszę, że mój facet chciał mi się oświadczyć sam z siebie, że pokazał mi jak mnie kocha, że to ze mną chce spędzić resztę życia. Nie przeszkadza mi, że mam pierścionek z cyrkonią i szafirami bo co to za różnica z czym. Kiedyś będę na tyle bogata, że sama sobie kupię diamenty czy brylanty :P Swoją drogą, te które się chwalą , że mają pierścionek z brylantem to niech się pochwalą jaka jest jego wielkość. Moja kuzynka ma z brylantem, to może jakbym lupę wzięła to bym go zauważyła :p

Gość Marie-Antonette
Ja swojemu powiedzialam tylko, ze chcialabym cos skromnego i z szafirem (bo ceny diamentow sa sztucznie wywindowane przez monopolistow), to dostalam taki: http://ecx.images-amazon.com/images/I/51T0DlotCpL._SY300_.jpg :D Kochany jest ten moj mezczyzna, troche przesadzil, ale chcial mi podarowac najlepsze co znalazl. Za te troske o mnie wlasnie go kocham, nie za pierscionek, chociaz tez tez jest cudny. Ale najwazniejszy jest dla mnie moj ukochany i to, ze spedze z nim reszte swojego zycia.

Gość gość
Pierścionek zaręczynowy Kate Middleton :P Myślę, że kamienie troszkę pozmieniał :)

Gość Marie-Antonette
Zastanawiam sie wlasnie, czy kazdemu Kate Middleton do glowy przychodzi kiedy widzi ten pierscionek... Ja wole myslec, ze raczej Ksieznej Diany. ;)

Gość gość
Jakiś dziadowy mam ten aparat i tak średnio wyszło to zdjęcie, ale w miarę widać ;)

Gość gość
Ja dostalam z bialego zlota najwyzszej proby z wtopionym slicznym duzym szafirem (moj ulubiony kamien) I dwoma malymi brylancikami. Zdjecia katalogowego nie mam, bo byl robiony na zamowienie w pracowni jubilerskiej. Jest przepiekny I idealnie trafil w moj gust :-)

Gość Marie-Antonette
Fajny masz gosciu ten negatyw mojego. :) A to bialy szafir jest?

Gość gość
Przyjdzie mój mąż to się spytam co to za kamień bo zapomniałam ;)

Gość gość
krytykujecie dziewczyny z cyrkoniami,unoszac sie brylantem a gowno na pierscionkach sie znacie kamien po pierwsze musi byc dobrej jakosci. pokazujecie tu mikrusienkie brylanciki o brzydkim kolorze,ktore sa niczym odpadki brylantow widzialyscie jakie pierscionki kupuje sie na zachodzie? tam 0,50ct uchodzi za maly a wy sie tu okruszkami podniecacie pierscionek nie jest odzwierciedleniem milosci.zamiast malutkiego,szarego odlamku brylanta tez wolalabym wyrazista i ladnie prezentujaca sie cyrkonie slyszalyscie kiedys o 4C? te wasze pierscionki wisza gdzies na dole tej skali,wiec czym tak sie podniecacie?nazwa??? zobaczcie sobie jakie pierscionki sa standartem za granica,to sa diamenty ktorymi mozna sie chwalic: http://www.weddingsonline.ie/discussion/show-off-your-engagement-ring-t255501.html?sid=4c4d9e669e3ff5ab22c2414d13a4c1e4

Gość supermoon
Gosciu, na zachodzie sa inne realia i zwyczaje niz w Polsce. W Stanach mezczyzni kupuja pierscionki za tysiace dolarow (na ktore nierzadko zaciagaja kredyty badz odkladaja miesiacami) i nikt sie temu nie dziwi, tak juz jest, ze pierscionek ma byc "na bogato". Natomiast w Europie wschodniej chyba dla nikogo takie podejscie nie jest na porzadku dziennym, zaden praktycznie facet by sie na to nie zdecydowal, a i nawet sklepy tez w wiekszosci takiej oferty nie maja. When in Rome, do as the Romans do. I tyle.

Gość gość
Pochwalcie sie jeszcze, dziewczyny. :)

Gość szukaszzzzzzz
ja mam kruk jedyny ten w koszyczku moj narzeczony wydal 2,5 tys a ja sie boje go nosic wiec bezsens a za ta kase bym woala gdzies wyjechac.

Gość gość
Nie rozumiem czego się bać ? Ja noszę cztery pierścionki, w tym obrączkę, w przedziale cenowym od 1500- 2500 złotych i nigdy się nie bałam wyjść w nich na ulicę. Teraz u jubilera " robi" się bransoletka, która będzie warta co najmniej 5 000 . Moja mama, ciocie, babcia, tak samo noszą droga biżuterię i jeszcze nie słyszałam żeby się im coś stało. Skoro dostałaś od chłopaka pierścionek to smutno mu będzie, że go nie nosisz. Nie wydziwiaj tylko zakładaj.

Gość gość
niektórym facetom chodzi o to, żebyście zbyt dużo nie chciały, a z siebie macie dać im wszystko....do ostatniego Was wyssą...a najlepiej żebyście co noc dawały, majtki obesrane prały, co dzień obiad pod dziób...a jak pierścionek porządny, to problem kupić za 700 zł...a na piwsko i papierochy to zawsze jest, tylko dla Was obrabiających tych leserów nic nie ma :))

Gość gość
Broadway apart - z białego złota , mój i na pewno najładniejszy :)

Gość wwrrr
Ja mam drobny, z bialego zlota, o nieregularnym ksztalcie, z trzema malymi diamentami. Sama wybralam bo jestem strasznie wybredna.