Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość src

wazne!!!!meldunek...

Polecane posty

Gość src

sprawa wyglada nastepujaco..moj tato dostal nakaz eksmiski. spoldzielnia poszla jednak mu na reke i powiedziala ze jak spaci dlug to podpisza z nim nowa umowe...on mi mowi ze wcale nie musi mnie meldowac wtedy bo to nowa umowa...jak to wyglada prawnie cz rzeczywiscie nie musi czy osoby jednk automatycznie sa meldowane te co tu sa zameldowane?

Gość frywolna skarpetka
idźcie do noclegowni

Gość DGFDS
podobno nie musi

Gość DGFDS
meldunek nie upoważnia do zamieszkiwania w lokalu,tylko akt własności lub najmu

Gość DGFDS
niedawno się meldowałam,musiałam dzieci zameldować na osobnym druczku,podać ich dane najlepiej zadzwoń do urzędu miasta i zapytaj o swoją sytuację

Gość DGFDS
to znaczy nie musiałam,nikt tego nie wymagał w szkole podałam adres zamieszkania córy,nikt nie sprawdzał,czy jest zameldowana

Gość cós mi tu śmierdzi
melduje i wymeldowywuje sie w urzędzie miasta/gminy... i każdy robi to sam. Można kogoś wymeldować, ale chyba tylko na podstawie decyzji sądu, a nie tak sobie. Więc moim zdaniem nikt nie może cię wymeldować bez twojej zgody

Gość src
chodzi o mie...tato twierdzi ze mnie nie zamelduje....a ja myslalam ze skoro tu mieszkam to na nowej umowie automatecznie zostane zameldowane...

Gość DGFDS
zapytaj w urzędzie no decyzja sądu jest :eksmisja

Gość DGFDS
jak cię nie zamelduje,będzie mniejszy czynsz płacił :)

Gość DGFDS
w razie czego idź do spółdzielni i powiedz,że tam mieszkasz a ojciec cię nie chce zameldować,wezmą się za to,bo to się wiąże z podwyżką czynszu,masz kogoś kto poświadczy?sąsiadka?

Gość src
ta jasne on chce sie mnie pozbyc bo przez 3 lata to ja placilam za mieszkanie a jak powiedzialam ze to koniec i zeby teraz on placil to widac jak dzial skoro teraz tak sprawy sie potoczyly...ech....

Gość DGFDS
rachunki które płaciłaś,jest na nich twoje imię? weź ze sobą do spółdzielni,zostaw pismo w tej sprawie

Gość kazdy lubi co innego:-)
jezeli nie mieszkasz pod adresem meldunkowaym przez minimum 3 miesiace to glowny najemnca moze Cie wymeldowac !!!! dzisiaj nie ma w polsce obowiazku meldunkowego