Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gfthgh

Czy to prawda że barszczu nie gotuje się na mięsie

Polecane posty

Gość gfthgh

pytam na poważnie czy to prawda że gotuje się go tradycyjnie tylko z warzywami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gfthgh
a to prawda że nie gotuje się go na mięsie z kurczaka bo to mięso nie pasuje do barszczu tylko na innym? wiem że głupio pytam ale proszę o odp:P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lghtdsfsdf
Tak, ja barszczu nie gotuję na mięsie( żadnym). Wrzucam kostki rosołowe.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fddddddgggg
ja nigdy barszczu nie gotuje na mięsie moja siostra robi czesto na jakis kosciach ale wtedy wychodzi taki slodkawy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fddddddgggg
sorry- nie na kościach tylko na boczku mialo byc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość etyjetyjujk
na barszcz najlepsze jest jakieś żeberko wieprzowe, a na wigilie gotuje sie bez mięsa, tylko czysty;) na mięsie można spokojnie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lghtdsfsdf
Mozna , tyle, że lepszy bez..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość etyjetyjujk
dokładnie, mi też bardziej smakuje na samych warzywach:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja barszcz gotuje w taki sposób dzień przed sama robię tzw zakwas buraczany...prosty a barszcz ma zawsze piękny kolor i smak surowe buraki obieram i kroję w plastry wrzucam do garnka do tego dodaje : ziele angielskie, pieprz w ziarnkach, liść laurowy, majeranek, odrobina soli, cukier, wlewam trochę octu i 3-4 ząbki czosnku ...to wszytko zalewam gorącą przegotowaną wodą przykrywam pokrywką i zostawiam do dnia następnego na następny dzień gotuje wywar najczęściej na kościach od schabu ...ale może być żeberko czy nawet porcja rosołowa i oczywiście warzywa jak do rosołu....jak mięso na kościach jest miękkie wyciągam warzywa i kości i wlewam gotowy zakwas przez sito do rosołu doprawiam do smaku i jest

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×