Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość na wypowiedzeniu

praca w innej firmie w okresie wypowiedzenia

Polecane posty

Gość na wypowiedzeniu

Proszę o pomoc... Złożyłam wypowiedzenie swojemu obecnemu pracowawcy. Obowiązuje mnie miesięczny okres wypowiedzenia, czyli muszę tu zostać do końca stycznia. Pracodawca nie zgodził się na porozumienie stron :( a ja zobowiązałam się do wcześniejszego stawienia się w nowej pracy.... Wiem że sobie skomplikowałam, ale co się stało to sie nie odstanie. Myślę o L4, ale nie wiem jak to w praktyce wygląda. Mogę być na chorobowym i jednocześnie podpisać umowę u innego pracodawcy... Jeżeli słyszeliście o takiej sytuacji to podpowiedzcie co mam zrobić.....

na l4 nie możesz pracować u innego pracodawcy. za ten rok masz wykorzystany cały urlop? ja jaki okres miałaś umowę w tej pracy- na stałe czy czasowa?

Gość na wypowiedzeniu
To moja pierwsza praca a urlop z początku roku wolę zostawić na później. Z resztą i o urlopie nie ma mowy, skoro na porozumienie stron się nie zgodzili to i urlopu mi nie dadzą :( A powiedz jak to może wyglądać w praktyce - podpisuje umowę od połowy stycznia i co, ma być tam jakiś zapis że pracę świadczę od 1 lutego ?

do koncamarca musisz wykorzystac urlop z 2010 roku. Jak nie da ci urlopu bedzie musial zaplacic, wiec pewnie ci da. Ja wzielam urlop i pracowałam w nowej firmie maja urlop w poprzedniej.

jeśli nie miałaś umowy na stałe to okres wypowiedzenia to 2 tygodnie a nie miesiac

zresztą od dzisiaj do polowy stycznia jest miesiąc więc nie rozumiem o co Ci chodzi

Gość na wypowiedzeniu
Jestem zatrudniona na czas nieokreślony. Mam miesiąc wypowiedzenia, a jeżeli się nie mylę miesiąc liczy się do końca miesiąca następnego po miesiącu złożenia wypowiedzenie - czyli do końca stycznia. Z tego roku mam do wykorzystania 2 dni urlopu i na pewno pójdą na święta

Gość na wypowiedzeniu
podnoszę bo nie jestem pewna czy jest tak w rzeczywistości .. Ktoś miał podobną sytuację, jak podejść do tematu. Bardzo zależy mi na wcześniejszym odejściu lub chociaż rozpoczęciu pracy w drugiej firmie. Pomóżcie !! Proszę !

Gość na wypowiedzeniu
up

Gość zajaca szukajac
a co to za praca? nie mozesz kogos znalezc na swoje miejsce? jakie miasto? okres wypowiedzenia liczy sie tak, ze jak teraz zlozysz to do konca stycznia musisz pracowac, jesli masz miesieczny

ercia - mylisz się. miesięczny okres wypowiedzenia oznacza, że nową pracę autorka mogłaby zacząć od początku lutego, jeśli nie ma porozumienia stron. miesiąc liczy się od początku nowego miesiąca. jeśli wypowiedzenie zostałoby złożone na początku stycznia, to nową pracę możnaby podjąc od marca.

Gość zajaca szukajac
napisz mi na slodkaminka@gazetapl szczegoly jesli chcesz ;) jesli to Wawa, bo ja szukam pracy, wiec moze by sie dalo, zebym Cie zastapila. cokolwiek chociaz

bardzo sobie autorko zagmatwałaś. jeśli nie uda Ci się z urlopem,możesz dostać dyscyplinarkę. w sumie jeśli masz już możliwość podjęcia nowej pracy to nie jest to takie straszne, ale w papierach najlepiej nie wygląda. ale z reguły pracodawcy proszą o świadectwo pracy z ostatniej pracy, więc jeśli zaczniesz nową a potem dostaniesz dyscyplinarkę to może ujdzie na sucho. mam ten sam problem - miesięczny okres wypowiedzenia, szukam nowej pracy i mam obawy że nie zgodzą się na porozumienie stron.

Gość zajaca szukajac
poza tym, jest taka sprawa: najpierw trzeba podpisac nowa umowe a potem sie rozstac ze starym pracodawca. I nieostroznie postapilas, ze ten stary wie, ze zmieniasz prace. Teraz jak nowy sie rozmysli -czego Ci nie zycze- a stary juz widzi, ze chcesz odejsc to naprawde moze nie byc wesolo... Najpierw sie obmysla plan a potem zglasza nowemu chce odejscia. Ja stracilam kilka razy prace, bo mialam zlosliwe mendy za szefowe i niestety zlosliwei mnie zwalnialy domyslajac sie, ze nie mam nic innego na oku. A argumentem bylo to, ze ja wg nich szukalam i tak pracy :/