Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ;ppp

Jaki krem nawilżający + trochę matujący. Do tego jaki żel do oczysczania twarzy.

Polecane posty

Gość ;ppp

Chodzi mi o kremik , który mocno nawilży i przy okazji trochę zmatowi. Bo sobie rozwaliłem cere , przez to , że nakładałem kremy typowo matujące i do tego czyściłem garnierem , który jest na alkoholu i podrażnia skórę. Do tego jaki żel byście polecili do oczysczania twarzy , żeby było łagodny i nie podrażniał i przede wszystkim nie wysuszał. Do tego używałem brevoxylu , który też mi wysuszył. Praktycznie z tłustej skóry zrobiłem sobie suchą jak wiór. :))

Gość kuynbit
przezde wszysytkim nawilzac!! wejdz na wizaz,na biochemie urody i tam poczytaj, niestety kazda twarz reaguje inaczej na kosmetyki, wiec trzeba je dobierac samemu metoda prob i bledow

Gość Malinowy cukierek 9022
Zrobiłam sobie z cerą tak jak i Ty. Używałam kremu "siarkowa moc" który zrobił mi z twarzy masakrę. Przez chwile ratowałam się garnierem miodowym do cery suchej ale ona bardziej natłuszczał niż nawilżał skórę. Dopiero Under Twenty Anti! Acne nawilżająco-matujący doprowadził moją cerę do równowagi.

Gość ;pp
Właśnie myślałem o tym kremie? Matuje On w miarę i nawilża?

Gość mrowa 09435
Do oczyszczania żaden żel i zero wody, tylko dobry płyn micelarny (czerwona Bioderma najlepiej jak skóra wrażliwa, ewentualnie Avene). Z tłustej cery zrobiłaś odwodnioną i podrażnioną, kuynbit dobrze pisze o pielęgnacji biochemicznej, to właściwa droga :) Tutaj masz podstawy: http://mazidla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=279&Itemid=73 W Twoim przypadku kup na dzień lekki krem ( np. przywracający nawilżenie z Iwostinu) i płyn micelarny, a na wieczór olejek (dzika róża, czarna porzeczka ) z kroplą kwasu hialorunowego, czy to serum: http://www.biochemiaurody.com/sklep/serum-rebuild.html

Gość mrowa 09435
O "under twenty" i innych drogeryjnych zapomnij, szkoda kasy i skóry...

Zależy jaki efekt chcesz osiągnąć. siarkowa moc matowała aż za bardzo wysuszając skórę niemiłosiernie. Under Twenty matuje ją ale też czuć że jest nawilżona. Mnie ten efekt zadowala, bo skóra nie jest spięta, co też jest istotne wychodząc na mróz. szybko się wchłania, ma bardzo fajny zapach. Kosztuje ok 13 zł więc w sumie można zaryzykować. Odnośnie żeli, nic Ci nie polecę, bo mnie wszystkie przesuszają skórę... Wczoraj kosmetyczka powiedziała mi, że podobno dobre są kremy z Farmony i Bielendy. chętnie pośledzę ten temat, może ktoś też ma coś fajnego do pośledzenia. Brevoxyl używasz na calą twarz?

Gość ;pp
na całą , ale te 4% benzoilu w porównaniu z 10% z Benzacne to malutko ;)

To jest właśnie błędne koło. ja też bardzo wysuszałam krostki smarując taki krem na całą twarz. Efektem było wysuszenie całej cery i większy wysyp pryszczy, bo skóra zaczęła wydzielać więcej sebum. Wiec Brevoxyl stosuję tylko miejscowo a teraz intensywnie nawilżam, żeby skóra wróciła do równowagi. Mnie akurat Ivostin nie podszedł, ale to wiadomo, każda cera jest inna.

Gość ;pp
a ten płyn miceralny może być Zaji , bo trochę dużo inne kosztują pieniędzy i nie mam za bardzo. :)

Podobno ziaji też są dobre. Może również się skuszę :)

Gość mrowa 09435
Jak Cię nie będzie podrażniać to może być i Ziaja czy Bielenda, nie ta sama kategoria co apteczne, ale i tak lepsze niż wysuszające żele i chlorowana woda :)

mrowa 09435, widzę że się trochę orientujesz w temacie, który ziaji jest lepszy? Sopot czy różany? I jaki w miare tani znasz lekki krem nawilżający?

Gość mrowa 09435
Z Ziai żaden :P W miarę tani a dobry to będzie ten Iwostin co wcześniej wspomniałam albo to jak zechcesz się bawić w alchemię ;) : http://www.zrobsobiekrem.pl/?203,lekki-krem-nawilzajacy-dla-cery-tlustej-i-tradzikowej-3-x-50g

Gość zuzzzolinka
Ja ma bardzo poytywne odczucia po kremach Nantes. Sprawdz sobie na ich stronce. Maja bardzo duzy wybór róznych kremów i na pewno tutaj znajdziesz odpowiedni dla potrzeba Twojej skóry.

Gość maggda234
Dziewczyny a czy stosujecie tez odpowiednią suplementacją ? Czy taka kuracja da jeszcze lepszy efekt Waszym zdaniem ?

Gość gość
U mnie tez doskonale sprawdził sie Collagen Noble Health. I to tak naprawde najszybciej zadziałało niz niejeden krem.

ja uzywam krem bielendy mlodzienczy blask i jest super, nawilza, matuje, podklad trzyma sie na nim caly dzien:)