Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MaentossotneaM

Wall Street

Polecane posty

Gość MaentossotneaM

Mam odpowiedziec na pytanie "Why is the Wall Street so important?" No więc, czemu? Bo ja za bardzo nie wiem, jak to napisac ;/ Pozmoze ktos? nawet po polsku :) po prostu nie mam pomyslu na odpowiedz.

Gość zwykłyfacett
gdyby nie wall street pozostałe giełdy na świecie nie wiedziałyby w którą stronę zmierzać. to jankesi nadają kierunek światowym rynkom

Gość nie jankesi
tylko Soros i koledzy ;)

Gość MaentossotneaM
czyli na tej Wall Street znajduje sie jakby takie cnetrum dowodzenia wszytskich giełd na swiecie, tak?

Gość nie jankesi
nie

Gość napisz tak...,,
The Wall Street is most important because...(i se z wiki przepisz)

Gość napisz tak...,,
Ijeszcze podpowiem,zacznij od tego fragmentu-ulica ta skupia najważnijsze centra finansów USA(Świata).....od tego co tam jest...i już

Gość wall street vip
:Dsłusznie słusznie:D Napisz jeszcze że lubisz czytać wall street journal bo Cie interesują \problemy giełdy i finansów i piatkę masz

Gość plalam
czego tu nie rozumiesz? gopodarka stanów zjednoczonych jest najsilniejszą i najmocniejsza gospodarką na świecie , dolar jest najważniejszą walutą na świecie , decyzje fed mają wpływ na wszystkie rynki na świcie, a centrum finansowym usa jest nowy york , . tam znajdują się najważniejsze banki i fundusze , siedziby korporacji , i giełdy nowojorskie - finansowe centrum świata - ubierz to w ładne słówka i będzie

Gość plalam
i nie pisz o żadnym centrum dowodzenia bo ktoś pomyśli ,że za dużo oglądasz Star Treka ;)

A jak ta gielde nazwac po angielsku? Bo tam sa i papiery wartosciowe i ogolnie jakies finansowe sprawy, nie? Jak to nazwac po angielsku? i czy zdanie: The Wall Street is important because it's the major head office of....

Gość ciezko bedzie Ci zablysnac
Blyskotka:p