Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niedługo święta

Co kupić nastolatce na gwiazdkę?

Polecane posty

Gość Niedługo święta

Witam, jestem po rozwodzie. Po raz pierwszy świąt nie spędzę z własnym dzieckiem (to znaczy odwiedzę ją zapewne w pierwszy dzień świąt). W zasadzie prezent dla córki zostawiałem żonie, dlatego teraz nie wiem co można kupić córce. W dodatku już pannie. Macie jakieś pomysły, co ucieszyłoby nastolatkę? Nie chce dawać jej pieniędzy. Dawanie pieniędzy to nie prezent.

Gość to mój błąd,dziś to wiem
chyba byłej żonie:O

Gość mimo że nie spędzisz z nią
świąt to chyba w ogóle kontaktujesz się z nią. I jeśli tak, to pewnie wiesz jakiej muzyki słucha, jak się ubiera, jakie zapachy lubi. Czy przypominasz sobie o córce tylko z okazji świąt?

Gość Niedługo święta
Byłej żonie nie zamierzam nic dawać, ponieważ nie czuję żadnych obowiązków wobec niej (poza alimentami). Gdybyśmy nie mieli dziecka, zapewne nie utrzymywałbym z nią żadnego kontaktu.

Gość Niedługo święta
Tu jest taki problem, muzykę wiem jaką lubi, ale jaki to jest prezent (płyta) w dobie sieci Torrent? Wiem jak się ubiera i "czuję perfumy", ale ... nie znam się na tym, jakie marki/firmy lubi. Gdybym miał syna, pewnie wiedziałbym co kupić, ale dziewczynie? Z córką widuję się raz, dwa razy na tydzień. Ale zazwyczaj raz.

Gość co lubi corka?
mloda dziewczyna ucieszy sie z wielu rzeczy. Jesli juz sie maluje to jakis kosmetyk lub perfumy. Crem do cery dla mlodych osob, albo karta wejscia na iles tam zabiegow SPA czy inne miejsce. Jesli cicha i spokojna to ksiazka zawsze jest neutralnym rozwiazaniem. Jesli masz wiecej kasy to cos z bizuterii.

Gość Niedługo święta
Tak stawiam raczej na biżuterię. Książka ... przeczyta i po prezencie. Zastanawiałem się nad laptopem (wiem, głupi pomysł), ale może jak będzie szła na studia coś takiego jej zafunduje. Chciałbym coś oryginalnego, ale na oryginalnym łatwo się sparzyć.

Gość co lubi corka?
Na orginalnym najlatwiej sie sparzyc. A moze najlepiej zapytac corke co by chciala lub poprosic o liste zyczen? To ulatwi wybor.

Gość anitka..
moze jakis fajny telefon potrzebuje?

Gość zalezy gdzie mieszkasz
jak masz w mieście jakieś perfumerie, np douglasa, to tam możesz kupić jakiś gadżeciarski kosmetyk dla córki. puder a la brokat w puszku na sylwestra czy coś w tym stylu.

Gość Niedługo święta
Chyba jest za duża na "list do Świętego Mikołaja". Chyba poprzestanę na jakiejś biżuterii.

Gość hm hm hm hm hm..
a może córka uprawia jakieś sporty zimowe? mnie rodzice kupili buty narciarskie np. to był super prezent.

Gość saassddsaads
autorze niedawno bylam nastolatka i mnie cieszyla i dalej cieszy bizuteria i ubrania... kup jakos bransoletke ,kolczyki-czy tunike

Gość Niedługo święta
OOO i właśnie tutaj ktoś trafił. Córka jeździ na narty. Raczej już nie urośnie, więc mogę kupić jej narty (zawsze wypożyczała).

Gość anitka..
zlitujcie sie kobiety - wysylacie faceta do perfumerii po pudry z brokatami i kremy :O:O jesli juz kosmetyki to sa gotowe zestawy swiateczne dla nastolatek... albo mozna kupic karty podarunkowe - sa teraz we wszystkich sklepach i z ciuchami i z kosmetykami.... i sobie sama kupi co bedzie chciala :) ładniejsza wersja podarowania pieniedzy :)

Gość Niedługo święta
Jest delikatnie bliżej 19 lat.

Gość co lubi corka?
Najlepiej popros o liste. Kupisz narty i gdzie ona je potem bedzie trzymac?

Gość Niedługo święta
U siebie. Przecież co roku jeździ na narty, więc prezent będzie trafiony.

Ładny naszyjnik Dobry kosmetyk (choć z tym musiałbyś podpytać) Fajne zestawy do kąpieli - kule musujące, piaseczki i takie tam Coś do hobby - np. jeśli jeździ konno, to fajne czapsy, jeśli interesuje się scrapbooking'iem to ładne dziurkacze ozdobne itd. Jeśli lubi pisać - dobre pióro mnóstwo pomysłów jest

Gość Niedługo święta
Ze sportów lubi siatkówkę.

Gość co lubi corka?
Wiesz jak sie kupuje narty? Musza troche wyzsze ok 15cm od osoby , ktora ma na nich jezdzic. Chesz kupic slalomowe czy biegowki? Jak narty to moze takze buty kijki i wiazania ? Pomysl jest dobry. Kosmetyk moze pozyczyc od niej zona. Nart nie pozyczy

Gość Niedługo święta
Na nartach się znam. Wiem, jakie slalomowe jej kupić. Trochę gorzej z rozmiarem butów. Oczywiście narty z całym sprzętem. Gorzej, jak byłej żonie odwidzi się wyjazd na narty ... Tutaj tak się zastanawiam.

Gość co lubi corka?
Czy to ma byc niespodzianka? Bo moze zabierz ja ze soba do sklepu i niech te buty przymierzy. /Na gruba skarpete/

Gość Niedługo święta
Macie rację ... rozmiar orientacyjny znam, ale narty to nie kapcie. Jakieś inne propozycje?

Gość tak z rozpędu
ale wy jesteście wszyscy puści, a potem marudzicie, że taakaa młodzież. :O KSIĄŻKĘ, KSIĄŻKĘ I JESZCZE RAZ KSIĄŻKĘ. ręce opadają :( tylko szminki perfumy i bransoletkę umiecie zaproponować. jedyne sensowne to te narty, a reszta porażka :O

A może po prostu bon na zakupy, teraz sklepy mają taką opcję np H&M albo Reserved, myślę że to najlepszy pomysł na prezent, każda nastolatka lubi ciuchy:)

Gość Niedługo święta
Nie ma sensu książki. Raczej miłośniczką literatury nie jest. Więc biżuteria albo narty?

Gość tak z rozpędu
nie trzeba być miłośnikiem literatury od razu... ale chodzi mi o to, że nawet nikt nie zaproponowal. nieważne 🖐️