Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marionetkacocacoli2121

JESTEM UZALEZNIONA od coca-coli - moja historia i walka z nalogiem.

Polecane posty

wiem, ze to brzmi smiesznie ale to prawda. byl taki okres, ze pilam tylko coca-cole, nic wiecej. po kilka litrow dziennie. teraz pije duzo wody, nie powinnam pic wcale coca coli bo moj organizm nie powinien dostawac duzo cukrow ale nie umiem sie powstrzymac zeby nie wypic chociaz 2 szklanek dziennie. Nie moge wytrzymac czuje sie przegrana... Jest to nalog jak kazdy inny, zrobie wszystko zeby napic sie chociaz szklanki... jak mam sobie z tym radzic? bez coli czuje sie jak na glodzie. kiedy sie juz napije to odczuwam taka ulge, ze jest to trudne nawet do opisania

nie mam i nigdy nie mialam pryszczy mam gladka cere

to pij cole light,przynajmniej cukru mniej,ale znowu slodzik wali po watrobie.ja kupuje zawsze syrop jakis i pije syrop z woda,zdrowiej i da sie:)

Gość effy.
czemu nie mozesz dostarczać cukru ? cukrzyca??

Gość effy.
wali po wątrobie?? aspartam rozwali jej prędzej mózg bo jest szkodliwy dla niego

Gość o kurde mam to samo
ale z pepsi.Probowalam przestac pic ale mialam normalnie glod i migreny a w mojej glowie bylo tylko pepsi,pepsi.Sie uzaleznilam i teraz bez dwoch trzech puszek nie potrafie funkcjonowac normalnie.Jak mozna rzucic to cholerstwo bo nawet jesli dwa dni sie staram to i tak wracam bo czuje ze ledwo zyje jak jej nie wypije. I mam pelno pryszczy a mam 25 lat.Przynajmniej teraz wiem od czego :(

ja też piję dużo coli, i również uważam, że to jakieś uzależnienie. Teraz byłam 2 tyg chora i nie piłam coli w ogóle i jestem z tego powodu naprawdę zadowolona :D ale czasem potrafię wypić 2 litry

ja mam tak samo w glowie tylko cola cola, nie umiem otworzyc oczu nie mam na nic sily. po wypiciu coli odrazu otwieraja mi sie oczy i jestem pelna zycia

nie moge pic coli bo moj organizm nie przyswaja tak duzo cukru przez co mam ciagle infekcje drog moczowych i inne klopoty

nie wiem czy wiecie ale kiedyś Coca-Cola zawierała kokainę od 1896 do 1912 roku to miało być dobre dla zdrowia

Gość mikuś25
Moim nałogiem jest Mountain Dew. Tygodniowo piję ok 25-28 litrów (2 x 6pak + puszki)...

sorry to było do 1903 r. Przy produkcji ekstraktu Coca-Coli wykorzystuje się liście koki. Do 1903 r, przeciętna szklanka Coca-Coli zawierała ok. 9 mg kokainy. Po tej dacie zaczęto stosować odmiany koki, pozbawione kokainy

Gość o kurde mam to samo
a w pepsi tez jest ten aspartam???????co to wogole jest??????Nie wiem co tam dodaja ale sie normalnie uzaleznilam i tez ciagle mam zapalenie pecherza ale nie pomyslalam ze to moze byc od tego.

na pewno od tego. Ja mialam ciagle klopoty z tym, odkad przestalam pic tak duzo coli jest lepiej, ale ciagle to tam jest bo i tak pije troche. nie powinnam pic wcale

Wejdź w link, który mam w stopce i tam dział "zdrowie" i tam jest temat co coca cola robi w naszym, organizmie ja też byłam uzależniona a ten artykuł na mnie podziałał tak, ze jak tylko ruszę coca cole to się źle czuję... może tobie też pomoże.

Gość effy.
aspartam jest w produktach lightm choc widzialam produkty z cukrem i aspartamem razem