Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanieMam.........

Czy masturbacja jest zdrowa w młodym wieku?

Polecane posty

Gość fdhfdfdhf
" masz racje przesadzilam powinna sobie jeszcze w kazdym kacie pokoju masturbatory wibratory dildo po przyczepiac gdziekolwiek by sie nie oparla usiadla polozyla MASTURBACJA 24 GODZINNY NA DOBE " nie no miss lipstick, ty chyba jesteś opętana seksem :P takie rady dajesz młodym dziewczynom? :D nieładnie :P

Gość miss lipstic123
mam takie dni szczegolnie w trakcie owulacji no ale tu prawie kazdy opetany a ja nie tylko seksem ale o tym koiedy indziej :-)

Gość miss lipstic123
kiedy..

Gość Lipstick, do szkoły,
a nie prowadzić nieudolne próby wkurrwiania innych na forume :classic_cool:

Gość gadfbf
ja waliłem gruche czesto i gesto. nie wiem czy własnie od tego urosła mi pała do 20,5 cm.

Gość znowu mam dobry humor
No ale przecież po to jest masturbacja, żeby spróbować trochę tego w samotności i łatwiej się było zdecydować na pierwszy sex.

Gość znowu mam dobry humor
w młodym wieku nawet pomaga, w samotności można się zapoznać z elementem seksu czyli orgazmem, nie, są jeszcze wyrzuty sumienia, że to coś złego czy niedobrego dla naszego zdrowia, ale warto masturbacją rozbudzić swoją seksualność i poznać reakcje swojego ciała. ale jeśli już po zrobieniu sobie dobrze przychodzi pustka to należy z tym skończyć, bo później to już tylko spadanie na dno jak autor topiku o szkodliwości masturbacji

Gość Ania97777777777
Masturbuje się zawsze rano przed szkołą, zawsze wieczorem i czasem po szkole też, 2-3 razy dziennie. Jak to przestać?

Gość dr Agata
Masturbacja jest jak najbardziej zdrowa w młodym wieku. Jest to naturalna, biologiczna czynność. Każdy człowiek przechodzi proces dojrzewania, który objawia się między innymi zwiększonym popędem seksualnym. Popęd ten można, a nawet należy zaspokoić właśnie poprzez masturbację, ponieważ trudno osobie w wieku 13 lat radzić, by uprawiała seks. Masturbacja w młodym wieku spełnia więc głównie rolę zaspokajania popędu seksualnego, ale nie tylko. Osoba masturbując się poznaje także swoje ciało, uczy się jak przeżywać rozkosz oraz poznaje metody osiągnięcia orgazmu, co może być pomocne w przyszłości. Istnieją oczywiście pewnie mity, że masturbacja źle działa na wzrok i powoduje inne zaburzenia, jednak są to zwykłe bzdury. Podsumowując: nie ma nic złego w masturbacji, więc nie ma podstaw do zabraniania tego nastolatkom. Są natomiast same plusy, więc powinno się masturbację młodym osobom polecać. Osoba, która nie będzie się regularnie zaspokajać może mieć problemy z koncentracją, ponieważ podniecenie będzie tak duże, że będzie przesłaniać codzienne czynności. Należy wtedy rozładować podniecenie poprzez masturbację (oczywiście taką, która kończy się orgazmem).

Gość Marttaaaaaaa
dr agata ty jesteś chora!! masturbacja jest szkodliwa