Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość whatever the name

skad bierze sie przerosniete ego polakow??

Polecane posty

Gość whatever the name

hej,mieszkam w londynie juz 1,5roku,mam 2 lat.zauwazylam z wypowiedzi na forum i w zyciu ze polacy maja o sobie ZBYT WYSOKIE MNIEMANIE w porownaniu do innych nacji.niestety wiekszosc polakow tutaj mieszkajacych to proste dziady,nie umiejace ubrac sie ani wydukac slowa po angielsku,jesli stoiusz w kolejce i zasmierdzi ci alkoholem to mzoesz byc pewna ze za toba stoi polak.jzu nie wspomne o slawetnych pieknych polkach ktore tutaj niestety wypadaja blado wsrod innych nacji,sianowate wlosy ubior jak z remizy i kurwa co drugiue slowo...zastanawiam sie co wiec takiego przecietny polak soba reprezentuje ze uwaza sie za lepszego od takiego araba czy murzyna...bo na te nacje polacy patrza wrecz z pogarda...sami nie wiedzac ze czasem przecietny angol patrzy na niego gorzej nizeli na murzyna na przyklad...

Gość whatever the name
25 lat:)

Gość dece
a ludzie z UK co soba reprezentuja poza granicami swojego kraju? uwazaja ze sa panami albo tez zachowuja sie jak wsioki, ostatnio pod centrum handlowym na parkingu pili cos z puszki obok samochodu z ktorego wydobywala sie glosna muza, ludzie patrzyli na nich z politowaniem.... Mysle ze nie ma co uogolniac...

Gość whatever the name
ale temat jest nie o ludziach z uk a o polakach,ktorzy w wiekszosci sa tacy jak napsialam ale wciaz uwazaja sie za jakis narod wybrany...

Gość whatever the name
totalny zenad twoj nick mowi sam za siebie,i nei wyzywac mnie tu typowy polaczku

Gość jakatakamala
ja uwazam ,ze polacy zachowuja sie tutaj okropnie.nie wiem z czego to wynika,ale sa zarozumiali,ciagle wysmiewaja sie z innych a sami nie lepsi.znam ludzi innych narodowosci i nie spotkalm sie z takim zachowaniem.

Gość taaakiiiiionnn
whatever the name a ty myslisz ze masz lepszy nick? szpanujesz angielskim i najezdzasz na Polakow? hahaha

Gość obserwatorw1233211
Polaczki są najlepszymi na świecie katolikami, świniami, złodziejami, kurwami itd w niedziele do kościoła a z kościoła coś zajebać, wypić, ukraść, kogoś obgadać, wyśmiać. Tacy są polacy. Wszystko w imie Boga:)))

Gość whatever the name
totalny zenad a arabowie to dla ciebie nie nacja??nie wiem jakim tzreba byc tlukiem aby nie rozumiec kontekstu zdania...w jednym pisze o nacjach, w drugim zdaniu nadmieniam przyklad takowej nacji i dodaje kolejny watek-rasowy...gratuluje bystrosci...

Gość whatever the name
no jak dla ciebie nick po angielsku na kafe to szpan to radze sie puknac w czerep

Gość iujnmkjhui
masz racje whatever the name, polacy w UK maja za wielkie mniemanie o sobie, ty jestes tego swietnym przykladem

Bo widzisz to co chcesz widzieć, ja poza pijanymi polakami widzę też tych którzy okazują się miła panią w banku, lekarzem w przychodni, przesympatyczną i pomocną ekspedientką. W każdej narodowości znajdą się jednostki z których jako ogół nie jesteśmy dumni, wręcz się ich wstydzimy bojąc się, że zostaniemy wrzuceni do jednego worka tylko dlatego że mamy to samo obywatelstwo. Popatrz na ulice a tai typowy Anglik z council estate, których jest pełno na ulicach nie ma dla Ciebie przerośniętego ego? Oni to dopiero mają się za ósmy cud świata. To taki typ człowieka który przesadną pewnością siebie próbuje zamaskować wszystkie braki.

Gość bojabova
Zgadzam sie z tym co napisala zasznurowana lalka voodoo. Wczoraj wlasnie w autobusie poczynilam sobie takie wnioski i obserwacje ;-) W miescie gdzie mieszkam (sredniej wielkosci) sa dzielnice lepsze i gorsze (w wiekszosci domy councilowskie). Jechalam jednym z tych autobusow, kierujacych sie do "gorszej" dzielnicy (zlosliwcom wyjasniam, nie jechalam do domu tylko do collegu, ktory jest po drodze to rejze dzielnicy) i obserwowalam geby wspolpasazerow. Grube baby z wozkami i z wrzeszczacymi dzieciakami, wczorajsi panowie, starsze babcie, ubrane biednie i byle jak. Kiedy jade do domu (do tej "lepszej" dzielnicy ;-) ) wsiadaja nobliwi starsi panstwo, matki szczuple i z fajnymi dzieciakami, mezczyzni na ktorych milo zawiesic oko :D A Polakow spotykam roznych - i tych z kurwami na gebach :O i mile, sympatyczne osoby.

Gość Dziewczyna z wioski Zulu
To tak samo jak ja, jade do mojego uni, metro powoli oproznia sie z biedakow, matek z kilkoma dziecmi, muzulmanow, a wypelnia zadbanymi Anglikami obu plci. Mieszkam w gownianej okolicy, gdzie zarowno Polacy i inne wyrzutki zawsze szukaja zaczepki, za nic! Normalni ludzie ida ulica,a banda emigrantow z puszka piwka zawsze ma cos "milgo" do powiedzenia w lepszych dzielnicach nie ma tego chamstwa, Polacy bardziej kulturalni...no zalezy gdzie sie mieszka...

Uwazam, ze nie mozna uogolniac, ale mimo wszystko troche racji autorce musze przyznac. Jakiegokolwiek Polaka bym nie poznala, to kazdemu wiecznie jest tutaj zle, za zimno, za duzo Arabow, za duzo Murzynow, za malo placa, itd. , itp. Tez, szczerze mowiac, nie rozumiem negatywnego nastawienia do innych nacji, przede wszystkim,kiedy NIE JEST sie u siebie w kraju. Nie wiem, dlaczego tak wielu Polakom przeszkadzaja ludzie innej narodowosci(w wiekszosci Azjaci i Czarnoskorzy), skoro ich samych jest tutaj mnostwo.

Gość monaeliza
ja nie rozumiem skad w nas tyle jadu, wredoty, chamstwa. jadę zagranicę wszyscy są dla siebie mili, uczynni, czy to w hiszpanii, czy w maroku, czy we włoszech. ludzie są usmiechnięci zawsze, bieda czasem aż piszczy ale zawsze są skłonni do rozmowy, pomocy. A kiedy człowiek zaczyna obracać się z polakami....uuufff...

Skad? To oczywiste - bo nas ( polakow ) inteligentnych, oczytanych poliglotow o nieskazitelnych manierach ta zagraniczna cholota ma za nic, wiec sami sobie to rekompensujemy :D Stad to przerosniete EGO .

Gość tak napierdalasz na tych
Polaków a sama co tu robisz teraz na forum?:) Obgadujesz, wyśmiewasz wyzywasz własny naród i na dodatek nie potrafisz pisać poprawnie w swoim ojczystym języku. ŻENADA 🖐️

Gość henna45
"o proste dziady,nie umiejace ubrac sie ani wydukac slowa po angielsku" Święte słowa! Robią z siebie wielkie paniska a prawda jest taka że Brytole mają ich powyżej uszu.

Gość Forum polskie jest
specyficzne. Pisze na innych tez, i przyznaje autorce tego tematu racje. Polak, biedny, groszem nie smiedzi, gowno ma ale zarozumialy i beszczelny

Gość wowwowwow
oj no co Wy ------ zarozumialy i bezczelny bo kazdy prawie magister!!!! co takie czarnuchy bez szkoly wiedza i potrafia- my a wyzszych uczelni to co innego :) Wyzsza Szkola Byle Czego (Marketingu) w Psiej Budzie :D

Gość wowwowwow
my z wyzszych uczelni mialo byc oczywiscie ;)

Gość biedni Polacy
sami sobie pluja w gebe, nie wiedzac sami w jakim bedac bledzie...

Gość mydelko fa8969999
a ja mysle ze kafeteria jest pelna watkow pisanych przez polakow ktorzy jezdza po polakach. Ja wam za to powiem cos calkiem innego. Czy te polki wasze maja siano niedofarbowane na glowie czy nie, czy gadaja sobie kur** na ulicy, a faceci chodza w dresach - polacy to najzaradniejszy narod swiata. mieszkam za granica dosc dlugo, przez wiele przeszlam, bardzo sie natrudzilam zeby skonczyc szkole i zdobylam sobie to wymarzone wyksztalcenie. Ale jak sie ustosunkowuje do czarnych i muzulmanow? Wiekszosc to prostactwo i nierobstwo. Krytykujecie polakow ktorzy siedza na benefitach? Spojrzcie sobie na algierczykow ktorzy naplyneli masowo do francji zeby zerowac na governmencie, libanczykow i kaldyjczykow ktorzy panosza sie jak bydlo w stanach, wielce obrazeni nadasani z ego wielkim jak stodola i zadaja ciagle swoich praw! (a sloma im z butow wychodzi, narobia sobie po 10 dzieci i zeruja na panstwie). Przykladow tylko mnozyc... Polacy maja bardzo dobra opinie u pracodawcow np w stanach... sa chetnie zatrudniani w sklepach,fabryjkach, sprzataniach ..przy czymkolwiek.. polki zakasaja rece i nie boja sie roboty. Spotkalyscie kiedys arabke ktora jest samotna matka i haruje na swoje dzieci? NIGDY JAK ZYJE. Polke? moze z 10000 razy. Co wam to mowi? To samo z czarnymi. Wiec zastanowcie sie 10 razy zanim piszecie te swoje zale z du** wziete, skarzac sie juz na niewiadomo co. A to zle ze Polak pracuje tu, a to zle ze pije.. Lepszy muslim ktory twierdzi ze nie pije, probuje cie przekabacic przy kazdej rozmowie na islam, wciska ci tew swoje kity jaki to nie jest religijni, a jak bydlo zalicza panienki jedna za druga i pali maryske po kryjomu? Ludzie, spotkalam tylu heretykow innych nacji i stwierdzam z czystym sumieniem jedno: nasza kultura i sposob bycia jest najbardziej w porzadku, co z tego ze lubimy sobie ponarzekac od czasu do czasu - widac taki nasz urok. Po jakims czasie sztuczny amerykanski przeslodny sposob bycia tez bokiem wychodzi. Dlatego niech ten post wam da cos do myslenia, i nastepnym razem gdy bedziecie miec troche czasu na refleksje to pomyslcie o tym co napisalam. Trzeba czasami docenic to skad sie jest i kim sie jest, Inni to doceniaja dlaczego my nie?

A dziwia sie ze inne narody trzymaja sie razem...Jak my mozemy byc sami dla siebie przyjazni skoro tylko umiecie wszyscy dupe jeden drugiemu myc, i obgadywac kto jest lepszy a kto gorszy! Nie zapominajcie ze jestescie tez polakami . Kiedy przyjechalam do uk brakowalo mi polakow...Teraz sie ciesze ze nie mam was blisko mojej rodziny. Wybieram znajomych starannie , i omijam takie wredne szmaciory jak wy z daleka . Wstyd nic wiecej. A jak masz problem z innymi poalakami bo nie wygladaja luib nie zachowuja sie jak bys chcial to omin go i nie zwracaj uwagi tak jak to robia np. anglicy, niemcy czy amerykanie. Przypomniala mi sie jedna taka co wlasnie sie uwazala za taka co sie wstydzi za wszystkich do okola bo w dresie lub uslyszaal ku...a. Wiec zobaczylam ja w sklepie z mezusiem i maz jej w dresie...a ona ladnie mu opowiada jak to ku...a sie spuznila na jeb..y autobus..i jest wkur...na na maxa...blbabla.. :D:D

Osa- mialam podobnie, bardzo brakowalo mi Polakow jak wyjechalam za granice... Teraz nie patrze czy Polak czy nie... Tylko czy to dobry czlowiek. Mam swoje standardy, i jak ktos mi nie odpowiada to : bye bye! Nie wstydze sie za naszych rodakow, bo kazdy odpowiada za siebie, a Ci ktorzy kieruja sie stereotypami, to ludzie prosci:p