Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelinaaaaa

to jest przerażające ile rodzin wiąże koniec z końcem

Polecane posty

Gość ewelinaaaaa

Czytam ogłoszenia w internecie i masa jest typu;proszę o jedzenie na święta , ubrania itp... To jest zatrważające. Wszędzie mówi się jak to Polacy się bogacą...ale wzrasta przepaść pomiędzy bogatymi i biednymi.... :((( Sama mam ciężko....córcia chora i wymaga codziennej rehabilitacji w szpitalu. Tylko mąż pracuje bo nie dostałam wychowawczego. Pomimo tego jakoś musimy dać radę. Jednak jak patrzę co się dookoła dzieje to ogarnia mnie ogromny strach...co będzie dalej....???? Np sąsiadka mojej teściowej ( mieszka 25 km od jednego z największych miast w Polsce) i żyje ( razem z mężem i trójką dzieci) w koszmarnej nędzy. Nawet prądu nie mają. W ciągu dwóch lat podobno tak się im sytuacja posypała. Tak mnie to poruszyło, że sama niejednokrotnie wysyłałam jej paczki ( ananimowo) z ubraniami i słodyczami dla dzieci. Nie wiem dlaczego to wszystko piszę.....pewno tym, że znowu natknęłam się bardzo poruszającą prośbę o pomoc ( nie finansowa) z adresem i opisem sytuacji całej rodziny. Dlatego chciałabym WAS prosić, zróbcie choć jeden dobry uczynek pomagając potrzebującym bo naprawdę są ludzie pozostawieni samym sobie i do tego razem z dziećmi..... I nie piszcie komentarzy typu...trzeba było dzieci nie robić lub do roboty bo nie jest takie łatwe jak się wam wydaje.

Gość a gdzie to przeczytałaś
daj linka

Gość ewelinaaaaa
nie dam linka bo nie mam zamiaru się tłumaczyć i argumentować, że to nie dla mnie. Byłam w stanie zorganizować tej rodzinie przynajmniej doraźną pomoc. poczytajcie choćby na gumtree.....

Gość ewelinaaaaa
jeśli coś mogłabym zasugerować ludziom, którzy nie są obojętni na ludzką biedę...pomagajcie osobą które znacie i wiecie, że potrzebują wsparcia.... Ja staram się robić to w miarę ananimowo. Nawet nie macie pojęcia jaką radość sprawić można takim ludziom...

Gość ewelinaaaaa
strus ... wiem dlatego proszę Was żebyście pomogli osobą które znacie ze swojego otoczenia, nie z internetu bo oszustów tam nie brakuje.

Gość ewelinaaaaa
monik Własnie chodzi mi o tych co nie wiążą końca z końcem....

Gość ewelinaaaaa
Monik nie czepiaj się szczegółów bo to nie istotne. Szybko pisałam ale mam nadzieję, że jesteś na tyle inteligentna, żeby się domyślić o co mi chodzi.

Gość notarba
Moze i przerazajace ale...ja nie jestem matka Teresa i nie zbawie swiata. Musze myslec o sobie i swojej rodzinie. Trudno, takie jest zycie.

widzisz goście którzy kończą swoje myślenie tam gdzie zaczyna się strużka moczu podniecają się rysowaniem kutasów cip i takich na kartkach w szkolnych zeszytach bądź co gorsza na firmowych dokumentach wchodzą na kafei z onanistyczną satysfakcją wręcz wylewają swoje elo(kwentne) breje licząc na jakąkolwiek reakcję osób które to wkurza.

Niech bedzie pochwalony pan nasz Jezus Chrystus i Maryja zawsze dziewica Ja tez uważam, że zdrówka i pieniążów nigdy za wiele i z innymi sie dzielic nie zamiaruje. Niech bidoki zdychają z głodu, zimna i pragnienia. Niech gina menty społeczne!!! PIS to super partia kurwy, super, super partia!!! Kochajmy bliźnich i na tacę dawajmy szczodrze - tak nam dopomuż Bóg. Tępic Platformę, masonów cholernych żydów

Tęposław rece opadają...... ewelina to prawda, wiele rodzin zyje w ubostwie, miejmy oczy otwarte! przeciez nie zawsze musi to byc pomoc materialna, podzielmy sie odzieżą, żywnoscią, srodkami czystosci. zatrważające jest to , ze z roku na rok przybywa takich osob a prognozy podwyzek od nowego roku przerażaja. Ale i tak uwazam, ze to nie sztuka podzielic sie gdy nam zbywa ale własnie wtedy gdy sami nie zawsze opływamy w dostatkach. oby wiecej takich osob jak ewelina....

Gość ld,wkmbhjugfvc
Dlaczego mam sie dzielić? Państwo powinno dbać o biednych a nie ja? Co to przeze mnie nie pokończyli szkół i nie poszli do pracy? Przeze mnie sie roochali i produkowali dzieci nie mogąc zapewnic im przyszlości?

Gość ewelinaaaaa
anna... dziękuję:) ja niestety niewiele teraz mogę pomóc dlatego zachęcam innych. Masz rację, czasem wystarczy podzielić się ubraniami, zabawkami itp Niepotrzebne rzeczy mogą sprawić OGROMNĄ radość innym.

Gość ewelinaaaaa
i znowu za szybko pisałam... dla nas niepotrzebne rzeczy mogą sprawić OGROMNĄ radość innym...

Gość ewelinaaaaa
ld,wkmbhjugfvc nikt ci się dzielić nie każe.... pamiętaj tylko ,że życie kołem się toczy....

do ld,wkmbhjugfvc mam nadzieje ze ty nigdy nie bedziesz musiał korzystac z pomocy innych, z całego serca ci z tego życze i masz racje, nie rób nic co mogłoby nadwyrezyc twoj budzet, co mogłoby zachwiac twoja moralna postawa. bravo dla twoich wychowawcow!

Gość hhshsh
pomagac innym trzeba, ja sie staram od czasu do czasu. Ale droga autorko naprawde jest duzo ludzi

Gość daj sobie spokoj29
ja nie musze nawet szukac daleko takich rodzin, bo nawet w mojej rodzinie jest taak rodzina, ze brakuje doslownie wszystkiego, cala rodzina od lat im pomaga czym i ile tylko sie da, ale konca nie widac