Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

TineX

szpital - błagam o rady!

Polecane posty

Witam serdecznie, Oczekuje rady i sposobu jak rozwiązać pewne 'niesprawiedliwe' traktowanie. Mój dziadek ponad tydzień temu złamał sobie kość udową i wylądował w szpitalu. Przy tego typu urazie nie wolno mu narazie ani wstawać ani chodzić. Panie pielęgniarki poprosił nas o zakup pampersów dla dorosłych. Kupiłam na początek 5 sztuk. Dziś mija 9 dzień a ja kupiłam ponad 20 pampersów których już niema, tłumaczą się że dziadek ma biegunkę. Tymczasem zarówno dziadek tłumaczy się że nie załatwiał się bo nie potrafi w pampersa i ma cewnik. Sąsiad trochę młodszy leżący obok mówi że widział kilkakrotnie że dziadkowi podbierają różne rzeczy w szafkach i dają je innym pacjentom. Drugą sprawą są leki. przyniosłam leki które przyjmuje dziadek od wielu miesięcy a może i lat, na tarczyce i parkinsona. Przyniosłam z każdego leku po jednym pełnym listku z kartką jak je przyjmować. Są to 3 rodzaje leków, tymczasem dziadek dostaje tylko tabletkę na prostatę. Reszty nie dostaje przez co zaczął się mocniej trząść i źle czuć. Tabletki zginęły, a ja dostałam OPR za to że nie przyniosłam pełnych opakowań leków. Jak z tego wszystkiego wybrnąć? To że jest to starszy człowiek to należy mu się mniej szacunku?

Gość dziewczynki jestescie jeszcze
zabierz dziadka do domu, złamana kość udowa nie wymaga pobytu w szpitalu. Poza tym zgłoś sprawę do ordynatora, powinno poskutkować.

Gość zaskarz szpital!!!
moja babcia lezy w szpitalu i zarowno pampersy jak i leki podawaja jej bez zadnych oplat!

Gość malgosia www
zgłosic do ordynatora,postaszyc ze sie narobi rabanu w izbie lekarskiej i przede wszystkim pielegniarskiej...ostro i krotka pilka....

Gość boze gdzie ten szpital
jest?? w Łodzi??? masakra! moja babcia jest teraz w drugim obecnie szpitalu, w zadnym nie chcieli od nas zadnych lekow bo podawali/podaja jej swoje (pozwolili dac tylko na astme, ale jak sie listek konczyl to i tak dostala ze szpitala nowy, bo lekarz rodzinny absolutnie nie moze wypisac recepty pacjentowi, ktory jest w szpitalu!), cewnik tez miala, pamersy sami jej zmieniali szpitalne. teraz lezy w drugim szpitalu, na stme tez jej rpzynioslam jak do tamtego, ale lekarz powiedzial, ze oni juz zadbaja o leki.

Gość asfg
moja mama własnie lezy z tym samym złamaniem,miała juz operacje.I nie sluchaj że nie wymaga to lezenia w szpitalu,to jest konieczne.Pampersow nie dostaje bo ma tez cewnik a w razie czego dostanie podsuwacz.Leki zanioslam własne i takie dostaje jezeli sie skończa a nie bedzie takich na oddziale to trzeba donieść.Koniecznie musisz porozmawić z jakimś lekarzem o tej sytuacji z dziadkiem,nie może tak zostac ,przede wszystkim musi dostawac stale leki.Oni tam mysla ze nikt z rodziny o tym nie wie i tak sobie pozwalaja.A jak dlugo dziadek juz lezy na odziale i kiedy wyjdzie?

Gość dubois
A niby czemu od razu w Łodzi? :( W innych miastach szpitali brak? :P

Gość bo tylko slychac, ze jak
kogos w szpitalu gdzies usmiercaja, i inne zyeby robia to okazuje sie ze to o Łodzi mowa :P Łodz juz od dawna stal sie synonimem kiepskich szpitali (gdzie slowo kiepski to eufrmiznm :P )

Gość dubois
aaaaa..... a ja myślałam, że mamy najlepszych lekarzy...