Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zestresowanaokropnie

czy mogę być w ciąży?

Polecane posty

cześć, pisałam tu już. bałam się, że jestem w ciąży. powiększyły mi się piersi [tydzień temu] i mam zaciemnienia wokół sutek. zrobiłam dwa testy - jeden w 27 dzień cyklu - neg, drugi w dzień spodziewanej miesiączki [28dzień cyklu]-neg. w dodatku dostałam okres w ten wlaśnie dzień. dzisiaj juz drugi dzien okresu, a brodawki nadal sa zaciemnione, bola mnie piersi i w dodatku odbija mi sie od dwoch dni. nie wiem juz czy to moje schizy, czy rzeczywiscie jestem w ciazy. naczytalam sie o tym odbijaniu i od razu zaczelo mi sie odbijac;/ masakra. moj partner zapewnia mnie, ze nie jestem w ciazy. zabezpieczamy sie prezerwatywami. on ma 50% szans na plodnosc. juz wariuje. myslicie, ze to moze byc ciaza? po swietach mam wizyte u gin. nie jestem gotowa na dziecko.

Gość szczepan
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ci%C4%85%C5%BCa_rzekoma Doradzam przeczytanie wiecej o tym zjawisku. W przypadku duzego stresu i przejmowania sie tym postrafi to wystapic nawet u mezczyzn. Sam zaobserwowalem to na sobie daaaaawno temu:). Okres jest definitywnie oznaka tego iz nie jestes i wrzuc na luuz;)

Gość dzieczyna3000
nie prawda. okres moze wystapic w ciazy.

Gość szczepan
Cytat: " Miesiączka (menstruacja, okres ) to kilkudniowe comiesięczne krwawienie z dróg rodnych spowodowane złuszczaniem się i wydalaniem przez pochwę fragmentów błony śluzowej jamy trzonu macicy, w której nie zagnieździło się zapłodnione jajo płodowe." Z tego wynika ze mie moze. Czytalem kiedys o takich przypadkach ze byl ale nie byly to pelnoprawne miesiaczki ze tak powiem. Trwaly 3 dni albo byly baaardzo slabe. A tak poza tym to raczej rzadkie zjawisko.

Gość szczepan
Przeczytalem tez gdzies ze dzieje sie tak czasem bo orgnizm ma swoj pewien rytm i potrafi z rozpedu jeszcze dac znac o swoim przyzwyczajeniu.

Gość karola232
skoro masz okres,to nie jesteś w ciąży :)

mam nadzieję... ciągle mam jakieś wątpliwości