Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

BrightCrystal

pomocy! grzyby na farsz

Polecane posty

Gość każde są dobre
Najlepsze prawdziwki, podgrzybki ale jak kogo nie stać albo nie ma to i pieczarki wystarcza i suszone opieńki też mogą być.

dzieki poszukam czegos, fakt mieszkam poza krajem i nie wiem co znajde. W tamtym roku robilam z samych pieczarek, ale moj narzeczony jest strasznie grymaśny. no nic zobaczymy, dzieki

Gość wszędzie dobrze tam, gdzie nas
skoro mieszkasz za granicą to oprócz pieczarek nie dostaniesz innych grzybów. No, chyba że macie tam sklep "polski". Ale już ci współczuję, bo za suszone grzyby zapłacisz jak za... :) Trzeba było w lecie nazbierać, a nie teraz latać i szukać

Gość każde są dobre
Bzdury opowiadasz. Swego czasu z Holandii przywiozłam całe pudełko suszonych grzybów bo wychodziły taniej niż u nas a poza tym nie miałam czasu na zakupy przedświąteczne w Polsce.

Gość esteeeeeee
w Anglii tez mozna kupic suszone :) nawet karpia mozna bez problemu kupic, zywego , wypatroszonego itd ;) pozdrawiam i wesolych swiat zycze :) to juz niedlugo

mieszkam w holandii, fakt moze sa droższe ale sa, na targu widzialam i w sklepach tez, tylko nie jestm pewna co to jest dlatego chciałam wiedzieć czego szukac i będę musial asie kierować zdjęciami;/ bo nie kazda nazwa w słowniku jest :)

A i zbierac w Holandii grzybow nie wolno, kazdy las to terytorium Królowej, a juz o tych polaczkach co kradna i zbieraja grzyby bo to tez kradziz, pisali w gazet, nie dziekuje za kolejny naglowek z moim zdjeciem, i tak musze sie za wiekszosc wstydzic ;/

Gość ytoiwjelkwdssa/;aowiw
ja zawsze mieszam podgrzybki zpieczarkami, najpierw smażę cebulę na patelni, potem dodaje pieczarki i suszone grzyby, ale może byc większość pieczarek, potem dodaje kapuste kiszona. U mnie w domu wolą nawet więcej pieczarek wpierogach :)

Gość krucafuks
Porcini mushrooms, po angielsku prawdziwki. Nie wiem jak sie to będzie w Holandii nazywało, ale przypuszczam, że w supermarkecie upolujesz suszone.