Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasssia-na-wsi

Przeprowadziłam się na wieś i nie mogę się zaklimatyzowac.

Polecane posty

Gość Namysłów wojew opolsk
Dnia 19.12.2010 o 13:05, Gość kasssia-na-wsi napisał:

Witam. Około pół roku temu przeprowadziłam się na wieś, niedaleko od miasta w którym wcześniej mieszkałam. Nienawidzę tego domu. W nocy jest strasznie ciemno i zimno, a żeby zobaczyc jakiegokolwiek człowieka trzeba przejśc około 600 metrów! Problemy są także ze szkołą. Na mzk mam 2 km, a żeby iśc na zajęcia pozalekcyjne muszę albo czekac w szkole, albo iśc do koleżanki i czekac jakieś 1,5 h. Poza tym codziennie wieczorem czuje się strasznie samotna. Zostałam tu całkiem sama, a wrócic do miasta nie mogę , bo sprzedaliśmy poprzednie mieszkanie. Próbuję znaleźc sobie jakieś hobby. Zaczęłam grac na gitarze i nawet robic na drutach! Trochę pomaga, ale to nie zastąpi wszystkich uroków miasta. Czy byliście w podobnej sytuacji? Jak zaklimatyzowac się w nowym domu? Czy ta nienawiśc do tego domu mi minie? Uprzejmie proszę o poradę. Dodam, że mam 16 lat.

Jak mieszkasz pod miastem to masz dobrze, to powinnaś się cieszyć że w każdej chwili możesz tam pojechać 

8 minut temu, Gość Nigdy więcej wsi napisał:

Nigdy więcej wsi. To się tylko wydaje takie piękne cudowne, spokój cisza trawa i kawka na tarasie.... Może i jak jesteś ze wsi, to tak. Człowiekowi wychowanemu w mieście, na wsi będzie zwyczajnie źle. Kosciolkowa mentalność, dyżury w kościele - sprzątanie. Jak nie przyjmiesz ksiedza po koledzie będą Cię wytykac. No i poziom tych ludzi... Ile można gadać o używanych autach, piecach CO, zasilkach i innych tego typu. Ostrzegam. Co innego osiedle ludzi którzy sprowadzili się z miasta, co innego wieś z tubylcami, zwłaszcza na katolickich terenach typu Małopolska lub Podkarpacie. Ostrzegam. 

Ale jesteś durna, mieszkam na wsi i nie znam ani jednej z tych rzeczy o której ty piszesz, mało kto u mnie na wsi chodzi dl kościoła, dużo osób żyje bez ślubu nikt nikogo z tego powodu palcami nie wytyka i raczej u mnie nikt o nikim nie plotkuje, bo niby o czym? PS we wsi z której moja mama pochodzi 7 km od mojej wsi to ksiądz jawnie ma kochankę i syna i jest tam proboszczem i każdy wie o tym bo sam o tym mówi i wszyscy jego kochankę i syna znają i nikomu to nie przeszkadza, pozdrawiam z Zachodniej Polski tj styk Wielkopolski i Opolszczyzny 

🙂

Gość gość

Ja za nic nie przeprowadzę się na to zadupie zwane wsią, przecież dla człowieka cywilizowanego to katorga, mieszkać wśród bydła o mentalności średniowiecznej albo wśród śmieci pokroju tego z j e b a z opola.Widziałem jak ,,ludzie" tam żyją i myślałem że oczy mi wyparują...Wy wsioki naprawdę nie nadajecie się do niczego, nawet podłóg w swoich klitkach nie umiecie zrobić.W dodatku ta cała sąsiedzka więź to bujda, wszyscy obłudni, chorzy psychicznie (ty od opola, to o tobie) menele nie mający żadnych ambicji pzoa chlaniem, burdami i obgadywaniem innych.Tylko kompletny  d e b i l by się przeprowadził z cywilizacji do średniowieza w imię..hehhe..spokoju i czystego powietrza (smród krów czy innego ścierwa), ładnych widokow (jakieś durne drzewka czy poletka) i więzi międzyludzkich, które akurat na wsi nie istnieją. Tylko miasta są warte, by w nich mieszkać, na wies uciekają tylko tępaki i bydło, którym stary wchodził do wanny.