Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość snobka_07

List nie doszedł, adresat domaga się zwrotu pieniędzy. Co robić?

Polecane posty

Gość snobka_07

Wysłałam dziewczynie spodnie, zwykłym listem ekonomicznym. Minął już miesiąc, a ona nie otrzymała towaru. Chce zwrotu kasy, a ja nie wiem, co mam robić, bo dopełniłam wszystkich formalności i obawiam się, że mnie po prostu oszukuje. Pomóżcie!

Gość a co za durennn wysyla
rzeczy listem zwyklym ekononicznym? przeciez wiadomo, ze takiego nie mozna reklamowac ! polecony tylko i wylacznie, ze 3zeta drozszy a ile spokoju, masz pokwitowanie nadania 🖐️ ale jeslki adresat zgodzil sie na taka paczke, to w sumie jego moze byc strata

Gość prawiczy prawiczek 28
Jak włożyłaś spodnie do listu? :D pomijając że powinnaś to zrobić za potwierdzeniem odbioru bo nie dowiesz się czy odebrała czy zginęło :D chyba że masz jakiś kwit z poczty i zaczniesz się dowiadywać. Więc pewnie strzeliłaś sobie w stopę. I będzie tak, że nie masz dowodu nadania ani nie możesz sprawdzić na poczcie czy odebrała. czyli nie masz nic. Więc wyjdzie na to, że słowo na słowo.

Gość snobka_07
Dziewczyna chciała wysyłkę za 5zł, to jak inaczej niż zwykłym listem miałam jej to wysłać? A jak jej teraz piszę, że za takie pieniądze można było wysłać tylko ekonomicznym, to ona mi na to, że sama coś tam sprzedawała i za 5zł wysłałam poleconym priorytetem.Jest wobec mnie bardzo niemiła i to sprawia, że odnoszę wrażenie, że jest to oszustwo z jej strony.Wiele razy wysyłałam w bąbelkowych kopertach różne ubrania i nigdy nie miałam takiej sytuacji. No a do tego dochodzi fakt, że ona ma potwierdzenie zapłaty, a ja wysyłki nie.

Gość pytająca nie błądząca
olej to, nie jest w stanie ci udowodnić, że nie wysłałeś, przecież na policję z tym nie pójdzie, jeśli jesteś czysty to daj sobie spokój, macie nauczkę na przyszłość