Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaciekawiona tym faktem

Dlaczego polscy mężczyźni ( chłopcy ? ) wyzywają kobiety od materialistek ?

Polecane posty

Gość gość
Dlatego, że kobiety nie chcą wydawać tysięcy, żeby wyglądać jak idealna laska z playboya a takim socjologom / i innym karierowiczom zarabiającym najniższą krajową lub tyle, żeby "stykło" tylko takie w tych p******ych głowach.

Gość gość
...oddzielenie mózgó od macicy ...życzę kretynkom od takich tematóf....

Gość gość
Ta zaradność to kasa i majątek :D W końcu sami do czegoś doszli :D autorko :D

Gość gość
ja zawsze wybiorę miłość a nie kalkulacja z którym bardziej się opłaca być to płycizny materializmu,mam swoją kasę

Gość gość
wiec musisz autorko temat przerobić jeszcze raz w swojej głowie bo właśnie jesteś kalkulujacą materialistką:-) a że Ci sie to nie podoba i fukasz to coz..

Gość gość
Zgodzę się z autorką zaradność, pracowitość, dyscyplina i inteligencja, to bardzo atrakcyjne cechy u mężczyzny (u kobiety też). Jako kobiety musimy myśleć przyszłościowo. Co z tego, że facet jest przystojny i dowcipny itd. jak nie potrafi związać końca z końcem??? Żadna z nas nie chce być w sytuacji kobiety z poprzednich komentarzy, która w będąc w ciąży musiała sama utrzymywać swojego faceta i dzieci. Bardzo pani współczuje. Mam swoje pieniądze, swoją pracę i mam rownież zamożnych rodziców. Nie będę się spotykała z jakimś nieogarnietym trutniem. Jak bede chciała mieć dziecko, to pewnie nie bede pracować w ostatnich miesiącach ciąży i jakis rok po urodzeniu dziecka. Wtedy oczekuje, że to moj partner bedzie nas utrzymywał. W końcu mamy dziecko razem co nie? Macierzyństwo powinno być przyjemnością, a nie dodatkowa katorga po godzinach. Równouprawnienie rownouprawnieniem i uważam, że kobiety powinny być niezależne, ale biologii nie przeskoczycie. Warto też i o tym pomysleć przy doborze partnera. Znam wielu polskich mężczyzn, którym wydaje się, że "równouprawnienie" oznacza, że teraz to oni mogą żerować na kobietach finansowo, ale przy okazji cały czas oczekują, że kobieta będzie dla nich sprzątać, prać i gotować. Poziom facetów w Polsce jest żenujący, dlatego nie spotykam się z Polakami.

Gość gość
Jakaś wyjątkowa z ciebie frustratka ta powyżej. Większość facetów w Polsce chce po prostu partnerstwa, takiego, w którym nikt na nikim nie żeruje, ani w jedną ani w drugą stronę. I tyle.

Gość gość
Dlaczego piszecie polscy? Włosi o swoich kobietach piszą podobnie dlatego mimo, że mają więcej kobiet niż mężczyzn u siebie to i tak wolą mniej wymagające niż ich kobiety kobiety ze wschodu. kobieta zawsze wymaga za dużo w swoim środowisku. Wasze szczęście, że Polska jest biedna i ma bogatych sąsiadów na zachodzie.

Gość gość
Kiedyś, gdzies moje kochanie zasłyszało tekst "materialistka". I przy znajomych do mnie użyło bo poprosiłam o picie do chińskigo (suchego) żarełka. Nic nie powiedziałam, ponieważ uważam, że taki rzeczy rozmawia się prywatnie. Wyjaśniłam mu delikatnie, że byłam z nim jak był ledwo na sudiach i nie zdał pierwszego roku, byłam z nim na zajęciach i za każdym razem przejeżdzałam do niego 250km kiedy źle się czuł i że dopóki nie kupi działki i nie wybuduje domu za minimum 500tys nie ma prawa tak do mnie mówić (ponieważ ja sama to mam). Skończyła się gadka.

Gość ZaradnyFacet
Zauważ, że tak mówię o kobietach Ci, którzy nie mają w życiu nic. Bo to łatwa wymówka, facet o sobie nie powie - nie mam kobiety, bo jestem za brzydki - jak to ja? Facet ma być męski, ja jestem. Nie powie o sobie - jestem za głupi - jak to ja? Przecież jestem mądry. Za to nie ma problemu, by wytłumaczyć swój brak kobiety, tym, że nie ma milionów na koncie, bo nie jest złodziejem, oszustem, bo tylko złodzieje i oszusci mają.

Gość gość
Weź się kretynko nie podawaj za faceta - do powyżej.