Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lasicadzi

Brazowe znamie na sromie.

Polecane posty

Gość lasicadzi

Witam, Od jakiegos czasu (kilka lat) mam w okolicach sromu, w fadzie dziwne, brzowe znamie. Srednica jakies 3 mm, okragle, wypukle, kolor czarnobrazowe. wyglada troche jak podbiegniecie krwia. niepokoi mnie jednak, ze wypatrzylam ze przez to znamie biegnie tetniczka, a obok pojawil sie nowy, podobny punkcik. boje sie, ze to cos ma swoje zycie, ze mowiac wprost to nowotwor. jesli mnie pamiec nie myli to zaczelo sie od jakiegos wyprysku, ktory probowalam wycisnac. dokladnie w tym miejscu. czy ktoras z Was miala podobny problem? dermatolog skierowala mnie do wyciecia tego znamienia, a ginekolog rok temu powiedzial, zebym nie panikowala, bo to naczyniak. niepewnosc mnie zabija. pomozcie.

Gość autorkooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!
idz koniecznie do lekarza bo czerniak sromu jest dosc powszechny :-(

Gość lasicadzi
Rok temu bylam u ginekologa. powiedzial, ze mam to olac. Teraz dermatolog skierowala mnie na wyciecie tego czegos i przebadanie. Boze, jesli to jest czerniak, to mam rok w plecy. A to szmat czasu..

Gość autorkooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!
no jesli to jest od wyciskania czegos tam to raczej nie czerniak :-0 ale idz i to wytnij jak ci dermatolog radzi :-)

Gość krzakqqqqqqqqqqqqq1
popieram autorkoooooooooo. toraczej nie czeraniak ale wytnij.

Gość lasicadzi
dziekuje za slowa pociechy. zabieg wyciecia mam 11 stycznia, a potem jeszcze 3 tygodnie niepewnosci w oczekiwaniu na wynik. gdyby znalazla sie jakas osoba o podobnym problemie, to prosze o wpis.

Gość lasicadzi
juz po wycięciu. ale była rzeźnia. myślę, że takich rzeczy nie powinien wykonywać ginekolog, tylko chirurg. przede mna 3 tygodnie niepewnosci, choc lekarka powiedziala, ze raczej nie powinno to byc nic groznego. srom ma opuchniety i boli, ale da sie przezyc.

Gość lasicadzi
Witam Was! Z radoscia informuje, ze moim problemem okazal sie zwykly naczyniak. Odetchnelam. Teraz juz wiem, ze nie warto zwlekac i zyc w niepewnosci. Niepotrzebnie zzarlam mnostwo nerwow. Jesli cos Was niepokoi-do lekarza. Moze byc tylko lepiej.