Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

passatb5

KTOŚ ZAŁOŻYŁ MI KONTO NA PORTALU EROTYCZNYM

Polecane posty

hej, mam pytanko, moze znajdzie sie ktos kto mi doradzi. Otoz pare dni temu dostalem telefon od nieznajomej ktora twierdzila ze podalem jej nr telefonu i chce sie z nia spotkac na sex. powiedzialem ze to nieporozumienie i odparla ze pisalem z nia na portalu erotycznym, podala nawet login jaki tam mam. Wiec zalozylem tam konto fikcyjne i znalazlem, faktycznie tam jestem, moj login skladal sie z mojego nazwiska i daty urodzenia. I dodatkowe informacje typu; udzielilbym wsparcia materialnego , szukam pani do towarzystwa. Podejrzewam kto to zrobil ale nie wiem jak mam sie za to zabrac. Czy ktos byl juz w takiej sytuacji? Nie mam zamiaru odpuscic tej osobie.

Gość mhbjhb
to jest rażące naruszenie dobr osobistych i nielegalne wykorzystanie danych osobowych , możesz chyba pod 997 zadzwonić

Gość dokladnie wg mnie
możesz to spokojnie zgłosić na policję

Gość dokladnie wg mnie
wydaje mi się, że taka sprawa jest stosunkowo prosta, łatwo dojdą po IP z jakiego komputera ktoś założył konto

no ok a co grozi takiej osobie jesli zaloze jej sprawe w sadzie cywilnym bo mam to w planach

pamietajcie ze zyjemy w polsce, polska policja w dzien lapie tych co przekraczaja predkosc a w nocy spia w radiowozach w slepych uliczkach...

Gość dokladnie wg mnie
wiesz co nie wiem, moze jakas wysoka grzywna, nie wiem czy sie idzie do wiezienia za cos takiego

Kurcze, współczuję. No cóż, do sądu jak nic trzeba z tym isć... To już nie jest zabawne, to ewidentne złamanie prawa i osoba, która się tego dopuściła musi być totalnie nieodpowiedzialna i bezmyślna.

No tak, ja zglosilem to na policje i dalem dane osoby ktora podejrzewam, powiedzieli ze dojda do tego, ale chodzi mi o to ze juz jak bede wiedziec na 100% ze to ta osoba , co bedzie w sadzie jak zaloze sprawe a raczej czego moge sie spodziewac????

w jaki sposob moze byc ukarana ta osoba, bo wiadomo ze nie moze ujsc to komus na sucho

jak ktoś pisał takie rzeczy to niewiem czy byłby na tyle głupi, żeby pisać ze swojego komputera a jeżeli jednak to myślę, że napewno jakieś mizerne odszkodowanie chociaż to będzie bardzo ciężko udowodnić.

No tak ale istnieje takie coś jak IP i po tym dojdą bez problemu, tak twierdzą ... ale niewiadomo

Gość seba28uye
ja tez miałem kiedys taki przypadek zgłosiłem na policje i wiedziałem kto to zrobił, ale oni nie mogli tego udowodnic bo ta osoba powiedziała ze ktos inny miał dostep do jego komputera.i ktos inny to mógł zrobic ale na policji powiedziel ze jakby mieli dowody to jest kara od 200 d0 500 zł

do wiezienia to raczej nie pojdzie, ale TY sam mozesz podac sume pieniedzy jako odszkodowanie za szkody/straty moralne....radzilabym wynajac adwokata, on ladnie Ci to wszystko poprowadzi

Gość otóż miałam podobnie
byłam w prokuraturze no ale odrzuciła bo to nie jest czyn karalny gdyż nie ma tu gróźb karalnych, złożyłam zeznania na policji a oni to skierowali do sądu, sąd poprosił mnie o dowody i wskazanie winnego (nie mogę go ustalić bo prokuratura odrzuciła mój wniosek) więc pozostaję Ci sprawa z powództwa prywatnego poniesiesz wiec jej wsyzstkie koszty no i sam musisz zdobyć dowody a żaden administrator czyjegoś IP Ci nie zidentyfikuje, pójdiesz na sprawę powiesz: to Kowalski, przyjdzie Kowalki i powie: nie, to nie ja. błedne koło POLSKA

No tak a jesli faktycznie osoba powie ze wiecej ludzi korzystalo z komputera tak jak tu wyzej ktos sie wypowiadal, to co nie dojda do tego i to wszystko a ten ktos bedzie sie smiac pod nosem i dalej numery robic?? Tak to nie moze byc

mnie i moją córkę podczepiła obecna żona moiego byłego męza podając dane osobowe moje i nieletniej córki, i co i nic, nikogo to nie obchodzi takich spraw jest mało, policja biedna nie wiedziała co ze mną zrobić, masakra adwokaci biorą tylko sprawy które można wygrać a tego typu są śliskie

na policji powiedzieli mi ze zgloszenie zostalo przyjete i beda dzialac , najpierw przesluchaja osobe mi podejrzana jesli sie wyprze sprawdza jeszcze po ip i ze napewno po tym dojda. pozniej bede mogl isc do sadu zalozyc sprawe. Ale widze ze to nie tak latwo.

niestety tak ja wyrzuciłam swój profil z NK bo nim się posłużyła, tyle mogę zrobić gdyby mi zagroziła to prokuratura by się ruszyła ale tu były tylko chamskie komentarze

policja nie może sprawdzić IP chybaże na wniosek prokuratury mam nadzieję,że u Ciebie będzie inaczej, powodzenia

ale przeciez ten ktos posluguje sie moimi danymi na tym portalu , podaje moj prywatny numer i namiary na nk zeby obejrzzec zdjecie.

więc możesz założyc sprawe z powództwa prywatnego o naruszenie dóbr osobistych ale nie mając dowodów idziesz na wojnę: słowa na słowa

a jak bede mial dowody ze konto zalozono z tego ip ktory pochodzi z takiego adresu to tez nic nie daje? ciezka sprawa a nie chce popuscic tej osobie

tak wtedy wygrasz a jeśli będziesz wniskował o odszkodowanie na cele charytatywne to dowalą je napewno jedyny problem to IP