Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i ja ,ijaa!

NADŻERKA pomocy!

Polecane posty

Gość i ja ,ijaa!

Mam do usunięcia dośc dużą nadżerkę, rodziłam już. Zgłupiałam bkażdy lekarzp odaje sprzeczne informacje. Ten co wykonuje prywatnie krio chwali tylko tę metodę, ale to wyjdzie plus wizyty u niego 800 zł, na to mnie nie stać.... W szpitalu tylko wypalanka. Moje pytanie - czy rzeczywiście wypalanka jest skuteczniejsza? że niby nie powinna nadżerka odnowić się? I czy jest bolesna?? bo się naczytałam że jest , a ja tego chyba nie zniosę......Proszę o opinie, to dla mnie bardzo ważne, z góry dziękuję

Gość tez mam nadzerke
hej kolezanko, a czy Twoj lekarz robil Ci tez badanie cytolgiczne? Bo moj twierdzi, ze jesli wyniki sa ok, takiej nadzerki sie nie usuwa..?

Gość i ja ,ijaa!
TERAZ LEKARZ TWIERDZI ZE CYTOLOGIĘ ROBI SIĘ RAZ NA 3 LATA I PRZED ZABIEGIEM NIE CHCE MI ZROBIĆ!!! Zawsze miałam II gr, raz miałam III gr. Uważa, ten co chce mnie do szpitala skierować że wystarczy wynik sprzed 2 lat!!!!! Dla mnie absurd. A ten co chce mi zrobić prywatnie krio zrobiłby mi aktualną cytologię bo bez niej nie zrobi zabiegu, ale wiadomo-płace za wizyte i pobranie a potem za wizyte i zabieg.

Gość i ja ,ijaa!
ja mam już ją parę lat i trzeba coś z tym już zrobić bo jak miałam III gr to przeraziłam się na maxa

Gość tez mam nadzerke
zmien lekarza, gada bzdury. Nie kazda nadzerke sie usuwa. Obecna medycyna dzieli nadzerki na "wlasciwe", ktore sie leczy i takie, ktore wynikaja z kobiecej fizjologii. Rozroznia je sie po wynikach cyto. Moj lekarz ma specjalizacje onkologiczna, wiec chyba wie co mowi ;) leczysz sie prywatnie, czy na ubezpieczalnie? Jesli leczysz sie w ramach NFZ to wiedz, ze z kazdym badaniem, lub tez skierowaniem do specjalisty od Twojego lekarza uciekaja wraz z Toba pieniadze. I jest jeszcze jednak rzecz - niektorzy lekarze naciagaja pacjentki na niepotrzebne zabiegi... Kolezanka tez miala miec usunieta nadzerke. Poszla kontrolnie do innego ginekolpga i...okazalo sie, ze zadnej zmiany nie bylo!

Gość tez mam nadzerke
jezeli mialas juz raz grupe III, to jakie podjeto leczenie? I jaka diagnoze uslyszalas? Lepsza jest metoda opisowa, bo III grupa to szerokie pojecie... nie uslyszalas, ze masz Cin 1 lub 2, lub 3? Ta ostatnia oznacza klopoty, trzeba juz wtedy specjalisty. Ale to nie koniec swiata, tylko lekarz konkretny potrzebny, a nie taki, ktory uwaza, ze cyto raz na 3 lata jest ok... Pewnie chodzi mu o to, ze za jedno badanie na trzy lata placi Fundusz... Ale lepiej badac sie czesciej, najlepiej raz na rok, tym bardziej jesli juz raz trafilas "trojke"...

Gość ja tez to mam
moja ginekolog tez powiedziała, ze moja nadzerka nie nadaje sie do usuniecia. Kiedys inny gin wypalał mi ją z 20 razy! najpier pradem a pozniej kwasem..za kazdym razem nadzera wracała do takiego samego stanu. Moj aktualny gin robi mi cytologie co rok i jak wszystko jest ok to nastepna wizyta za rok, a jak cytologia gr 2 lub 3 to ewentualnie jakies globulki na poprawe stanu pochwy typu albothyl..i to wszystko

Gość tez mam nadzerke
moj tez tak tlumaczyl. Jesli jest stan zapalny - leki na to. A jesli wsjo oki - nie ruszamy nadzerki. Dopiero jesli wyniki wskazuja nieprawidlowosci onkologiczne, nalezy nadzerke usunac. W tym wypadku robi sie tez kolposkopie - badanie wziernikiem "z mikroskopem", ktorym oglada sie nas od srodka ;) czasem z podejrzanych miejsc pobiera sie wycinki do badania histopatolpgicznego. To standardowe postepowanie przy zlych wynikach badania cytologicznego.

Gość i ja ,ijaa!
na te zmiany z III GR DPSTAŁAM ALBOTHYL, nigdy nic więcej nie robiłam zawsze czekałam aż urodzę i teraz jestem po i raczej w moim przypadku już trzeba będzie usuwać jakoś dziwnie się boję tego zabiegu w ogóle mam wrażenie że lakarze są beznadziejni,,... moje negatywne poczucie- przez to że każdy gada co innego powoduje strach przed zabiegiem nie wiem czy wypalanka jest dla mnie właściwa a każdy lekarz mówi to co jemu na rękę co do metody mam duże watpliwości....

Gość tez mam nadzerke
hm, nie wiem co Ci doradzic... Ja bym sie na zabieg nie spieszyla, bez konkretnej diagnozy. Ufasz lekarzowi, ktory Cie na wypalanie namawia? Wytlumaczyl Tobie wszystko? To dobry specjalista, czy przypadkowo wybrany lekarz? Jesli masz watpliwosci, to moze posluz sie ponizsza strona znanylekarz.pl wrzuc tam namiary Twojego ginekologa i przeczytaj jak oceniaja go inne pacjentki. Mozesz tez sprawdzic, ktory lekarz w Twojej okolicy ma najlepsze opinie.

Gość cyndy
"ja mam już ją parę lat i trzeba coś z tym już zrobić bo jak miałam III gr to przeraziłam się na maxa" u mnie lekarz zauwazyl nadzerke jak mialam 18 lat.Teraz mam 26 i od trzech lat jestem matka.A nadzerka dalej jest ale zawsze stopien drugi.

Gość i ja ,ijaa!
dzięki za opinie poszłam do lekarza który przyjmuje w przychodni bo wiem że pracuje też w szpitalu nigdy wczesniej u niego nie byłam jak każdy, ma dobre i złe opinie..... idąc do szpitala to pewnie bym dostała lekarza przypadkowego no chyba że z tym bym się dogadała że mi zrobi ale nie znam go :( pozdrawiam