Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jagodka1

Odczulanie w ciąży

Polecane posty

Witajcie. Mam problem. Wszędzie sprzeczne informacje na temat odczulania w ciąży. Powiedzcie, co mówią Wasi lekarze? Moja alergolog twierdziła, jak się kiedyś spytałam, że można odczulać się w ciąży, tylko nie należy w tym okresie odczulania zaczynać. Tydzień temu dowiedziałam się, że jestem w ciąży, dzisiaj mam wizytę u alergologa, ale sama nie wiem. Nie chcę, żeby szczepionki zaszkodziły i wpłynęły jakoś na przebieg ciąży. Odczulam się już ponad 1,5 roku i wolałabym tego nie przerywać. Aha, odczulam się na roztocza I i II. Może któraś miała taki problem?

odczulałam sie 3 lata na pylki traw, drzew i krzewów skonczyłam 1,5 roku przez zajsciem w ciążę. mój alergolog twierdził, ze zastrzyki mogą spowodować poronienie

Dzięki za informację, nie wiem sama co robić dzisiaj... Zobaczę co powie mój alergolog, ale w tak wczesnym stadium ciąży chyba każde ryzyko jest bez sensu.

kurcze wiesz, tez zalezy czym sie odczulasz. specyfików jest masa. ja juz nie pamietam czym ja sie odczulałam, ale alergolog kategorycznie zabronił mi zachodzic w ciaze

Ja mam szczepionkę novohelisen. Ciekawe czy któraś ma doświadczenie z odczulaniem się taką szczepionką w ciązy ?

Gość monadona
Z reguły specjaliści odradzają rozpoczęcie terapii odczulającej w czasie ciąży. Jeżeli terapia rozpoczęła się wcześniej, to raczej się jej nie przerywa -poczytajcie sobie na ten temat tutaj - http://vimed.pl/alergia/odczulanie/ Zawsze można tam tez przedzwonić i umówić się na wizytę - specjalista na pewno wszystko dokładniej wytłumaczy.