Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gwiazdeczka222222

brak instynktu macierzynskiego...

Polecane posty

Gość Gwiazdeczka222222

otoż kobiety w mojej rodzinie rodziły dzieci w wieku 21-22 lata. Ja mam 22 lata i nie mam wogóle instynktu macierzynskiego. Tzn lubie dzieci, i jeszcze może z jedno bym jako tako na ludzi wychowała, ale jak pomyślałam o porodzie, tak od kliku dni mi sie koszmarne sny śnią... Czy to minie? Nie chodzi mi o samą potrzebe zapewnienia bytu dziecku - ale ja bym chciała troche świata zwiedzić, dorobic sie fajnej bryki, a jak pomysle o porodzie i pieluchach to brrrrrrr

Gość fegd
nie masz czym sie stresowac, jeszcze mnostwo lat przed toba. moze kiedys sie zdecydujesz.

Gość cutty sark
Ja mam 25 lat i tez nie mam instynktu żadnego, nie lubię dzieci , nie chcę ich mieć i nie interesuje mnie co inni sobie myślą...

Gość fegd
ja sie nie martwie tym co ludzie powiedza. bardziej mnnie martwi ze kiedys wpadne. nie usunelam bym ciazy ale dziecko zniszczyłoby mi zycie. sytuacja bez wyjscia. to jest najgorsze

Gość bo ja wiem
No mnie dziecko nie zniszczyłoby życia, ale choć mam lat 34 i męża, jakoś nadal nie odczuwam pragnienia, aby dziecko mieć.

Gość fegd
moze zniszczenie zycia to za duze slowa. ale byłabym nieszczęśliwa. najgorsze jest to co sie czasem tu czyta ze dziewczyny wpadaja na tabletkach lub na gumach. czlowiek nie chce a tu i tak wpadka

Gość bo ja wiem
Ta, bo co by nie powiedzieć, wpadkę zalicza zawsze kobieta :o

Gość ja mam 38
brak instynktu i wcale mnie to nie marttwi nie chce byc rozpłodowa samica.

Gość Gwiazdeczka222222
już pomijając że: - nie bylo by kasy - brak wyjazdow, fajnego autka, wyszykowanego domu -musialabym czas poswiecac dziecku, a nie na swoje przyjemnosci czy blogie leniuchowanie bo jeszcze to bym zcierpiała... tak najgorszy wydaje mi sie PORÓD jako ze jestem straszna panikarą.. tez sie boje ze wpadne... oby nie :)

Gość fegd
nie lubie jak ktos za powod nie checi do posiadania dzieci podaje powody materialne. to takie gowniarskie troche i mozna powiedziec egoistyczne. ja po prostu nie czuje takiej potrzeby i po co sie zmuszac do czegos czego sie nie czuje. macierzynstwo to nie jest prosta sprawa, dlatego instynkt macierzynski jest niezbiedny by na to sie zdecydowac i byc w roli matki szczesliwa

Gość masz dopiero
22 lata za pare lat moze wiele sie zdarzyc i zmienic