Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubiona-pogubiona

latał ktoś kiedyś z Lufthansą?

Polecane posty

Gość zagubiona-pogubiona

W tym roku na święta lecę do Niemiec. Jest to dla mnie nowa sytuacja (tylko raz leciałam samolotem i to kilka lat temu z przyjaciółmi). Teraz lecę zupełnie sama i mam wiele wątpliwości dotyczących podróży. Czy ktoś w Was mógłby mi pomóc? Interesuje mnie przede wszystkim co mogę wziąć do podręcznego bagażu. Czy mogę zabrać ze sobą rzeczy takie jak: balsam do ust, paczkę papierosów+ zapalniczkę, nawilżane chusteczki, parasolkę i laptopa? Mam jeszcze jedno pytanie, w związku z tym że jadę odwiedzić moich przyjaciół w święta, chciałabym przyrządzić dla nich tradycyjne polskie potrawy. Czy mogę je przewozić w głównym bagażu? I co z alkoholem, który również chciałabym wziąć?

Gość Helga z Opolskiego
Lufthansą nein, ich nie latałam, aber main dziadek latał w Luftwaffe.

Gość zberenik
wszystko ok, tylko zapalniczke zostaw...

Gość zagubiona-pogubiona
zberenik---> dziękuję za odpowiedź, jeszcze jedno mi się przypomniało. Chciałabym wziąć za sobą suplementy i witaminy (główny bagaż), nie będzie z tym problemu?

Gość AIRBUS A 380
Lufthansa- There's no better way to fly

lepiej na glowny bo moze ci sie nie zmiescic w box pod sufitem... ale bramki nic nie robia na suplementy przynajmniej u nas... :)

Poczytaj sobie na stronie lufthansa.pl wszystko klarowne.Latałam i latam,porządna linia,niezawodna polecam.Zawsze na czas,posiłki średnio 2 x w tym raz posiłek i raz napoje na trasie do Niemiec.Nie ma równych,chociaż LOT też się stara niczego sobie.

Gość zagubiona-pogubiona
zbereznik---> Jeszcze raz wielkie dzięki :) I jeszcze jedno pytanie. Kupowałam bilet przez internet. Mój lot jest w sobotę ale w czwartek będę na lotnisku odwieść moich znajomych. Czy mogę przy okazji wydrukować mój bilet? tak żeby zaoszczędzić trochę czasu w sobotę?

piewsze slysze zeby tak sie dalo... bilety wydaja na odprawie 40 min przed lotem, ale moze akurat tam inaczej (mowie o tych placonych karta przez internet)...

Co ty chcesz drukować???:) Podchodzisz do stanowiska lufy dajesz dowód dają bilet i lecisz.Odpowiednio wczesniej masz być,ale to chyba wiesz.Tylko czasem nie kasuj gdzieś tam...:D

Gość zagubiona-pogubiona
Lecę z Okęcia. Zapłaciłam za bilet kartą kredytową przez internet i znajomy mi powiedział, że będę musiała wydrukować ten bilet przed wylotem w jakimś automacie.

Ja nic nigdy nie drukowałam,a zawsze rezerwuję przez net kartą.Oni tam ciebie "mają" i wiedzą co ci mają przyryktować:)

delete -> mam swoje zdanie na ich temat... :) zagubiona-> w kazdym razie do milego na lotnisku... :) tylko nie pomyl terminali... :D

zbereznik-to dla odmiany z Air Baltic dla porównania dziewczyny,to powiesz pewnie,że z lufki miodzio:D

Gość pel
a co z tym lotem było? to pilot kobieta? I co dobrze czy zle zrobiła?

w wizzie kilka kolezanek lata, w locie, lilka poszlo do swiss air, mialem tez jedna w spec pulku ale juz nie mam... :(

Gość zagubiona-pogubiona
Dziękuję Wam wszystkim za pomoc :)