Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarna pozytywka

czy moi rodzice moga wplynac na to jak bedzie postrzegal mnie partner?

Polecane posty

Gość czarna pozytywka

Jakie sa wasze doswiadczenia? Czy np. w momencie gdy poznaliscie rodzicow partnera, ktorzy okazali sie tragiczni lub odwrotnie - calkiem swietni - czy ten fakt mial wplyw jak zaczeliscie postrzegac partnera?

Gość czarna pozytywka
podnosze

Gość wyluzuj czaszke
Jak cie wychowali to jasne, ze masz jakis wzorzec i to ma znaczenie w wizerunku i odbiorze innych...To oczywiste i nie wiem dlaczego jeszcze o tym nie wiesz...Psychologia rozwojowa dziecka sie kłania

Gość czarna pozytywka
wyluzuj czaszke nie wiem czy do konca kumasz o co mi chodzi.. Kiedys poznalam chlopaka ktory mocno sie o mnie staral, ale nie potrafilam mu zaufac, mimo iz mi sie podobal nie bylam pewna czy jest solidny godny zaufania. Po jakims czasie poznalam jego rodzicow bardzo sympatycznych ludzi, spedzilam u niego tydzien miala okazje ich obserwowac widac bylo, ze sie szanuja, ciagle zartowali, do tego obdarzali duza miloscia swoje psy i koty. Jego rodzice mieli ogromny wplyw na to jak zaczelam postrzegac jego, skoro jego rodzice byli tacy uroczy to wydalo mi sie calkiem prawdopodobne, ze ich syn tez jest taki. Co sie okzazlo moja intuicja na poczatku mnie nie zwiodla,chlopak po jakims czasie okazal sie kretaczem, flirciarzem i manipulantem... A jednak jego rodzice sprawili, ze spojrzalam na niego przez rozowe okulary

Gość Billiana Gates
Rodzice i dziecko to nie jest jedna osoba..to czasami zupełnie różniące się od siebie jednostki..więc raczej nie sugerowałabym się tym jacy są rodzice

Gość wyluzuj czaszke
no ale przeciez pisałem , ze nie tylko rodzice ale i srodowisko!!! Dziecko jest osobnym czlowiekiem, ale wpływ ma wiele czynników na charakter a podałem dwa podstawowe...o Jeezu...:(

Gość czarna pozytywka
no ale przeciez pisałem , ze nie tylko rodzice ale i srodowisko!!! Dziecko jest osobnym czlowiekiem, ale wpływ ma wiele czynników na charakter a podałem dwa podstawowe...o Jeezu...'' wyluzuj czaszke, wyluzuj troche ;) Wiadomo, rodzice maja wplyw na ksztaltowanie dziecka - wplyw srodowiska, do tego dochodzi tygiel genetyczny - geny naszych przodkow- i w zaleznosci od wynikow loterii dziecko moze sie znacznie roznic od rodzicow biologicznie, moze tez sobie wypracowac inny system wartosci postrzeganie swiata, kwestia typu osobowosci itd. Ale nie o to pytalam. Pytam o to jakie sa wasze doswiadczenia przy poznanwaniu rodzicow partnera, czy moze sie zdarzyc tak, ze koszmarni rodzice zmienia Twoje zdanie o partnerze o 180 stopni? I nie mowie tutaj o rozsadkowym tlumaczeniu dziecko moze byc calkiem rozne o d rodzicow bla bla, pytam o odczucia. Jak wizreunek rodzicow moze wplynac na nasze odczucia wzgledem partnera? Macie jakies doswiadczenia w tym wzgledzie?

Gość wyluzuj czaszke
:) rodzice fajni sie trafiali a zwlaszcza mamy byly konkretniejsze od corek nieraz, bo mamy wiedzialy co by zrobily na miejscu córek:) Czasem szlo to w parze, czasem nie.Ogólnie to jest wazne przy potencjalnych tesciach i maminsynkach