Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Linn498374982

Stosunek bez prezerwatywy pzy tabletkach antykoncepcyjnych ?

Polecane posty

Gość Linn498374982

Czy można zajść w ciąże? Wiem, że tabletki zabezpieczają w 90 iluć % ale mimo to jednak mam pewne opory.. czy słusznie ?

Gość Linn498374982
Pomoże ktoś?

W razie choroby i przyjmowania leków lepiej się dodatkowo zabezpieczyć. A najlepiej poczytaj jeszcze ulotkę. Pozdrawiam:)

Teoretycznie, to nie powinnaś mieć żadnych obaw. Ale wystarczy poczytać w dziale ciąża... O tych wszystkich dziewczynach "REGULARNIE" biorących pigułki i dziwnym sposobem zachodzących w ciążę. To jakieś anomalie chyba ;) A tak na poważnie. Z autopsji wiem, że ciężko się przełamać i ciągle ma się głupie myśli, że może jednak być ciąża, że tabletki są nieskuteczne.... Prawda jest taka, że jeżeli bierzesz regularnie, nie masz żadnych wpadek z pominięciem itp, to szanse na ciążę są praktycznie zerowe. Po to bierzemy tabletki, żeby było fajnie i komfortowo. Przede wszystkim psychicznie. Ja brałam 5 lat i wpadki nie było. Pierwsze kilka miesięcy było ciężkich, ale potem wyluzowałam i w ogóle zapomniałam, że jest coś takiego jak wpadka/ciąża. Zero stresu ;)