Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fbss

boję się iść do pracy :(:(

Polecane posty

Gość fbss

Mam 21 lat... Moja pierwsza praca to bedzie praca w salonie Ery...no właśnie i tu jest problem bo ja nigdy nie pracowałam!!!! studiowałam dziennie, ale przeniosłam sie na zaoczne bo na dzienne nie było mnie juz stac bez pracy...znalazłam prace na cały etat. W pięknym eleganckim salonie...chodza tam laski, przystojni faceci, ja tez nie jestem ostatnia ale boje sie ze sie nie sprawdze...jak przemóc strach?? czy od poczatku beda ode mnie wymagac zeby wszystko wiedziec ??????????? czy mnie naucza ???????

oczywiście, że Cię nauczą :) nie ma się czego obawiać, poczytaj trochę na ten temat, albo dowiedz się od innych pracujących w podobnych centrach. Może dzięki temu zaskoczysz ich pozytywnie ;) Ale przecież wiadomo, że trzeba od czegoś zacząć, żeby zdobyć doświadczenie ;D nic się nie martw, za miesiąc będziesz wiedziała już wszystko :)

Gość fbss
no nie mam kogo popytac...

Gość ellali
Strach przed pierwszą pracą jest właściwy... Ja zaczęłam w ten poniedziałek staż i też się stresowałam. Przychodnia, tyle ludzi, tyle obowiązków... Bałam się nieco. Po pierwszym dniu stwierdzam, że nie było warto. Nauczyłam się wszystkiego już 1 dnia. Dzisiaj byłam 3 dzień i uważam, że wykonuję wszystko automatycznie i szybko. Nie martw się;) Będzie dobrze. Jeśli masz kogo to się podpytaj co i jak... Jeśli nie to rób to na wyczucie. Staraj się, a rezultat osiągniesz ;)

Przyjmij sobie, ze jestes tam dla klienta ... a Twoja kariera potoczy sie blyskawicznie - o ile nie bedziesz rozdawala telefonow za darmo ;) "W pięknym eleganckim salonie...chodza tam laski, przystojni faceci, ja tez nie jestem ostatnia ale boje sie ze sie nie sprawdze...jak przemóc strach??' - problem widze w tym, ze nie potrafisz rozroznic pracy ... od zycia osobistego. Ale tutaj problem jest taki, ze zycie osobiste kazdego ... i tak wychodzi w pracy.

Gość ellali
Aaaa i nie myśl o tym w ten sposób. Przystojni faceci... kurde! Co oni cię obchodzą w sensie płci? To klienci. Masz tam pracować, a nie flirtować... Musisz odróżnić pracę od życia osobistego :P

Gość fbss
chodzi mi o facetów ktorzy tam pracuja :) i te laski tez tam pracuja...a ja przyjde taka sierotka

Gość ellali
Tym się nie zamartwiaj. Ty nie jesteś aż taką sierotką na pewno... Niepewność na nowym gruncie można wyeliminować, a wygląd... przecież nie możesz się oceniać z innymi :P Każdy jest inny...