Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BlackVelvet91

Choć serce płakało, logika zmuszała - aborcja

Polecane posty

Gość BlackVelvet91

Topik dla wszystkich kobiet, które dokonały aborcji, bądź są przed jej dokonaniem. Tutaj opisujemy swoje życie po aborcji, problemy psychiczne i fizyczne. Jest wiele topików tego typu, ale ja zakładam swój, bo sama dokonałam aborcji farmakologicznej ze wzgl na wady rozwojowe dziecka. Jeśli chcecie podzielić się "tą" częścią swego życia zapraszam.

Gość ja tez zastanawiam sie nad
abrocja farmakologiczna? Czy zrobilas to przy pomocy strony woman on web?

Gość BlackVelvet91
a co to jest woman on web? nie spotkałam się z takim określeniem

Gość BlackVelvet91
a wiem o co Ci chodzi. Nie nie przez to się kontaktowałam, nawet nie wiedziałam o tej stronie.

Gość ziutaaaaaaaaaaaaaaaaaa
a kto dokonal aborcji? rozumiem,ze byla legalna?

Gość elizabethtaylor
no wziełas tabletki, ta strona sprowadza tabletki dla mkobiet i z niej skoirzystałam. obylo sie bez zadnych komplikacji?Bylas pod opieka jakiegos lekarza?

Gość BlackVelvet91
wiecie, ja nie zrobiłam tego po cichu, ja miałam do tego podstawę, zrobiłam to w szpitalu.

Gość fdhgvgftrdtfbfds
moglabys opowiedziec cos o tej aborcji farmakologicznej ? interesowalyby mnie jakies szczegoly

Gość BlackVelvet91
fdhgvgftrdtfbfds rozumiem, że chcesz to zrobić?

Gość BlackVelvet91
co by Cię najbardziej interesowało?

Gość fdhgvgftrdtfbfds
wlasnie,a ja chcę po cichu :( :/ nie mam podstaw do usuniecia, poza tym ze "tatus" sie dziecka wyparł, a ja nie dam sobie sama rady.

Gość BlackVelvet91
Dziewczyno proszę Cię zastanów się nad tym. Nawet nie wyobrażasz sobie jak to wygląda fizycznie ale też psychicznie. Jeśli dziecko jest zdrowe to nie rób tego!!

Gość BlackVelvet91
Może opiszę Ci jak to wygląda zanim się zdecydujesz. Otóż: dostajesz tabletkę dopochwową, potem czekanie, czekanie na śmierć własnego dziecka. Leżysz kilkanaście godzin w ciężkich bólach i skurczach zanim tabletka się rozpuści, kiedy odejdą Ci wody leżysz jeszcze kilka godzin, i już nie jestes w stanie się poruszyć, nawet nie jesteś w stanie poruszyć nogą, czujesz, że dziecko z ciebie wychodzi, że zaraz to się stanie, mimo to lekarze każą jeszcze czekać, bo jest za wcześnie, a Ty umierasz razem ze swoim dzieckiem, umierasz psychicznie, pojawia się straszne krwawienie. Przychodzi lekarz, zabiera Cię na fotel, każe przeć z całych sił, musisz urodzić to dziecko siłami natury, rodzisz je po to by umarło. Kiedy już wyjdzie z Ciebie, odcinają pępowinę i kładą je na wadze. Rozmawiają jaka płeć, ile mierzy i warzy a Tobie serce pęka, że nie możesz go przytulić. Potem zawijają je w papier i czekają, aż przestanie oddychać, aż umrze, a Ciebie odwożą do sali.

Gość Inga87
BlackVelvet91 - skoro tak to wyglądało to musiała to być wysoka ciąża, do 12 tygodnia przy aborcji farmakologicznej jest tylko krwawienie i skrzepy. A jeśli uważa się zarodek za dziecko lub jest się głęboko religijnym to żadnej ciąży, nawet uszkodzonej nie powinno się usuwać bo najprawdopodobniej będzie to skutkowało wyrzutami sumienia.

Gość ja mam inne pytanie
skoro już możesz podzielić się doświadczeniem: w jaki sposób legalna aborcja wygląda w Polsce formalnie, tzn. jakie badania, ile kosztujące, jakie zaświadczenie i od kogo jest potrzebne (czy wystarczy, że mój prywatny ginekolog uzna, że są podstawy i może legalnie abortować, czy potrzebne są jeszcze jakieś papiery, czyjaś zgoda czy coś?). Ile czasu czekałaś od decyzji o aborcji do zabiegu i czy było to bezpłatne?

Gość BlackVelvet91
skierowanie od twojego gin, potem gdzies do szpitala gdzie cie skieruje, jesli masz podstawe nic nie placisz, ja po skierowaniu czekalam tydzien na zabieg

Gość mialam ten sam problem
przestańcie. autorka dobrze zrobiła. to dziecko byloby chore. meczyloby sie tylko. a i ona do konca zycia musialaby sie nim opiekować. Zrobilabym to samo. aha zgadzam ze ze aborcja wczesnej ciąży to tylko krew i skrzepy. i bole GLOWY co Najwyzej .

Gość stokrotkkkkkk
BlackVelvet to musiała byc wysoka ciąża...ile miało miesięcy???przezyłas to zapewne strasznie-aborcj.Jeżeli mogę zapytać,jakie wady miało dziecko.?kiedy te badania robiliście,że je odkryliście??interesuje mnie to wszystko,bo też spodziewam siędziecka...chcianego,dlatego jestem ciekawa kiedy lekarz odkryje jeżeli jest coś nie takk

Gość BlackVelvet91
stokrotkkkkkk już na pierwszym USG lekarz może powiedzieć cos na temat dziecka w ok 7tyg potem 11tyg test pappa jeśli coś jest nie tak, a jeśli to konieczne to amniopunkcja juz dla ostatecznej pewności w 16tyg, amnio wykrywa wady genetyczne, czy jeszcze jakieś może zapytaj lekarza.kobieta może wykonać badania prenatalne w okresie ciąży, m.in. te, które napisałam, tutaj podaję Ci link możesz zerknąć, dowiesz sie więcej http://www.badaniaprenatalne.pl/