Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość syska1490

czekam na odpowiedzi

Polecane posty

Gość syska1490

Hej:) Mam 16 lat i już urodziłam dziecko ...mam takie pytanie czy mogła bym się zgłosić do ginekologa po tabletki antykoncepcyjne czy wydał by mi recepte bez porozumienia z rodzicami i czy tabletki antykoncepcyjne będę mogła brać jak juz mam dziecko??

Gość elizabethtaylor
wspolczuję :) ale z Ciebie rozpadówa :P

Gość w swietle prawa
jesli masz ukonczone 16 lat sama decydujesz juz o sobie w przypdaku swiadczen medycznych. W przypadku zabiegów potrzebna jest zgoda rodziców

Jeżeli idziesz do ginekologa na NFZ rodzice muszą zgodzić się na tabletki, podpisują specjalną zgodę. Tabletki możesz normalnie brać. Ps. Ile miałas lat ja zaszłas w ciaze???

Gość syska1490
dwa miesiące temu urodziłam moją kochaną córeczkę :)

Gość 16 lat i juz
ma dziecko ło matko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość 16 lat i juz
ta młodziez jest coraz gorsza zamiast to ksiązek to oni uprawiaja sex i przy okazji robią dzieci tragedia:/

Gość syska1490
urodziłam...:) i jestem bardzo zadowolona i nigdy nie będe żałowała że mam dziecko bo to jest największ szczęscie jakie może być

i ciesz się, bo jeśli jestes szczesliwa to znaczy ze jestes dorosla jak na swoj wiek i wzielas odpowiedzialnosc za wspolzycie bez zabezpieczenia z ktorego powstalo dziecko :) Dlatego ja nikogo nie krytykuje, ale nie pochwalam - moja mam sama miala 17 lat jak urodzila dziecko. Urodzila, wychowała i mam starszego brata :)

syska przepraszam, zapomnialam o Twoim pytaniu Uważam, ze jaknajbardziej mozesz sie zglosic do gin po tabletki anty, tym bardziej ze jedno dziecko juz masz. Mysle ze najlepiej by bylo jakbys faktycznie zalozyla sobie spirale. Zaklada się ja podajze przy okresie, placi sie 50 zl i mozna w niej "chodzic" do 5 lat. ( tak mowila tesciowa :)

Gość syska1490
a możesz mi wtyłmuaczyć co to jest ta spirala?? bo za bardzo się nie orientuje:)

Gość superrrrr
Spirala nie kosztuje 50 zł.!!!!jest w granicach 400-600 zł a założenie może 50zł.! Ale jest dobrą metodą antykoncepcji jak masz partnera stałego,jest polecana kobietom które rodziły ale zapytaj swojego lekarza dla pewności. Jest to taka jakby wkładka,która lekarz Ci "aplikuje"w macicy.Możesz z nia chodzić faktycznie nawet do kilku lat.!

superrrr Wiesz, moze faktycznie tak kosztuje się nie orientuje, tak mi teściowa mówila, wiec moze wizyta 50zl kosztowała a wkladka drozej... Syska fajnie Ci wytlumaczyla superrr, ze to taki krazek, ma ksztalt literki T ktora zaklada ginekolog w macicy. Chodzisz w niej do 5 lat. Nic nie boli, przy chodzeniu jej nie czyjesz, takze dla Ciebie najlepsze rozwiazanie

Nie krytykujcie dziewczyny , ponieważ mimo młodego wieku urodziła to dziecko nie oddała ani nie poddała się aborcji. Moja mama zaszła w ciążę w wieku 15 lat urodziła mnie mając niecałe 16 a brata 11 miesięcy później i wcale nie zachowywała się jak gówniara. Można być dojrzalszym w wieku 16 lat niż niektórzy grubo po 20. Co do zgody to raczej musisz ją mieć bynajmniej u nas w przychodni tak jest. Także gratuluję córeczki oby zdrowo się chowała!! Pozdrawiam

Gość sysko1490
aneczka227 ja sie wcale nie przejmuje tym co inni piszą bo jak któś nie wie jakie to jest uczucie mieć dziecko to zawsze będzie potępiał bardzo młode matki ...:)i dziękuje bardzo a co do tych spirali to są strasznie drogie ...

Gość takie jak
do syska1490 kochana podziewiam Cię ale i rozumiem, tj. podziwiam, ze zdecydowałaś się urodzić i wychowywać dzidziusia (sama jestem w 6tc dziecko jest planowane ale po prawie 2 latach starań udało mi się zajść w ciążę i teraz mam obawy bo już myślałam, ze nigdy mnie to nie spotka a jednak :) ) jak sobie radzisz z dzidziusiem jeśli nie chcesz pisać tutaj podam Ci mój nr gg tylko daj znać :) Ja obecnie jestem na 4 roku studiów tzn. licencjat już mam ale jeszcze magisterka mi została a do tego skończyła mi się umowa o pracę Tzn. z dniem 31.12.2010r. mi się skończy i nie mam perspektywy na inna pracę mimo iż wysyłam swoje aplikacje do różnych firm na naszym rynku jest taka konkurencja, ze ciężko jest się gdzieś zaczepić w sensownej pracy - no i właśnie dlatego zastanawiam się jak Ty sobie radzisz? Czy ojciec dziecka Cię wspiera i jak rodzicie zareagowali na wieść o wnuku? Moja siostra zasżła w ciążę w wieku 17lat rodzice tzn. ojciec nie był zadowolony wręcz był wściekły na siostrę ale ta zrobiła co chciała i wyprowadziła się do swojego już od 10 lat męża i są szczęśliwi i mają 2 dzieciaczków słodkich bąbelków jakby co dj znać podam Ci nr gg to popiszemy :) pozdrawiam

Ja szczerze mowiac tez bym sie nie przejmowala glupimy gadkami innych Jak ktos wyzej napisal czasami dziewczyna w wieku 20 lat jest nie dojrzala emocjonalnia, a "gowniara" ( taka napisalam zeby bylo wiadomo ze jakas malolata - to nie jest slowo obrazliwe z mej strony ), jest bardziej odpowiedzilana niz 20 latka. Takze ja Do Ciebie mam wielki szacunek :) Kolezanka zadala Ci pare pytan, rowniez bym chciala sie dowiedziec, nie koniecznie na forum - rowniez moge podac gg - ale mysle ze jakby sie napisalo to na forum to moze wiecej 16 latek bedacych juz w ciazy, ktore nie chca dzieci - inaczej popatrza na swoja sytuacje :) Pozdrawiam Cie bardzo serdecznie saska

Gość syska1490
jak zaszłam w ciąze to troszke było cięzko takie rozmyślania czy dam sobie rade i wogóle bałam sie powiedziec rodzicom ale mój chłopak podtrzymywał mnie bardzo mi pomagał i robi to do tej pory on ma lat 19 i bardzo sie z dziwiłam że na wiesc o dziecku bardzo sie ucieszy i teraz po za naszą córką świata nie widzi :) a rodzice nie pokazywali tego ze są zadowoleni ale tez nie potępiali mnie ale jak już urodziłam to tak samo bardzo zadowoleni byli takie oczko w głowie ich i rodziców mojego chłopaka :) Moja mama mnie wszystkiego nauczyła i jest świetnie ale nie chce sie tutaj tak rozpisywać więc po wysyłajcie swoje nr. ma moją poczte izka942@wp.pl A dla młodych matek powiem tyle zeby się nie załamywały wszystko będzie ok a dziecko to największe szczęście dla matki :)

Gość syska1490
jeszcze tylko nie moge pojąć dlaczego niektóre matki oddają swoje własne dzieci do domów dziecko!? albo stosują aborcje przeciesz to jest tylko małe bezbronne stworzenie i to akurat nie jest dziecka wina że wychodzi na świat Nieróbcie tego nigdy ! bo dla dziecka to nie jest żadna przyjemność wychowywać się z obcymi !!!

Gość czeresznia
Witam. Mam do sprzedania spirale NOVA T 380 kupiona 1,5 tyg temu, opakowanie nienaruszone, paragon. kosztowala 137 zł - oczywiście sprzedam taniej :) kontakt : czeresznia@interia.pl

Gratulacje .!! ; *** .! Ja mam 14 lat i obawiam sie że jestem w ciąży... ale jak za tydzien dostane miesiączkę to będzie wszystko ok. Jeszcze raz gratuluje córeczki ; *** .! Ucałuj maleństwo; **,!

Ja Bardzo lubie małe dzieci. wiem jak sie nimi zajmować bo już w wieku 10 lat siedziałam z bratem 5 miesięcznym. kompałam go ,karmiłam ,przebierałam żeby mama mogła pójść do pracy bo tata za granicą. Opiekowałam sie nim jak swoim dzieckiem.. kiedyś nawet powiedział do mnie "mamo kocham cię .! " Byłam w szoku .!! Do tej pory z nim siedzę... zakupy z nim robie ... Mogłabym mieć dziecko za jakieś 2 lata. teraz jest za wcześnie. Pozdrawaiam ; *************