Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szlagmnie trafia

co to moze byc? objawy

Polecane posty

Gość szlagmnie trafia

robilam morfologie ogolonie jest ok, troche odwodniona jestem. a poszlam do lekarza bo: -doslownie lysieje- wlosy wypadaja mi na potege od pol roku, od 3 mc stosuje ampulki vichy i troche sie uspokoilo lecz gdy przezstaje to problem wraca - paznokcie nie do zapuszczenia, strzepia sie i wyginaja. u stop cale zycie mialam ladne paznokcie, a teraz tez sa miekkie rozdawjaja sie robia sie w nich pecherzyki powietrza - masakryczna koncentracja, zapominam. robi sie to dokuczajace w pracy. zapomne cos wpisac cos przekazac itd itd, choc bardzo staram sie pamietac. moze ktos wie co robic? jakie badania do kogo sie udac?

Gość panienka z okienka234567
proponuję tsh wszystkie objawy występują przy niedoczynności tarczycy

Gość asddffssffchgbb
tsh w normie mam bo bylo badane miesiac temu

a dokładnie ile bo normy są niby do 4,20 a idealne tsh jest koło 2

Gość asddffssffchgbb
3,17

Gość asddffssffchgbb
z tych nie w normie to mam OB 13 (

Gość asddffssffchgbb
ciezar wlaciwy moczu 1,030

moze poprostu odchudzasz sie albo jesz malo wartosciowe posilki.bez wazyw owocow itd itp.brak ci moze witamin?

a masz inne objawy ? uczucie zimna senność problemy z utrzymaniem wagi drażliwość zmęczenie?

Gość asddffssffchgbb
spie duzo gdy moge.ostatnio choc to nie jest dla mnie normalne spalam 11 h. po 8 jestem zmeczona. optymalnie dla mnie to ok 9 h snu. szybko marzne od zawsze jak i mam zimne nogi i rece za co obwiniam brak ruchu. mam nadwage ok 7 kg

Gość asddffssffchgbb
z tymi wiatminami to nie wiem bo nie mam problemow ze skora oprcz tego ze jestem blada. nie mam zadnych przebarwien ani nic.

zrób usg tarczycy podwyższone ob jest w niedoczynności typu hashimoto czyli przewlekłe zapalenie tarczycy

Gość asddffssffchgbb
dodam ze podejrzewaja u mnie PCO ale nikt nie chce powiedziec czy na pewno

Hej mialam to samo morfologia oki, zrobilam sobie oznaczenie hormonow tarczycy i tez oki a wlosy wypadaly mi garsciami doslownie po calej podlodze sie walaly moje wlosy :-( paznokcie jak wiorki, ogolnie masakra szlam spac o 19 bo padalam na pysk :-( to trwalo z 5 miesiecy i kurcze po pewnym czasie samo przeszlo tfutfu :-D i nie wiem od czego tak bylo :-(

Gość szlagmnie trafia
a czy po tablrtkach anty moga wypadac wlosy?

Gość kilcia
Wysokie OB wskazuje na stan zapalny.Wypadanie włosów,łamliwość paznokci i zmęczenie może mieć związek z nadmiarem lub niedoborem żelaza.Przy niedoborze (anemii) stosuje się preparaty z żelazem.

Gość szlag mnie trafia
bardzo zadko uzywam perfum ale biore tabletki anty. do tych objawow od jakiegos czasu mam jeszcze objawy depresyjne- placze w sumie bez wiekszego powodu, wszystko jest beznadziejne lacznie ze mna a gdy juz zupelnie sobie nie radze to mam wizje ze strzelam sobie w leb i mnie nie ma i jest lepiej. choc to akurat wiem ze moze byc po anty

Gość tsh 3,17 to już za dużo
trzeba iśc do endokrynologa.Myśle,że to horoba Haschimoto i początki niedoczynności.

Gość masz...
zatoksyczniony organizm!!!! Tu masz ważne do realizacji linki: Notabene, nie ma leków/sposobów cud na zdrowie, urodę, zatem jedyną radą, to realizacja 5. punktów : 1.prawidłowe odżywianie, postudiuj dokładnie t. „Chudnij bez wyrzeczeń, „Zasady dietetyczne, W walce z chorobą i w profilaktyce należy wzmocnić organizm prawidłowym odżywianiem - najlepiej dietą surową warzywno-owocową http://www.wellness.pijnazdrowie.pl/artykuly/jedzenie_ma_znaczenie/ 2.wysiłek fizyczny-rekreacyjny na poziomie potu i sauna sucha raz/tydz. To i wiele innych wiadomości znajdziesz pod linkiem: WWW.vademecum.zdrowia.prv.pl 3.higiena w pełnym tego słowa znaczeniu 4.pozytywne nastawienie psychiczne, w tym trening autogenny wg Mironskiego, szczegółowo postudiuj temat z www pn.STRES 5. systematyczne oczyszczanie organizmu z toksyn, tu masz link do filmu http://video.google.com/videoplay?docid=6169050139483021263