Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MartaKafeterianka

Nowe autko - DORADŹCIE :)

Polecane posty

Gość MartaKafeterianka

Witajcie! Planuję sobie kupić autko, podobają mi się bardzo SUVy. Chciałam kupić używane 6-8 letnie tak do 35 tys. Jednak trafiłam na autko DACIA Duster. Podstawowa wersja kosztuje 39 tys. Może nie jest cudowne, ale jest na prawdę tanie i mogłabym sobie pozwolić na kupno nowego auta zamiast kilkuletniego. Co sądzicie o tym autku? Miał może ktoś jakąś Dacię? http://dacia.pl/gama-dacii/dacia-duster/prezentacja/index.jsp

Gość MartaKafeterianka
BMW jest drogie, a trupem 15-letnim nie mam zamiaru jeździć. Zastanawiam się albo nad nową Dacią albo 8-letnią RAV4 lub Vitarą.

Gość kk34545
Toyota YAGO, Suzuki SX4, Peugeot 106... a Może Toyota IQ

Daj sobie spokoj z Dacia , jak chcesz to Ravka jest ok z tych trzech pracowalem w Toyocie i fajnie sie nia smiga ps ja mam prawie ja mam 13 beemke i uwierz ze nie jedno auto kilkuletnie nie jest w takim stanie

Gość behemłucik
dacia bez dwóch zdań poszła bardzo do przodu dzięki renault ale czy aż tyle ... ???

Gość MartaKafeterianka
Tak, Toyota IQ to zajebisty SUV... Ludzie :/ 4-letnia RAV 4 za 35tys? Sorry, ale bite auto nie wiadomo jakiego pochodzenia, nie serwisowane w ASO mnie kompletnie nie interesuje. Na Suzuki SX4 zwrócę uwagę, nie widziałam go na żywo. Jednak i tak będzie 3-4 letnie, bo nowe kosztuje 70tys.

Gość MartaKafeterianka
Ale Ravką 8-letnią też pojeżdżę z 4 lata bez napraw, o ile w ogóle. Nie? Dla mnie właśnie tu jest ból - albo stare auto, albo nowe, które nie jest z super koncernu. Niestety na doba markę mnie nie stać. Boję się trochę brać stare auto. Nigdy nie wiadomo czy nie trafię na bubla... Sama nie wiem... Miał ktoś Dacię, czy tylko powtarzacie gdzieś tam zasłyszane zdanie? Ja wiele nasłuchałam się o fiatach i oplach, a mam wielu znajomych, którzy jeżdżą bezawaryjnymi autami tych marek już od kilku lat.

wszystko zalezy jak jest użytkowane, tez znam osoby ktore jeżdżą teoretycznie gownianymi samochodami, a naprawde sie nie psują. a co do ceny rav4 moj błąd. ale 6 letnią z benzynowym silnikiem mozesz kupic za 35 tys, lub 8 letnią z dieslem

Gość behemłucik
o ile się nie mylę dacia daję gwarancję na 3 lata ?? potem jakby co części powinny być tańsze niż np do tojotki :D

Gość Parkerek
Ty, a na jakie auto dostaniesz dłuższą gwarancje bez dodatkowej zajebistej opłaty?

Gość MartaKafeterianka
Chcę benzynę oczywiście. KIA nawet ujdzie jeśli chodzi o wygląd, ale wydaje mi się strasznie duża, zaraz popatrzę na długość.

Gość MartaKafeterianka
Pisze, że w Dusterze silnik jest renault, a 4x4 mają system z Nissana. Więc takie narzekanie na Dacię to to samo co na renault i nissana. No chyba, że mi nadwozie odleci, albo kółka cudownie odpadną...

Gość behemłucik
a widziałaś wnętrze na żywca ??

Ja osobiscie uwazam Dacie za jedno z najbrzydszych samochodow , a LOGAN to juz jakas masakra , raz jechalem taksa loganem i powiem wam ze silnik z renault w dieslu DCI chyba , ale w srodku to byla masakra jak dla mnie.JAkosc wykonczenie i te plastiki katastrofa.Ale to tylko moje zdanie , o gustach jak wiemy sie nie dyskutuje , jednym sie podoba innym nie.

Gość jjjjjjj jjjjjjjj
jezu na pewno nie dacia. te auta sa trak tanie dlatego ze po 3 latach nadaja sie tylko na zlom..

Gość jjjjjjj jjjjjjjj
ja mam kie sorento 2006 tyle ze z silnikiem mercedesa robiona na zamowienie, ale z czystym sercem moge polecic, mysle ze standardowa opcja nie odbiega od mojej. Auti fakt nie male ale tez nie ogromne :)

Gość MartaKafeterianka
"behemłucik a widziałaś wnętrze na żywca ??" Tak, widziałam. Mój ojciec ma Toyotę Auris i niestety, ale środek jest równie plastikowy co w Dusterze. "jjjjjjj jjjjjjjj jezu na pewno nie dacia. te auta sa trak tanie dlatego ze po 3 latach nadaja sie tylko na zlom.." Skąd wiesz? Nie uważasz, że gdyby tak było, to ta marka już by nie istniała?

Gość zennon2352352
NIE KUPUJ FRANCUZOW !! ANI ZADNEGO AUTA NA F ( wiadomo , zasada trzech F ) A już na pewno nie używanych F !!!

Gość sama rama bez rowera
Dacia bardzo poszła do przodu. Poszukaj na necie opinii, sama zobaczysz, że właściele Dustera są zadowoleni.

Gość MartaKafeterianka
Wiecie, bardziej chodziło mi o komentarze takie jak Sebastosa czy Staszka spod monopolowego niż typu "Ale to jest syf" bez żadnego uzasadnienia. Szczerze, to o każdej marce można tak powiedzieć, bo chyba wszystkie zaliczyły większe 'wpadki'. Jak się nie znasz, to nic nie pisz, a nie powtarzaj za kimś co usłyszałeś, bo nic nie wnosisz do dyskusji. Zastanowię się nad tą KIĄ i Suzuki rzeczywiście. Chociaż jeśli trafię na zadbaną RAVkę, to też pewnie przemyślę.

Gość MartaKafeterianka
"Dacia bardzo poszła do przodu. Poszukaj na necie opinii, sama zobaczysz, że właściele Dustera są zadowoleni. " No tak, tylko, że samochodzik wszedł w tym roku i nie wiadomo jak to będzie dalej. Czytałam wiele komentarzy i jedyne negatywne opinie były od osób, które zapłaciły ile zapłaciły, a wydawało im się, że samochód będzie się prowadził i wyglądał jak Audi...