Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amatullah

polska mentalnosc

Polecane posty

Gość amatullah

Kiedy zaczęłam chodzić z Rakinem moi rodzice chrześcijanie zabronili mi się z nim spotykać bo jest on muzułmaniem i jego rodzice pochodzą z Jemenu. tym katolom nie podoba się to, że chcę nosić hidżab i dla mojego mężczyzny przeszłam na islam. Ja ich nienawidze... Niby nas teraz tolerują, ale ja wiem, że jestem tą gorszą siostrą w ich oczach chociaż zapewniają mnie, że pomimo, że nie popierają mojej decyzji nadal mnie kochają i tak dalej, ale ja to widzę, że to tak zwana fałszywa tolerancja polaków... - zaprosili mnie na boze narodzenie celowo!! polska to kraj jednej wielkiej islamofobi i nietolerancji... Ciekawe jakbyscie sie czuli gdyby was tak traktowano w innych krajach.. oczywiscie nie mowie o wszystkich Polakach, ale no polowa z was powinna zmienic swoje postepowanie bo potem mowia same zle rzeczy o nas...

Gość a moja sister
moja siostra przeszla na islam...wiesz przeciw religii nie mam nic,ale nawet do mnie przyjsc nie moze na kawe,to mnie wkurza

Gość po...lone to wszystko
Islamiścia, a już zwłaszcza arabowie to podli ludzie są. Tylko oni mogą w imię swoich wyimaginowanych racji wysadzić się i przy okazji tysiące niewinnych ludzi w powietrze. Oni nie szanują ludzi, a kobiet szczególnie. Niech sobie żyją w tych swoich islamskich państewkach, niech ich żony są zamykane w domach,...ale wara im od Polski!!!

Gość a moja sister
nie tak ostro,wiekszosc z nich to tacy ludzie jak my,tylko te ich konserwatywne zachowania,zakazy,nakazy,to jest dziwne,bo gdzie wolna wola,ale ja nie wnikam,szanuje decyzje siostry,kocham ja i po prostu ja chodze do niej i tyle

Gość amatullah
nawet tu mogesie spotkac z nienawiscia

"dla mojego mężczyzny przeszłam na islam" - religia to ma byc Twoj wlasny, przemyslany oraz dojrzaly wybor, Ty zas zrobilas to dla faceta, szkoda mi Ciebie. Za klilka lat przejdzie Ci ta religijnosc, niech no tylko pojawi sie na horyzoncie nowy facet - pewnikiem bedzie to chrzescijanin :D

Mam przyjaciol muzulmanow-i pomimo, ze sa to ludzie urodzeni w Europie, przy blizszym poznaniu, nie sposob nie zauwazyc roznic kulturowych. Cenie sobie ich przyjazn, bo sa dobrymi ludzmi- z pewnoscia bardziej nowoczesnymi, niz to sobie wielu Polakow wyobraza, jednak na zwiazek z wyznawca Islamu nigdy bym sie nie zdecydowala. Nie bylabym w stanie wyrzec sie niezaleznosci ani nie bylabym w stanie byc 'posluszna', zbyt wysoko cenie swoje wlasne zdanie i wybory, ktorych dokonuje.

" Ja ich nienawidzę" helloł,to podobno religia miłości.Chyba taka z ciebie muzułmanka jak i wcześniej chrześcijanka? katoliczka?Tylko,że chrześcijański / katolicki / mąż ci wybaczy ipuści wolno a muzułmański niekoniecznie.

Dodam jeszcze,że katolicy są mocno tolerabcyjni,bo sami mają w głębokim poważaniu zasady.Ale islam to już inna bajka.