Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawskababa

Co my tu robimy w WIGILIĘ???

Polecane posty

Gość ciekawskababa

Jak wyżej

Gość lioxanna
Ja np zadaję pytanie: Obchodzicie Święta Bożego Narodzenia czy Święta Sałatki, Sernika i Prezentów? U nas w rodzinie od zawsze obchodzimy tak naprawdę Święta Sałatki itd, nie chodzimy np do kościoła ani nie pościmy:) A jak jest u was?

Gość jamajam
A co mamy teraz robic. Wigilia jest wieczorem

Gość ciekawskababa
No nie wiem. pomagac coś, robić ostatnie porządki, spędzać JUŻ czas z rodziną. U nas chodzimy do koscioła.

Gość lioxanna
A u nas jak zwykle nie chodzimy do kościoła a dodatkowo w tym roku prawie nie sprzątaliśmy i robiliśmy dużo mniej przygotowań, bo wszyscy pracują

Gość ciekawskababa
a z ta praca dobre:)

Gość ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
Wszystko podporządkowane pracy, nawet Święta. Ale sami jestesmy kowalami swego czasu i decydujemy na co go mamy a na no nie

Gość Fanka_Tolkiena
:D U mnie w tym roku siostra robi Wigilię, więc się opierniczam, piekłam placki wczoraj

Gość lioxanna
Nie wszystko podporządkowane pracy tylko...i tak to wszystko nie ma sensu, więc już lepiej pracować

Gość ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
jak nie ma sensu??? No ja na Swięta czekam cały rok, to napiekniejszy czas w roku.

Ja bym chciała popracować nad wigilią w kuchni, a tak siedzę w biurze i pitolę głupoty na kafe ... bez sensu

Gość mertkee
a ja jestem w pracy, 7- 19 :P

Gość kozibonk.......
o ja tez jestem w pracy 7-19!!!!

Gość ciekawskababa
To jest rzeczywiście bez sensu. Współczuje takim jak TY. Za tych zasranych 3 króli powinni wigilię zrobic wolną...to sa jakieś jaja

Gość mertkee
pracuję w hotelu, na recepcji. oczywiście dziś hotel jest pusty i nikt nie przyjeżdża, ale siedzieć trzeba..

Gość aquariussssssssssssss
mertke to pewnie ktoś przychodzi na nocke od 19-7 ??

Gość mertkee
no pewnie, że tak. Ja też przychodzę na nockę, tylko że jutro. w sylwestra ocywiście też są zmiany..ja mam 1 stycznia na 7 rano.

Gość ciekawskababa
Ale nie wiem...zgodziliście się na to.....czy zmusili Was? Płacą ekstra?Ja sobie nie wyobrazam tego..masakra. Wiem, powiecie, że ludzie tak maja, np lekarze, kolejarze, służby ratunkowe, transport itd.

Gość mertkee
ja dostaję 6zł/h, na umowę zlecenie. Niby miały być jakieś dodatki za pracę w święta, ale to zobaczymy jak pensja przyjdzie, czy faktycznie są :) my nie mamy nic do gadania, bo nie my ustalamy grafik ;)

co ja niby tu robie?? w przerwie miedzy robieniem salatki, sprzataniem i pieczenienm ryb, sprawdzam czy dalej tu ktos jest :D

Gość ciekawskababa
To naprawdę współczuje. Ale zobacz plusy: wrócisz do domu na gotowe:). Większosc będzie juz po Wigilii a Ty i Twoja rodzina dopiero ja zacznie.

a ja mam kochanego menagera i dal mi wszystkie 3 dni wolne :D... za to w NR musze isc na 6 :O

Gość mertkee
nie no, ja jakoś bardzo wigilii nie przeżywam ;) zresztą nie sądzę, żeby na mnie czekali, bo muszę jeszcze dojechać do domu- dotrę pewnie koło 20. a ponieważ wstałam 5.15., żeby być tu na 7, to zjem barszcz i pójdę spać :D gorsza jest nuda, nic się nie dzieje, a nie mogę też 12h gapić się w monitor albo czytać..

Gość ciekawskababa
E no...jak się nie popisza. NA pewno poczekaja..no bez kitu.

Gość mertkee
hehee, u mnie faktycznie poszczą, więc nie sądzę, żeby cały dzień bez jedzenia ;) no i dziadek ma przyjść po południu, raczej go o głodzie do wieczora nie przetrzymają. co najwyżej poczekają z konsumpcją ciast, ale to też marne szanse :D

Gość ciekawskababa
Na pewno jak wrócisz to pozytywnie Cię zaskoczą. Zjedzą cos, żeby nie urzec z głodu. I dziadkowi dadzą. Skoro mówisz, że poszcza to to tradycyjna rodzina, więc na bank poczekają jak tradycja nakazuje.