Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kleopatra5544

Zaprcia-lekarz

Polecane posty

Gość Kleopatra5544

Witam. Od ponad 1,5 roku mam problemy z zaparciami, mimo że odżywiam się zdrowo. Nic nie pomaga. Byłam już u zwykłego lekarza rodzinnego, który mi jednak nie pomógł i nie wiedział co może je powodować, skoro odżywiam się na co dzień zdrowo, był łaskaw mnie tylko nastraszyć, że jeżeli coś z tym nie zrobię to będzie źle. Tak więc moje pytanie brzmi: Jaki lekarz zajmuje się tego typu problemami, do jakiego mogę się zgłosić? Dodam, że mam 17 lat. z Góry dziękuje za odpowiedzi

Gość dsbvjbdsvs
proktolog i w miarę możliwości jak najszybciej zgłoś się do niego, pewnie kolonoskopię zleci. a masz inne objawy? masz skurcze jelit?

Gość asfddasfsdfasdddd
Gastrolog

Gość asfddasfsdfasdddd
serio;p tylko chyba trzeba skierowanie,a powodow moze byc milion, bez badania nic sobie nie bzduraj ;p

Gość dsbvjbdsvs
gastrologa też można odwiedzić, chociaż on zajmuje się raczej górną częścią układu pokarmowego, proktolog dolną

Gość apaulina
Zaparciolog :classic_cool:

Gość asfddasfsdfasdddd
jezeli mialaby skurcze jelit przy tym co to moze oznaczac;p?

Gość Kleopatra5544
ostatniego stolca miałam w momencie, gdy sikorka-bogatka przysiadła na brzózce pod którą przykucnęłam, by owego stolca oddać. chwilę później wspomniana sikorka zwróciła się ku mnie z lubieżnym uśmiechem i filuternym błyskiem w oku zatykając nos głośno zakasłała achu-kachu, kha-kha..!!

Gość Kleopatra5544
muszę uciekać. tata siedzi już w wannie i drze się, żebym wreszcie przyszła na coroczną kąpiel rodzinną

Gość Kleopatra5544
A przed Swiętami spotkałam pana Zdzisława,rencistę tureckiego pochodzenia z którym oddaję się co noc upojnym penetracjom odbytnicy będąc zwykle stroną bierną w naszych zbliżeniach. to nie koniec mojej historii, od uciech tych dostałam zwapnienia lewego zwieracza co skutkuje tym że bezwiednie gubię kawałki stolca, które wypadając z moich przegniłych fig lądują w moim lewym bucie (kupionym zresztą gwoli wyjaśnienia na bazarze od czeczeńskich uchodźców :classic_cool:

Gość Kleopatra5544
Mając masochistyczne zapędy wykonuję wlewy doodbytnicze skladające się z plynnego olowiu. Specyficzne budowa mojej odbytnicy sprawia, że następnie wysrywam olowiane żolnierzyki :D

Gość dsbvjbdsvs
haha, nie jestem lekarzem :) ale z doświadczenia (nie własnego dzięki bogu) wiem, że jeśli rzeczywiście się człowiek zdrowo odżywia, i nagle zaczynają się uporczywe zaparcia i skurcze jelit, to jest to jeden z pierwszych symptomów, że mogą się dziać w jelitach zmiany idące w stronę wrzodziejącego zapalenia jelita grubego. najpierw skurcze i zaparcia, a później biegunki i zaparcia na zmianę i tak dalej...

Gość noo to faktycznie do bani
zaparcia i biegunki na zmianę to raczej w zespole nadwrażliwych jelit jesli nie robisz gówienek cieńkich jak ołówek ani nei masz krwi w kale to nei ma powodu do obaw często zaparcia jak i biegunki są spowodowane przed nadmierny stres

Gość dsbvjbdsvs
od tygodnia jestem na diecie ktora polega na sporzywaniu owsikow oraz kalu przypadkowo znalezionego na pobliskim dworcu.Efekty sa piorunujace-czuje sie jak śmierdzacy owsik

ktoś tu ma smutną wigilię, zamiast z rodziną siedzi w necie i pisze bzdury

Gość dsbvjbdsvs
mojej koleżance też diagnozowali wrażliwe jelito... jak wróciła do Polski, to okazało się że to WZJ i lekarz załamał ręce, jak zobaczył wyniki kolonoskopii... w raptem pół roku tak sie stało.

w swoich listach do świętego mikołaja wysyłałam opis moich fantazji seksualny z jego udziałem :classic_cool:

Gość dsbvjbdsvs
to znaczy chodzi o to, by szybko zdiagnozować tę właściwą chorobę, bo im wcześniej zacznie się leczenie, tym lepiej

Gość dsbvjbdsvs
obecnie jadamy razem z koleżanką suchą karmę dla psów pojękując przy tym lubieżnie i figlarnie machając swoimi kosmatymi ogonkami:classic_cool:

Gość dsbvjbdsvs
sam jesteś kosmaty ogonek

Gość Kleopatra5544
W razie wątpliwości tamta kleopatra to nie ja:D Więc o ile mi wiadomo skurczy jelit nie mam, ale czym to się objawia? No i krwi w kale też nie mam, ale nie uważam że nie ma się czym przejmować bo zaparcia jak już ktoś wspomniał nie pojawiają się bez przyczyny, a przyczyną stres raczej nie jest ponieważ do stresujących się nie należę;)