Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość leoncjo piekny

jak upiec zasrane kartofle w piekarniku

Polecane posty

Gość leoncjo piekny

zeby byly chrupiace ? A mozna w calosci ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość może lepiej je umyj
bo będą śmierdzieć

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość leoncjo piekny
bardzo prosze niech mi ktos odpowie na moje zajebiste pytanie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość leoncjo piekny
zasrane to licencja poetica ....nie wiem jak sie donich zabrac

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość poznaniacy i ich gwiazdor
też uważam, że należy je przedtem umyć, bo pieczone gówno nie jest rarytasem :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość leoncjo piekny
podbije bo sytuacja jest powazna

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Do autora ...
Upiec kartofle w piekarniku, owszem da się, ale żeby były zasrane, to już przesada, i ....... o higienie nie wspomnę!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nie wiem, jak zasrane, bo nigdy nie robiłam :) , ale normalne to kroję na takie kawałki, żeby wszystkie kartofle były jednakowej wielkości i piekę normalnie, na blaszce albo pokrywce od naczynia żaroodpornego, polane najpierw olejem i posypane przyprawami piekę w temp. 180 st. do miękkości (sprawdza sie nakłuwając widelcem, czas jest różny w zależności od wielkości kawałków ziemniaka)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość krucafuks
1 Pyry obrac i pokroić w podobnej wielkości kawałki 2 Wrzucić do gara z osoloną wodą i gotować 10 min od momentu wrzenia 3 Przygotować brytwanke - zagrzać tłuszcz(najlepszy jest gesi smalec)można dorzucić zioła- rozmaryn, tymianek, zgnieciony w czosnek(nie trzeba obierac z łupinki) 4 Odcedzić i dokładnie odparować ziemniaki 5 Wrzucić kartofle na rozgrzany tłuszcz i przemieszac(ziemniaki maja byc nim ze wszystkich stron pokryte) 6 Piec w dosc wysokiej temperaturze az zbrazowieja.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ziemniaki najlepiej przed
pieczeniem pokroić na równe kawałki i obtoczyć w mieszance mąki z ulubionymi przyprawami, a potem skropić tylko oliwą już na blaszce. Wtedy wychodzą chrupiące z wierzchu i miękkie w środku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość naćpałeś sie
naćpałeś sie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×