Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama26

Przyrost wagi noworodka

Polecane posty

Gość mama26

Mój syn urodził sie z wagą 3700 , po wyjściu ze szpitala waga spadła do 3440, teraz ma 2 tygodnie i 2 dni waży 4100.Czy przyrost wagi nie jest za duży? Karmię małego mlekiem modyfikowanym, bo mój pokarm zanikł. Mały wypija co 3 godziny ok 80-100ml mleka.

Gość karola29
z tego co wiem to dziecko powinno przybierać ok minimum 150 gram na tydzień więc twój synek przybiera idealnie bo 200 gram na tydzień

Gość kjkljkjl
calkiem sporo pije Twoj maly, moja ma 2 tyg i wypija roznie, 30 , 60, najwiecej zdarzylo sie raz 90, mleko pije co 3, 4 gdz, mysle ze Twoj dzieciaczek przybiera na wadze normalnie,

Gość mama26
Mały je jak szalony, jak nie wypije 80-100ml to za chwile jest głodny. Staram się go nie przekarmiać,ale jak mu nie dam odpowiedniej ilości mleka to nie zaśnie i płacze. Daję mu mleko bebiko 1, na opakowaniu napisane jest że od 90-120 ml 4 miarki mleka, ja na 100 ml daje mu 3,5 miarki, wypróżnia się normalnie, nie ma kolek,

Gość mamamwczesniaczkaaaaa26
dziecko to nie automat:na produktach napisane, ze ma wypic tyle w okreslonych odstepach czasu-to tylko teoretyczne dane. Jesli twoj synus tyle potrzebuje to tyle mu dawaj mleczka. Moja corcia to wczesniaczek urodzila sie w 35 tyg. i miala 3kg spadla z wagi do 2750 a teraz ma 3 tygodnie i ma 3. 300 pije co 3, 3.5 godzinki przeważnie 60 ml mleczka, czasami 75 ml sie zdarzy , no i w ciagu dnia possa troche mleka z piersi. Martwilam sie ze malo je, ale lekarz mi wytlumaczyl, ze kazde dzieco jest inne i skoro taka porcja jej odpowiada, spokojnie po niej spi i jess odpowiedni przyrost wagi to ok.