Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona111

kaszel na który nic nie pomaga.....

Polecane posty

Gość ona111

Postanowiłam dodać otuchy tym którym kaszel dziecka bądż własny nie daje normalnie funkjonować . Mam córkę 12 lat ,która od pięciu lat coraz częściej chorowała.Tym chorobom towarzyszy zawsze głuchy bardzo głośny suchy kaszel do tego bardzo częsty-córka chwilami nie potrafiła przstać kaszlać.. Kaszel nie mijał mimo bardzo wielu leków inchalacji i tp , czasem miałyśmy wrażenie że jest nieco rzadszy ale po chwili znów powracał.Przez 5 ostanich lat stosowaliśmy leki na refluks aż uparłam się i niemal zmusiłam lekarkę do przeprowadzenia pechametri a ta w końcu nie wykazała reflluksu . Z roku na ro było coraz gorzej a od trzech lat córka kaszlała już od jesieni do wiosny. Kilka pobytów w szpitali i ciągłe wykluczanie chorób , szereg badań i nic.W końcu podejrzenie alergi ....niestety nie potwierdzone ale mimo to z diety wykluczyliśmy mleko i przetwory mleczne . Kaszel nadal trwał. Aż w końcu znajoma znajomej poleciła nam homeopatę . Poszliśmy tam mimo moich niedowierzań i kompletnego sceptycyzmu co do homeopatii. Lekarz od razu stwierdził alergię, za pomocą dziwnego dla mnie wtedy aparatu odkrył szereg alergii. Dostaliśmy leki ,krople -po tygodniu kaszel znikł. To było w maju2010. Teraz mamy koniec grudnia,córka chorowała tylko raz przez dwa tygodnie od maja. Od września byłam czujna na każde jej kichnięcie chrząknięcie bo tak to się na ogół zaczynało, mała nareszcie mogła normalnie chodzić do szkoły , nasze życie nareszcie wróciło do normy.

Gość DzikaJezyna
można kaszleć też od nerwicy ja tak miałam

Gość ona111
Z naszego doświadczenia kilku letniego wynika że gdy lekarze nie mogą nic znależć to na ogół mówią że to nerwicai to dotyczy nie tylko kaszlu ale też innych objawów.

Gość gość
Jak mój synek miał taki przedłużający się po infekcji kaszel, na który nic nie pomagało, to w końcu za radą lekarza zaczęłam mu podawać przeciwzapalny syrop fosidal i po nim kaszel szybko minął. Niestety czasami po inekcji kaszel jeszcze długo potrafi męczyć

Gość gość
Tak dla poczytania, może kogoś zaciekawi, bo mnie zainteresowało: Wszystkie dolegliwości ciała fizycznego, są skutkiem braku harmonii ciał subtelnych. Jeśli często opanowuje człowieka nienawiść, smutek, żal, zazdrość i inne negatywne myśli, uczucia, czy emocje, to za każdym razem, coraz bardziej niszczy swoje ciała subtelne. Po pewnym czasie te zanieczyszczone energie, znajdujące się w ciałach subtelnych, schodzą na ciało fizyczne, poprzez różne dolegliwości. Nieprawidłowe działania, myśli, negatywne emocje i uczucia, powodują dolegliwości i tylko sam człowiek jest za nie odpowiedzialny. Duża różnorodność dolegliwości, spowodowana jest przez różne przyczyny, jakie człowiek wywoła. Inne dolegliwości odczuwa kiedy, nie może komuś wybaczyć, inne kiedy jest ciągle pełni zazdrości, a jeszcze inne kiedy na przykład. źle się odżywia. Najistotniejsze w tym wszystkim jest to, że to sam człowiek tworzy je sobie i sam jest za nie odpowiedzialny. Również i sam może się ich skutecznie pozbyć. Powinien to jednak chcieć zrobić sam. Nie jest to proste, ale do wykonania. Jeśli dolegliwości ma małe dziecko, oznacza to że rodzic powinien popracować nad sobą. Zaczerpnięte z bloga: http://przygoda-z-duchowoscia.blog.pl/

Gość gość
dzika jezynodaj namiary do siebie

Gość gość
ja już się nie raz przekonałam, że jedyny syrop, który skutecznie likwiduje kaszel to przeciwzapalny fosidal, bo działa nie tylko na objawy, ale przede wszystkim na przyczynę kaszlu

Gość gość

Ja to jestem bardzo zadowolona że kupiliśmy Novama Familino Pro a nie coś innego. Tutaj nic nam się nie psuje, nie przerywa inhalacji nie wytraca lekarstwa a jak rozmawiałam niedawno z koleżanką to ona ma jakiś innym model i u niej to ciągle są jakieś problemy z aerozolem.

Gość gość

Łatwo można sobie poradzić z inhalatorem Familino. Jeśli chodzi o prosty ale już wydajny model który jest w stanie wygenerować aerozol z małą czasteczką tak żeby lek dotarł też w głab dróg oddechowych to ten się nada.