Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

niesmiertelna86

Jaki samochód na początek?

Polecane posty

Witam! Jaki samochód polecacie "świeżakowi" ? Dodam, że nie interesują mnie małe puszki typu seicento. Biorę pod uwagę: - Opel Vectra - Toyota Avensis - Volkswagen Golf - Volkswagen Passat

Gość philosoph
kup żuka nie drogi nie jeżdzi za szybko mozna coś przewieźć uczy cierpliwości można na gaz przerobić polska konstrukcja samochód kultowy

Ja bym sie zastanawial nad toya i paskiem z tych dwoch , Toyoty sa dobre pod wzgledem niezawodnosci , zalezy jeszcze ktory model Cie interesuje (generacja) tylko serwis jest dosyc drogi (czesci) z kolei passaty zajmuja czolowe miejsce jezeli chodzi o chodliwosc.

Gość philosoph
a gdzie pracujesz?

Byle nie golf - to ulubione auto domorosłych tuningowców i dresiarzy :classic_cool: Z tego co proponujesz avensisa bym łykał

Gość jdfgfmj
nie interesują cia małe samochody a dajesz do wyboru Golfa z tego segmentu to możesz kupić również forda fieste i fiata punto

Gość jdfgfmj
tak fiesta jest ok dla początkującego kierowcy ja też kupiłem ją jako pierwsze autko i cały czas mi służy jedynym minusem jest cena benzyny załóż gaz i będzie ok:)

Gość jdfgfmj
tą czarną bym brał wygląda obiecująco za 5500 pójdzie :D

Gość jdfgfmj
ja też mam 1.3 benzyna do pracy 17 km w jedną stronę, na paliwo wydaję ok 350 zł miesiecznie

Gość jdfgfmj
dobrze ci radze od razu załóż gaz po zakupie autka szybko ci się to zwróci ja nie mam i żałuje

Gość jdfgfmj
myślę że ok 250 zł idzie na same dojazdy do pracy warto jest kogoś zabierać jeśli byś miała po drodze

Gość jdfgfmj
bzdura nie słuchaj takich ludzi brat ma vectr 1.8 w gazie i przejechanie 100 km wychodzi mu o połowę taniej niż mi gaz ma od 4 lat i jakoś samochód mu z tego powodu nie nawalił nigdy

Gość kup Lanosa
rocznik 99 z LPG - jak na naukę jazdy ideał - tani, solidny, niskie koszty eksploatacji :)

Gość jdfgfmj
nawet jeśli zdarzy Ci się jakaś naprawa związana z instalacji gazową to i tak utrzymanie takiego auta będzie znacznie tańsze z ludzmi to jest tak że każdy swoje chwali najgorsi są ci co mają ropniaki:D

Niesmiertelna86 - nie sugeruj sie zlymi opiniami na temat gazu.Tak pisza CI co mieli lipna instalacje gazowa , albo zakladana przez partacza > Jesli zakladasz instalacje u odbrego fachowca i jest ona dobrze dobrana to jezdzisz bezawaryjnie .

Gość kup Lanosa
założył gaz w lipcu i już sprzedaje auto? Dziwne :P Rozumiemy, że duże auto ci potrzebne?

Kupujac samochod z instalacja juz zalozona , zawsze mozesz sprawdzic jaka to instalacja tp , poza tym mozesz tez podjechac na przeglad do gazownika , a co do samochodu z ogloszenia to jednak zdecydowanie wlalbym juz paska albo avensisa .

Gość jdfgfmj
jeśli instalacja nie ma więcej niż rok to można zaryzykować kupno takiego autka ale bezpieczniej jest samemu założyć