Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia1993

ładny kolor włosów blond jak uzyskac????

Polecane posty

Gość kasia1993

chciałabym taki mrozny bardzo jasny blond a zawsze wychodzi mi zółty,,,

Gość wewwww
najlepsza bedzie fryzjerka.. z doswiadczenie wiem ze domowe eksperymenty to porazka

Gość kasia1993
jaka to moze byc farba

Gość jsnsklkmmce
rozjasniacz, jesli masz ciemne a pozniej na to golebi popiel z joanny. na początku powychodzą Ci niebieskie refleksy, ale później powin no byc oky. sama używam 111 garniera, jestem zadowolona, ale nie chcę aż tak siwego odcienia jak Ty.

Gość kasia1993
taki ciemny szatyn,, zawsze po rozjasnianiu są zółte

najlepiej i najbezpieczniej zrobic pasemka u fryzjera, ja mam ciemny blond zrobilam se jasne u fryzjerki a teraz robie garnierem odrosty i super mi wychodza

Gość najpierw musisz sieupewnic ze
taki kolor ci pasuje - a ten kolor pasuje dziewczynom z niebieskimi oczyma i chlodnym kolorytem (blada lub rozowa twarz). Ten kolor mozesz uzyskac kupujac popielaty blond, ale najlepiej rozjasnic pierwszy raz w salonie (bo rozjasniacze bardzo niszcza wlosy) i poprosic o rady jak farbowac odrosty (fryzjerka poleci ci kolory i marke najlepsza dla siebie. Dodam, ze moim zdaniem platynowy blond to troche dziwkarski kolor, zwlaszcza na dluzszych wlosach (dobrze wyglada tylko na krotkich, chlopiencych fryzurkach). Poza tym bedziesz musiala bardzo uwazac na odrosty, bo na farbowanch wlosach nawet 2 cm sa juz widoczne. Mysle ze lepiej zrobic pasemka lub balayage, wygladaja bardziej elegancko i swietnie rozjasniaja fryzurke.

Gość jsnsklkmmce
doneczka: widze, że pomyślałyśmy o tym samym;) ale on ładnie łapie, jeśli masz jasniejsze włosy. autorko, chyba bez rozjaśniacza się nie obejdzie, jesli interesuje Cię taki siwy, a to niestety wiąże się ze zniszczonymi włosami...

Gość stop platynom
Dlaczego chcesz mieć taki kolor? Przecież taka jasny, prawie biały, platynowy blond jest obrzydliwy. Nie dość, że jest brzydki sam w sobie, to jeszcze strasznie sztuczny. :O

Gość jsnsklkmmce
wydaje mi się, że takie kolory trzeba dobrać po prostu do cery, nie każdemu będzie pasować, ale nie można generalizować, że jasny blond jest tandetny. ja np. mam niebieskie oczy i jasną cerę z piegami, naturalnie włosy w chłodnym odcieniu średniego blondu i takie brwi, wiec nie wygladam sztucznie nawet jesli kolor moich włosów podchodzi pod platynę.

Gość kasia1993
dzieki za link napewno sprobuje

Gość jsnsklkmmce
nie wiem czy uzycie rozjasniacza, a na to jeszcze farby rozjaśniającej jak ta z garniera to dobry pomysł. uzyj innej farby, bo efekt bedzie jak po podwójnym rozjasnianiu, czyli połakany dla włosów. albo rozjaśniacz+ farba, szampan koloryzujący albo farba rozjasniająca a próbowałaś szamponu z joanny nadającego platynowy odcień jasnym włosom lub płukanki? najprostszą zrobisz wlewając kropelkę gencjany do dużej miski z wodą i zanurząjąc dosłownie na sekundę włosy po myciu, to trochę złagodzi żółty odcień do następnego mycia.

ja uwazam ze jak jestes szatynka to zeby uzyskac jasny blond to i tak wlosy mega zniszczysz , zacznij od pasemek

Gość jsnsklkmmce
a z drugiej strony, natura wie co dla nas najlepsze, wiec najkorzystniej wygladamy w naturalnym kolorze, moze warto pokombinować nad intensywnością koloru, kupić farbe z fajną poswiatą albo zrobic refleksy? jakiś czas temu niepotrzebnie ufarbowałam włosy na ciemno, poźniej jak najszybciej chciałam wrócić do mojego blondu. własnie przez pasemka, ale wyglądało to tragicznie, męczyłam się dobre 3 miesiące, zanim efekt był znośny.

Gość sandrusia 23
ladny

Gość kasia1993
to jaki to kolor jak nie platyna??

Gość Fryzer
jezeli wychodzi wam po rozjasniaczu kolor zolty kupcie farbe z joanny srebrny pył trzymajcie jakies 40min a kolor bedzie idealny..pozdrawiam

Gość gość
Robilam garnierem jasny popielaty blond ...czy jakoś tak..hmm wyszedl siwo fioletowy zaznacze ze odrost mam ciemny a resztę jasna są to w losy przetrawione juz ale po paru myciach kolor mi się podoba ale trzeba parę dni po cierpieć z siwizna. . Niby modna.pole am Garnier opalizujacy blond tez na poczatku są różowe dla odmiany ale szybciej wraca do normy.

Gość gość
Ja też proponowałabym wizytę u fryzjera. Nie ma co sie oszukiwać, jak się robi w domu samej na blond to przewaznie wychodzą żółte i widać jak bardzo są zniszczone. Ja chodzę do fryzjera do salonu http://www.aleja-piekna.pl/ i mam ładne platynowe włosy, a kiedy ś też robiłam je sama w domu i były żółte.

Gość gość
Też maluję na blond od kilku lat i nienawidzę jak wychodzą mi pomarańczowo - zółte. Znalazłam dobry salon, gdzie nie muszę się martwić, że coś pójdzie nie tak jak powinno. Tutaj jest link: http://www.inharmony.pl/

Spróbuj farb od goldwella. Te do blondów mają fajne odcienie :) Możesz tez spróbować zmieszać dwa kolory do uzyskanie efektu. www.100club.pl

Najlepiej jak udasz się do profesjonalnego salonu fryzjerskiego osobiście mogę polecić ci In Harmony, dziewczyny wykonują rewelacyjną koloryzację