Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

moniaa6666

niedoczynnosc tarczycy

Polecane posty

Czy sa na forum jakies osoby ktore maja problemy ztarczyca? Mam niedoczynnosc tarczycy problemy z wlosami . nie biore jeszcze lekow .Czy po braniu lekow stan wlosow sie poprawi? beda odrastac nowe. mam ich sporo mniej Slyszalam ze przy niedoczynnosci sie tyje ja nie zauwazylam takich objawow .Jesli bede brala leki na tarczyce to schudne .martwi mnie to poniewaz jestem chuda niektorzy mi mowia ze powinna przytyc .

Gość kak
Niedoczynność tarczycy jest jedną z chorób, które mają także wpływ na kondycję naszych włosów . Ale wypadające włosy to nie jedyne objawy tego schorzenia. Do nich zalicza się również przyrost masy ciała na skutek spowolnionej przemiany materii. Przy niedoczynności faktycznie u większości osób zauważa się przybywanie na wadze. Ale dzięki zastosowaniu odpowiedniego programu dietetycznego wszystko można unormować. Innym objawem niedoczynności jest zła kondycja skóry - staje się ona bardziej sucha, gruba, woskowa. Wracając do włosów. Przy niedoczynności stają się one suche, matowe, a na dodatek wypadają w nadmiarze. I to jest duży problem, szczególnie dla osób z niezbyt gęstymi włosami. Zatem trzeba odpowiednio zadbać o swe owłosienie na głowie, by miały one wygląd jak w dawniejszym okresie. Żeby tego dokonać mamy kilka możliwości. Można na przykład działać korzystając z domowych sprawdzonych sposobów. Można również sięgnąć po nowoczesne „wynalazki XXI wieku, czyli po suplementy diety. Ale to nie wszystko. Więcej informacji na temat chorób tarczycy i kondycji włosów znajduje się na stronie http://tarczyca.net.pl/2010/08/23/choroby-tarczycy-a-kondycja-wlosow-2/