Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BamBiNo23233232

Obrończynie życia!

Polecane posty

Gość BamBiNo23233232

Witam! Nie raz wchodzę na różne fora na przeróżne tematy i jest w mojej głowie coś czego nie potrafię zrozumieć... A mianowicie, kobiety wypisują swoje wątpliwości na temat aborcji, czy zażyciu tabletek wczesnoporonnych, chcą rady, wysłuchać dobrych stron macierzyństwa, niektóre z was udzielają takiej pomocy, ale są to nieliczne jednostki, niejedna z was, która jest nawet przeciwko temu stara się pomóc zdezorientowanej dziewczynie... Są też inne kobiety... Tak zwane "obrończynie życia" które bronią płodu a samej kobiecie życzą śmierci.. Co to za obłuda?! Zazwyczaj takie kobiety uważają się za przykładne matki, żony i katoliczki... Rozumiem, ze można czuć się zszokowanym, że niektóre kobiety nie chcą dziecka, które w sobie noszą, ale żeby zaraz wyzywać ją od szmat, dziwek, kurw, że życzą jej śmierci, wypisując nawet żeby zdechła i że spotka ją za to ogromna kara?! Takie kobiety moim zdaniem powinny się leczyć, bo same nie są lepsze broniąc jednego życia, a życząc śmierci komuś innemu... Zastanówcie się nad sobą bo nie rozumim waszego postępowania... Każde życie jest tyle samo warte i nie można wyżej cenić życia nienarodzonego dziecka od życia dorosłej osoby... Jak ktoś chce dokonać aborcji to jego sprawa ludzie! Nawet jak będzie się według was smażyc w piekle to jest to jej i tylko jej sprawa, a wy nic do tego nie macie... Przestańcie się obrzucać błotem bo to nic nie da... Zajmijcie się swoim życiem a nie oceniajcie innych.

życzenie komuś śmierci a AŻ mordowanie poprzez aborcję to dwie różne kwestie :o bardziej zastanawiasz mnie ty, autorko. aborcja wg ciebie jest ok, ale byłabyś święcie oburzona (albo i nie) jakbyś się dowiedziała, że jakiś konkubnet zabił małe dziecko. to też jest obłuda.

xwoman- dziecko i płód to nie to samo. wg Twojego sposobu myślenia ludzie nie powinni sie zabezpieczać przed ciążą (antykoncepcja) bo przecież z każdego plemnika mogło by powstać nowe życie.

Gość luctus
xwoman- dziecko i płód to nie to samo. Mozesz to wytlumaczyc doglebniej??? bo moze zle zrozumialem

Gość BamBiNo23233232
xwoman moim zdaniem ja nie jestem obłudna, bo nie życzę nikomu śmierci broniąc innego. Jak któraś chce to niech zrobi zabieg, co ci to przeszkadza? Mówisz do jakiejś kobiety, nie zabijaj tego dziecka, ale za nią go nie wychowasz, a mało tego mówisz do niej zeby zdechła? To nie jest obłuda? Nie jestem przeciwko aborcji, każda kobieta która chce moim zdaniem powinna to zrobić a nie unieszczęśliwaić siebie i dziecko..

Gość ......AM.........
nie rozumiem jak zabijanie może być tylko i wyłącznie sprawą kobiety. Jak morderca zabije człowieka to jego nie popieramy. Jak matka zabije swoje dziecko to ma być jej wolny wybór?

wyslalam wczesniej komentarz ale cos sie schrzanilo wiec teraz napisze w skrocie: plod jest jak dziecko, poniewaz odczuwa bol (mozg rozwija sie pierwszy)

xwoman moim zdaniem ja nie jestem obłudna, bo nie życzę nikomu śmierci broniąc innego. a jestes za kara smierci dla takiego np konkubenta, ktory zabil male dziecko, czy matki, ktora wyrzucila je na smietnik??? jesli tak, to jednak jestes obludna (wynika to z tego co napisalas) a aborcja to morderstwo i kazdy normalny czlowiek tego nie powinien popierac

Gość BamBiNo23233232
xwoman nie jestem za karą śmierci, bo ten człowiek już ŻYJE, a płód który ma 2 tygodnie nic nie czuje, wiesz ludzie bardziej czują ból niż płód (o ile on czuje coś na samym początku istnienia) bół swoich dzieci cie nie interesuję a ból płodu innej kobiety tak? Kobieta która wyrzuciła swoje dziecko na śmietnik może mieć depresje poporodową i tu ma usprawiedliwienie według prawa...

Gość BamBiNo23233232
AM ja nie wtrącam się w kogoś życie i nie interesuje mnie co zrobi ze swoim płodem, a nie dzieckiem... Ważne żeby była świadoma swojej decyzji i był szczęśliwa, bo życie jest jedno i moim zdaniem ten kto czegos nie chce, nie musi tego przyjmować z otwartymi rękami...

dobra, widze, ze nie warto z toba gadac- nie dosc ze wmawiasz sobie ze plod nic nie czuje, chociaz ci wytlumaczylam czemu jednak czuje, to wymyslasz jakies bzdury na mnie. lecz sie ;/

Bardzo nie lubię określenia: Ciaża i płód to nie to samo. A wiecie dlaczego? Dlatego że z płodu świni nie urodzi się nic innego jak świnia, tak samo jest z człowiekiem. Dziecko jest człowiekiem od SAMEGO POCZATKU!

Gość nikt nie popiera aborcji
"a aborcja to morderstwo i kazdy normalny czlowiek tego nie powinien popierac" tak, jak nikt nie popiera pijanych kierowców :P

"Dziecko jest człowiekiem od SAMEGO POCZATKU!" Ale czy gameta to człowiek, czy tylko zbiór ludzkich komórek?

Gość jeśli nie obłuda to co najmnie
j jest to brak logiki. Jeśli życzysz ciężarnej żeby zdechła - to zarazem życzyś śmierci jej nienarodzonemu dziecku w imię ochrony życia tegoś dziecka.

"Ale ze zbioru ludzkich komórek nie powstanie nic innego jak człowiek!" Nie, z niektórych gamet nie powstanie człowiek - 70% zginie przed 2 tyg.

Gość sdfghjkl
"Jak ktoś chce dokonać aborcji to jego sprawa ludzie! Nawet jak będzie się według was smażyc w piekle to jest to jej i tylko jej sprawa, a wy nic do tego nie macie..." Jak będę cię chciał zabić to też napiszesz że to tylko moja sprawa, nawet jeśli według ciebie będę się za to smażył w piekle to stwierdzisz że to moja i tylko moja sprawa i nikt nic do tego nie ma? Społeczne przyzwolenie na aborcję to przyzwolenie na mordowanie! Nie ważne czy płód już jest człowiekiem czy jeszcze nim nie jest, bo tak czy siak to płód jest etapem rozwoju człowieka i jeśli nie jest człowiekiem to się nim bez wątpienia staje. Zabijając płód zabijasz człowieka! Tylko jest jedna różnica... jak będę ciebie chciał zabić to ty się możesz sama obronić... płód nie jest się w stanie sam obronić! Ale jak piszesz każde życie jest warte tyle samo, dlatego nie należy też popadać w fanatyzm i w takich sytuacjach jak zagrożenie życia lub zdrowia kobieta powinna mieć jednak wybór. Ale niedopuszczalne jest aborcja bo po prostu nie chce taka mieć dziecka. To jak nie chce dziecka to niech nie uprawia seksu, albo niech stosuje środek dupy jako metodę antykoncepcji. Skandaliczne jest też że organy państwa nie egzekwują prawa i lekarze dokonujący nielegalnych aborcji, oraz kobiety poddające się tym zabiegom nie są ścigane przez policje! Skandaliczne jest społeczne przyzwolenie na ten proceder!

Gość BamBiNo23233232
majcia codziennie pijani kierowcy zabijają setki ludzi na drogach i ci ludzie giną, umierają, bo się urodzili! Płód sie nie urodził, go jeszcze nie ma więc nikt nie wyczuje braku tego płodu...

Gość autorka to skonczona
kretynka

Aborcja zawsze jest złem!aborcja jest pozbawieniem życia dziecka, a zatem najzwyklejszą zbrodnią, popełnioną świadomie i w dodatku z niezwykłym okrucieństwem. Tak samo jak i in vitro które prowadzi do wynaturzenia, a miłość dwojga ludzi sprowadza do procesu produkcji..

Gość sdfghjkl
I jeszcze takie pytanie do twierdzących że dziecko i płód to nie to samo... odpowiedzcie mi proszę dlaczego kobieta w ciąży mówi np "dziecko mnie kopnęło", "noszę w sobie dziecko" a nie "płód mnie kopnął", "noszę w sobie płód"??? Jesteście kobietami? Byłyście w ciąży? Może wy w takim razie mówiłyście że nosicie w sobie płód a nie dziecko? Jesteście głupie i tyle.

Gość luctus
majcia codziennie pijani kierowcy zabijają setki ludzi na drogach i ci ludzie giną, umierają, bo się urodzili! Płód sie nie urodził, go jeszcze nie ma więc nikt nie wyczuje braku tego płodu... Chyba ci sie cos poprzestawialo kolego zastanawia mnie ilu ludzi jest tak skrajnie biednych emocjonalnie jak ty

Nikt nie wyczuje braku tego CZŁOWIEKA, a nie płodu. Wyobraź sobie jak poraniona jest psychika matki która zabija własne dziecko. A pijani kierowcy to zupełnie inna bajka! Dlaczego dziecko ma cierpieć? Dlaczego ma płacić smiercią za to, że jego rodzice nie wykazali się odpowiedzialnościa?! NA BOGA!

Gość usun ciasteczka
ale macie problemy, jak ktos bedzie chcial usunąć dziecko to usunie i nie bedzie o tym pisał na kafe, a do tej u góry co mówiła aby nie uprawiać seksu lub dawać dupy- wez sie kobieto pierdolnij w łeb

Nie będziesz wzywała imienia Boga na daremno. Nikt nie mówi, że aborcja jest dobrem, ale nie próbuj narzucać swoich poglądów innym.

Gość sdfghjkl
" Wyobraź sobie jak poraniona jest psychika matki która zabija własne dziecko." No właśnie... może ktoś przybliży szerzej temat przeżyć "poaborcyjnych"??? Mało to kobiet które przed zabiegiem były takie "wyzwolone" i "nowoczesne" ma potem problemy z psychiką?