Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość O czym to może świadczyć?

uporczywe swędzenie

Polecane posty

tydzień po zakrapianej imprezie zaczęły mnie swędzieć okolice intymne. Nigdy przedtem nie miałam takiego problemu. O czym to może świadczyć? Mam wrażenie że śluzu jest mniej niż zwykle, kolor jest ten sam, zapach jakby mniej wyczuwalny niż zwykle. Nie odczuwam innych, nieprzyjemnych dolegliwości podczas oddawania moczu. Dodam, że niestety korzystałam z toalety publicznej i jakoże byłam trochę pod wpływem alkoholo usiadłam na deskę :/, miałam również kontakt seksualny. Nie wiem czy może mieć to związek z tym że depilowałam okolice intymne... Jednak nie miałam wcześniej z tym problemu. Wiecie co to może być? I jakie są na to 'domowe' sposoby?

Ale to był mężczyzna, z którym spotykam się prawie od roku. Co prawda zrobiłam to z nim pierwszy raz, ale z tego co mi wiadomo nie spotykał się z innymi.

Gość Paulana
jak sie zgolilas to cie swedzi normalne bo wlosy odrastaja i wbijaja sie w miejsca intymne :) proste. zwlaszcza ze mowisz ze zmian w sluzie nie ma. jakby co uzywaj pare dni clotrimazolum w kremie to koi podraznione miejsca intymne

Gość o czym to może świadczyć?
Tak, z tymże swędzi mnie również wewnątrz pochwy, a tam włosków nie ma

Gość gsaf
a używasz żelu do higieny intymnej? jak nie to sobie zakup, świetnie goi różne podrażnienia i reguluje flore bakteryjną. ale wiesz, nic nie zastąpi wizyty u specjalisty

Gość Marta9002
Marsz do ginekologa! albo wenerologa.. To rozwieje wszystkie wątpliwości, lepiej od razu zrobić z tym porządek i mieć spokój.

Gość o czym to może świadczyć?
Mam zamiar jutro się zapisać. Ale na wizytę muszę czekać miesiąc, a chciałabym zacząc już coś stosować. tylko niebardzo wiem co ... A żelu używam. Tylko podejrzewam, że lactacyd byłby lepszy od tego który obecnie stosuję

może to zwykła infekcja, alkohol, seks, toaleta publiczna, wszystko to sprzyja infekcjom, kup dobry płyn z kwasem mlekowym, wietrz okolice intymne, możesz smarować zewnętrznie clotrimazolem, nawet trochę do środka kremu wprowadzić i łykaj lacibios feminna. powinno złagodzić trochę objawy i nie doprowadzić do ewentualnego dalszego rozwoju infekcji.

Gość zanim
dorwiesz się do dermatologa/wenerologa, to zrób prywatnie w laboratorium medycznym wymaz ze swędzących miejsc na posiew i antybiogram. Po wynikach będziesz wiedzieć czy i jaka to infekcja, a lekarzowi ułatwisz diagnozę i wybór antybiotyku. Równolegle spróbuj nasiadówki w wywarze z kory dębu i saunę suchą(w wysokiej teperaturze możesz zniszczyć infekcję) Smaruj okolice kremem z wit. A, oczyszczaj organizm terapią Gersona(znajdziesz to w necie poid tym hasłem) Powodzenia🖐️

Gość zanim
masz tu link gdzie znajdziesz coś nt sauny i higieny somatycznej: www.vademecum.zdrowia.prv.pl

Gość zanim
w przypadku świądu hemoroidalnego skutecznym środkiem jest proctoglvenol w żelu, spróbuj, może akurat trafisz w dychę. Napewno nie zaszkodzi a pomóc może.

Gość Witamina A
Wspomaga również należyte funkcjonowanie błon śluzowych w całym organizmie człowieka, rozpoczynając od nosa i jamy ustnej, przez układ pokarmowy, a kończąc na układzie moczowym. Jest też pomocna w utrzymaniu w dobrej kondycji Twojej skóry. Stanowi także ochronę przed powstawaniem i rozwojem nowotworów i chorób serca, gdyż działa jak przeciwutleniacz