Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakie leki??

co na ból i przedwczesne skórcze

Polecane posty

Gość jakie leki??

jestem w 27 tygodniu ciąży od jakiegos czasu pobolewał mnie brzuch ale to bagatelizowałam. wczoraj ból stał się silniejszy. pojechałam do lekarza on stwierdził ze skraca się szyjka macicy i pojawiają się przedwczesne skórcze. zalecił leżeć do tego relanium. troche mnie to dziwi. relanium? byłam zbyt przestraszona,żeby dopytać o wszystko. pytam więc kobiety, które były lub są w podobnej sytuacji. co wy brałyście??

Gość mamamma26
relanium tak - i magnez i no spe

Gość jakie leki??
magnez tez kazał brać.

Gość ja też brałam
relanium i magnez i luteinę a później fenoterol

Gość jakie leki??
czyli to normalne. a czy te leki powstrzymały skórcze i skracanie szyjki? czy poród i tak był przedwczesny?

Gość ja też brałam
ja jeszcze nie urodziłam a jestem w 36 tygodniu i nic się u mnie nie dzieje co miałoby zwiastować wcześniejszy poród

Gość jakie leki??
a od kiedy brałaś leki?

Gość ja też brałam
od 20 tygodnia magnez plus luteinę od 24 tygodnia fenoterol i isoptin od 30 tygodnia fenoterol i isoptin plus relanium

Gość jestem w 34 tyg
od ok 24 biore relanium i nospę forte, bo szyjka jest bardzo krótka i pobolewało mnie podbrzusze jesli to Ci nie pomoże to zapewne będziesz miała przepisany fenoterol, mi tak powiedziała moja lekarka

ja brałam cordafen na skurcze,bo w 28 tygodniu szyjka miała 13mm i miałam rozwarcie,leżałam też 2 tyg na obserwacji w szpitalu,bo maluch zszedł do baltonu i był gotowy na poród,ale pocieszę że urodziłam równo w 40tc :)

Gość jakie leki??
przepraszam za skórcze! błąd ortograficzny ale wstyd

Gość jakie leki??
czyli ten fenoterol jest silniejszym lekiem? a relanium jakie ma właściwie działanie? zawsze myślałam, że to lek uspokajający i to bardzo silny. dostałam relanium 5mg nigdy wcześniej nie brałam leków tego typu, co najwyżej herbatkę z melisy. zdziwiło mnie to, że za bardzo spać mi sie nawet nie chciało. czyli w tej sytuacji relanium działa inaczej??