Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mariobros554

Woda siarczkowa

Polecane posty

Gość mariobros554

Hej, jest pytanie do użytkowników Kafeterii - czy ktoś tutaj miał możliwość skorzystania z wody siarczkowej? Czy odwiedzał Busko Zdrój albo Malinowy Dwór w Świeradowie-Zdroju? Szukam informacji o właściwościach leczniczych tej wody i osób, które z niej korzystały. Czy rzeczywiście działa? Jakie daje efekty? Zastanawiam się nad wybraniem się do tego ostatniego obiektu, ale wolę nie ryzykować poparzeń siarką...

Gość chyba z chemii w szkole
była jedynka :D

Gość laoumberto
Abstrahujac od Twoich chemicznych obaw, cos wiecej o wodzie siarczkowej mozesz przeczytac na przyklad w tym miejscu - http://www.female.pl/artykul/10671/Woda-jak-peeling.html - i sadze, ze powinno to odpowiedziec na Twoje pytania o ta wode ;-) Jednym zdaniem - jest lecznicza, nic ci nie grozi, mozesz smialo probowac :-) Milego i udanego Sylwestra :)

Gość Ulaaa1975
Odwiedzałam Malinowy Dwór i jeśli masz tylko możliwość, jedź śmiało. Moim skromnym zdaniem - a byłam w niejednym SPA w Polsce - to jeden z najlepszych obiektów, jakie odwiedzałam. Owszem, jest nowy, ale należy do marki Malinowych Hoteli - a te już więksozość kojarzy. Nie jest więc tak, że będziesz kupował kota w worku. Pod kątem obsługi - pełna kultura, spokojnie dogadasz się w innych językach, nie ma nic do zarzucenia. Jedzenie - ekstra sprawa, jeden z moich znajomych powiedział nawet, że dla samego jedzenia warto tam przyjechać. Na pewno jest znakomite jakościowo, świeże, bardzo dobre. Co do samych atrakcji i wody siarczkowej - cóż, z jakiegoś powodu transportują ją przez pół Polski, prawda? :) Reklaks całkowity, jak napisałam, wart swojej ceny. Ale najlepiej jechać na parę dni, tak aby w dłuższej perspektywie odciąć się od codziennych trosk i problemów. Jak coś to pisz, przeglądam Kafeterię od czasu do czasu, więc może jeszcze Ci pomogę - gdybyś miał jakieś pytania.

Gość mariobros554
O, dzięki za info :) Myślałem, że mój post nie spotka się z zainteresowaniem, ale jednak znalazła się chętna aby pomóc :) Napisałaś mi dość wyczerpująco, jak to wygląda i w zasadzie nie wiem, o co mógłbym jeszcze zapytać. Może polecasz jakieś pakiety? Jakieś konkretne atrakcje? Czego warto spróbować? Jeszcze raz dzięki i wesołego nowego roku :-)

Gość Ulaaa1975
Jak masz tydzień wolnego, to polecam pakiet "Tylko z Tobą". Krótko mówiąc - wart jest swojej ceny. Znikasz w "Malinowym Dworze" i przez tydzień nie ma Cię dla świata. Wiem, że generalnie mało się ufa opiniom w Internecie, ale jeśli zastanawiasz się nad zupełnym odcięciem się od stresów w pracy i chcesz się uspokoić, nabrać dystansu, to powinieneś spróbować. W zasadzie nie piszesz, czego byś chciał konkretnie, więc jeśli jeszcze bardziej sprecyzujesz czego byś chciał, napisz. W każdym razie, "Tylko z Tobą" jest naprawdę dobry :) Korzystałam z niego wraz z mężem i było świetnie :-)

Gość zadbana
Korzystałam z kąpieli siarczkowych podczas pobytu w Słonecznym Zdroju w Busku-Zdroju. Miałam cykl zabiegów ustalony pod okiem lekarza pod kątem bólu kręgosłupa. Poprawa była w moim przypadku odczuwalna.

Gość gość
Też tam byłam, zastanawiam się czy w domu mogłabym korzystać z dobrodziejstwa wody siarczkowej :)

Gość gość
Zamiast zwykłej aromaterapii do kąpieli, też oczywiście fajnej polecam iść bardziej w stronę czegoś takiego http://www.drduda.pl/pl/shop/kosmetyki-pl/zel-siarczkowy/ . Masz efekt naturalnego peelingu, nie pocisz się tak bardzo później, co jest teraz w takich upałach wręcz zbawienne. No i zauważyłem, że taka kąpiel działa podobnie do medytacji, bo wychodzę z wanny odprężony. Żonę też wkręciłem w kąpiele siarczkowe. Ludzie po to jeżdżą do uzdrowisk, a można mieć za małe pieniądze w domu bez większych problemów.

Gość gość
Od paru miesięcy stosuję głównie kosmetyki naturalne, uzdrowiskowe z Buska Zdroju i mi służą. To jest marka Dr Duda dokładnie, rodzinna, założona przez tamtejszego aptekarza, receptury są też przez niego tworzone, nie jest to taśmowa produkcja. To mi tak w ogóle poleciła znajoma, która dzięki takim preparatom poradziła sobie z łuszczycą, która jej odbierała radość z życia latami.