Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

my_sex_is_a_killer

Matura byle jak a co ze studiami?

Polecane posty

Witam, tak się zastanawiam. Napisałam mature byle zdać, oceny na swiadectwie tez byle jakie. Ale teraz zmadrzałam, chciałabym iśc na studia ale z takimi ocenami i swiadectwem nie mam szans się gdziekolwiek dostac. jest na to jakaś rada? Czy muszę jeszcze raz zdawac mature?

Gość Taamala
idź do pracy w MPO

Gość gosciu......
prywatna uczelnia

Gość kasskka
popraw mature, proste.

Gość Kwiatuszek_777777
Ewentualnie studia zaoczne, to dobre rozwiązanie i wiele uczelni nie patrzy za specjalnie na wyniki matury, np. UKSW, tam decyduje kolejność składania papierów

Gość Kwiatuszek_777777
Deklaracje trzeba złożyć do lutego i możesz poprawiać jakie przedmioty chcesz

Gość dfhdhdfhdhfh
my_sex_is_a_killer Wiesz w Polsce jest tak że łatwo jest się dostać na trudniejsze studia które nie są oblegane przez studentów bo wolą iść na łatwiznę i skończyć byle jakie studia aby tylko skończyć.I tam możesz się dostać bo przyjmują jak leci,tylko kwestia jest się utrzymać :P Więc proponuje jakiś nie oblegany kierunek na Politechnice.

W grę wchodza tylko i wyłacznie studia zaoczne, bo nie mam mozliwości iśc na dzienne. W każdym razie nie mam zamiaru studiowac bezsensownych kierunków typu psychologia, socjologia, filozofia, po których i tak nie ma pracy.

Gość BlackVelvet91
a tak a pro po to jakie przedmioty dodatkowe trzeba zdać na maturze żeby się dostać na psychologie zaocznie?

Gość a psik u psik
może coś związanego z hotelarstwem ? : ) Wiele jest uczelni gdzie patrzą na kolejność składania papierów a nie na wyniki .

Gość VeryBadBoy
SZOK!!! ZOBACZCIE ----> glitery.pl/polecam,VeryBadBoy KTO MU TO ZROBIŁ>>! O_o ??????

Gość wcale nie koniecznie
black velvet - po co Ci psychologia ? to teraz najmniej opłacalny kierunek .

Gość zniszczonablondynka
ja obecnie jestem na hotelarstwie i turystyce, ale w technikum;P może pójdę dalej w tym kierunku, ale moim powołaniem jest psychologia, a czy jest mało opłacalny? wydaje mi się, że nie. jest wiele instytucji, w których potrzebują psychologów do pracy np. z dziećmi. zresztą ten kraj jest tak zeschizowany, że tylko pomoc psychologa albo psychiatry może pomóc;D

Gość Wredna, ale prawdziwa
Ja studiuje filologię polską na UMK. Nie jest trudno się dostać, gorzej jest sie utrzymać. Miałam takie wyniki na maturze: j. polski podstawowy - 46% :P. j. polski rozszerzony - 68%. ustny polski - 75 %. z matmy 54%, z angielskiego 30% (:classic_cool: :P), a z ustnego 70%. Dostałam się z pierwszego naboru i na liście byłam całkiem wysoko. Jak już napisałam, nie jest trudno się dostać, gorzej jest się utrzymać;).