Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cafepolsat

Urlop wychowawczy

Polecane posty

Gość cafepolsat

mam umowe do 15.09.2011 to mniej wiecej teramin porodu,a co pozniej w momencie wygasniecia umowy trace prawo do urlopu wychowawczego? Pomozcie mi sie rozeznac w tych świadczeniach :(

Gość kolędowanie
Jeżeli umowę masz do dnia porodu to zasiłek macierzyński ci się będzie należał, ale jeżeli już nie będziesz zatrudniona to wychowawczy ci się nie należy, bo skąd.

Gość cafepolsat
a np jakis zasilek rodzinny?

Gość kolędowanie
Przysługuje jeżeli dochód na osobę w rodzinie nie przekracza 504 zł. A tym samym dostajesz wtedy drugi 1000zł.

Gość cafepolsat
ja zarbiam 934zl moj maz podobnie.. tyle ma na umowie.. czyli jesli we wrzesniu skonczy mi sie umowa o prace to kwota na 1os nie przekroczy 350zł jaki 1000zl?nei zakumalam:)

Gość kolędowanie
Po porodzie dostaniesz becikowe 1000zł. Drugie 1000zł możesz dostać z MOPSU jeżeli masz prawo do zasiłku rodzinnego. A wtedy je masz jak dochód na osobę nie przekroczy 504 zł. A dochody będziesz musiała przedstawić w MOPsie i będziesz musiała iść po nie do skarbówki. Chodzi o dochody z poprzedniego roku.

Gość kolędowanie
A skad wiesz czy stracisz pracę? Może przedłuży ci pracodawca umowę i będziesz mogła wrócić po macierzyńskim do pracy ;)