Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ona0987

antykoncepcja a alkohol

Polecane posty

mam pytanie . wczoraj od 19 do 23 wypilam powoli 2 piwka. i zdarzylo sie tak ze tabletke musialam nim popic.. nie mialam ani biegunki ani wymiotow,jednak jak przyszlam do domu naczytalam sie ze to moze obnizyc skutecznosc ,wiec dla pewnosci po polnocy wzielam jeszcze jedna tabletke . i teraz moje pytanie,czy to prawda? skoro tak to dobrze ze wzielam 2 tabletke,ale jesli jest inaczej - to czy teraz mam zakonczyc branie tabletek na 20 dniu ,czy 21 normalnie?;)

Gość prawdę Ci powiem ja....
ranyy, po co brałaś druga tabletke....?? głupota

Gość moniiikkk
alkohol nie wpływu na antykoncepcje hormonalna chyba ze po nim wymiotujesz albo masz biegunkę to wtedy tak :)

no dobrze,wiec wzielam nie potrzebnie-ale moja ochrona jest zachowana dalej,wiec pytanie czy mam zakonczyc na 20 dniu czy 21?

Gość prawdę Ci powiem ja....
jak byłaś taka cwana, żeby wziać niepotrzebnie nowa tabletke, to teraz pokombinuj co z nastepnymi

a Tobie nigdy nie zdarzylo sie zrobic bledu? Pytam zeby sie upewnic,nie musisz byc niemila:)

Gość sddffs
ja bym skonczyla na 20dniu , czyli po skonczeniu opakowania glupote zrobilas... byly czasy ze bedac na biwaku pilismy po tydzien ,wymiotowalam w tym czasie i jakos w ciaze nie zaszlam

to ze wzielam 2 tabletke skutecznosci mi nie obizy a wole dmuchac na zimne. Po prostu moje pytanie jest czy skonczyc na 20 dniu,czy wziac tabletke z 'awaryjnego opakowania' i skonczyc normalnie w 21 dniu . Czy to jest istotna roznica?

możesz skonczyc opakowanie po prostu dzien wcześniej czyli po 20 tabletkach i zrobisz normalnie przerwe 7 dni, nic sie nie stanie, zdarzyło mi się to nie raz

Gość moniiikkk
zużyj opakowanie do konca, a pozniej nie rób przerwy 7 dni tylko 6. W nastepnym cyklu zuzyj 21( nastepne opakowanie) i juz normalnie 7 dni przerwy...

dzieki za pomoc:) zakoncze na 20 dniu , poprostu przerwa bedzie jeden dzien wczesniej i nastepna tabletka po niej tez;) a jeszcze jedno pytanie,odnośnie wypróżniania. Mam dosyć dobra przemiane materii i często się wypróżniam. I jak jest to po 2 godz. od tabletki ,ale jest to normalny twardy stolec to wszystko jest okej? Jeżeli jest luźny no wiadomo ,biegunka (nawet jednorazowa),to wtedy lepiej przyjac 2 tabletke? (tak jak w przypadku pominiecia) ?tak?

normalny stolec nie obniża skuteczności tabletek, przecież to jest wynik wielogodzinnego trawienia, jedynie taka biegunka która "przeczyszcza" czyli z silnym bólem brzucha i zdecydowanie no wiesz... rzadka może sprawić, ze wydalisz jeszcze nierozpuszczoną tabletke, wtedy dla pewności przyjmujesz drugą tabletkę i po prostu dzien wczesniej konczych opakowanie dla pełnej antykoncepcji wystarczy przyjąć 18 tabletek anty, 21 jest po to, żeby wraz z 7dniową przerwą imitować naturalny 28dniowy cykl kobiety, wiec nie ma żadnego problemu w konczeniu opakowania dzien lub nawet dwa wcześniej jeśli w trakcie trzeba było dobrać tabletki z powodu wymiotów lub biegunki, tabletki brałam ponad 2 lata, nie raz miałam taką sytuację i wszystko było ok

a jeżeli dysponuje awaryjnym opakowaniem to moge mieć normalnie 21 dniowy cykl ?pomimo przyjecia 2 tabletek na raz?

moje pytanie !,czy jeśli dysponuję opakowaniem awaryjnym mogę zakończyć na 21 dniu cyklu pomimo połknięcia jednego dnia 2 tabletek??

Gość naatalkaa
Dziewczyno opanuj się trochę. Biorąc tabletki możesz normalnie funkcjonować. Jedyne na co musisz uważać to wymioty, biegunka i silniejsze leki typu antybiotyki. Jak wzięłaś 2 tabletki to nic się nie stanie. Teraz już tego nie rób. Skoro masz awaryjne opakowanie to bierz do 21. Wtedy nie zmienią Ci się dni przyjmowania i przerwy. 2 tabletki nie zaszkodzą Ci. Już przestań zchizować.

nie schizuje,chce się upewnić to chyba normalne i bardziej odpowiedzialne od tego niż nie miałabym nic z tym robić...dżizas.. po to są fora aby zapytać o pewne rzeczy jeśli nie jest się pewnym... dziękuję za pomoc,ale proszę o wszystkie was o większą wyrozumiałość, pewnie każda z Was się stresowała,czy potrzebowała czyjejś opinii więc kobitki wrzućcie na luz;)

Gość Pytałam o to gin.
Czesto piję - imprezuję. Biore tabletki anty. Zapytałam kiedyś lekarza gin jak to jest czy % wpływają na skuteczność tabletek i jego zdanie mnie zszokowało. Wszedzie na forach czytasz ze nie a mój ginekolog powiedział mi ze tak . Dokładnie "Pani droga obniza, tak samo papierosy obnizaja". Dlatego teraz staram sie nie pic i nie palic... Myślę ze od piwka czy tez jednego wyskoku nic sie nie stanie jednak ja juz uwazam.

papierosy ziekszaja ryzyko zakrzepicy ale głównie po 35 roku życia. alkoholem wiadomo nie powinno się popijać żadnych tabletek ,nigdy nie wiadomo czy nie wywoła jakiejś reakcji. lepiej nie ryzykowac,popić wodą odczekać jakiś czas i później ewentualnie napić się

Nie trzeba bylo jeść tej 2 giej tabletki.!!!!jakbys miała biegunkę wtedy jest obnizenie skuteczności,a jeżeli masz jakies watpliwości zawsze zabezpiecz sie dodatkowo i bedziesz spać spokojnie.! Teraz troche namieszałaś,kurcze...poczekaj do okresu i więcej tak nie rób.! A popijać alkoholem nie bardzo.!Nigdy więcej tego nie rób-zadnej tabl.nie popija się alkoholem pamietaj.!

hej spokojnie-raczej lepiej ,że wzięłam 2 niż w ogóle,bo jeśli kocham się bez zabezpieczenia to plemniki przeżywają do 72 godzin,więc nie chciałam obniżyć skuteczności,rozumiesz?? nic nie namieszałam,mam dodatkowe opakowanie,skuteczność zachowana,jedyny minus to złe samopoczucie które mi towarzyszyło na następny dzień,

hej dzisiaj sylwester a o 20 musze przyjac tabletke,moge ja przyjac troche wczesniej,zeby pozniej przed polnaca swobodnie sie napic?