Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pufa z aksamitu

Czy zawsze dzieciom zakładają wenflon?

Polecane posty

Czy, kiedy się jest w szpitalu z dzieckiem zawsze zakładają wenflon? Dziecko będzie na oddziale neurologii w celu badań diagnostycznych.

Gość majjjjka35
Nie zawsze to jest zalezne jakie badania beda robic i co dziecku podawac.

Gość wiolonczelistkaaaaaa
z tego co wiem to zawsze ,moja miala kolki bylam na obserwacji 3 dni i tez jej zalozyli ,zapytalam czy to konieczne to mi powiedzieli ze tak bo jak cos bedzie nie tak to szybko mozna podac lek czy kroplowke.

Gość majjjjka35
a moj nie mial , wiec nie zawsze.

Dziecko będzie miało badania typu: eeg głowy, rezonans magnetyczny, tomografia. Wiem, że np. rezonans robi się pod narkozą u tak małych dzieci ( ma rok), ale nie wiem jak podają narkozę?

Żadnych leków nie będą mu podawać. Mają zrobić tylko te badania diagnostyczne, żeby potwierdzić lub wykluczyć schorzenie. Boję się tego wenflonu, krzyku, płaczu.

Gość narkoze przez wenfron
;)

Gość jfkl
A co jest twojemu maluszkowi? Ja byłam z małą na zapalenie płuc i wenflon miała, płakała jak diabli, bo wciąż jej się zapychał, nie mogli podać leku, robili to na siłę, bardzo z tego powodu cierpiała, miała kilkakrotnie zmieniane miejsce wkłucia wenflonu - rączki, nóżki, a potem żyły jej się zrobiły kruche i nie mogli znaleźć miejsca do wkłucia, mała darła się w niebogłosy, płakała, a ja z nią. Nie mogłam na to patrzeć. Mam nadzieję , że z twoim maluszkiem będzie wszystko dobrze.